Az albérlőm nem fizet már hónapok óta, és nem akar kiköltözni sem, mit tegyek?
Úgy látom a legkézenfekvőbb választ senki sem írta.
Úgy gondlom kedves bérbeadó hogy túl jóindulatú vagy mindenivel ami valahol jó mert gyerekük van meg minden de pont ezt használják ki. Azért nem fizetnek mert úgy érzik megtehetik és max. legrosszabb esetben kiköltöznek, de fizetni úgysem fognak. LEHETŐSÉGEID: kezdem a humánusabbal: hevederzár és zárcsere, ez annyiban baj ha be vannak jelentkezve akkor az első lakatos kinyitja nekik, de vannak már elég jó zárak is, s valóban egy távfelügyeletes riasztóval kell megtámogatni, így a kivonuló szolgálat még a rendőrséget is rájuk hívja. A MÁSODIK varia,én ezt alkalmaznám mivel magyarországon túl sokat nem várhatsz sem rendőrségtől sem önkótol,: egyszerűen mivel már nincsen szerződésük és még csak nem is fizetnek egészen egyszerűen kiadod másnak. Tippként mondanám hgy keresel egy kissebb szekuritis céget és kérsz egy hétre kölcsön két nagydarab drabár bulizós kétajtós gardróbszekrényt beköltözteted őket hisz jogi akadálya nincsen. Hidd el tudni fogják mi a dolguk és mindenki remekül fog szórakozni, pár nap és tuti nem lesznek már ott. Szerencséd van még pénzt is kapsz, bár gondolom adtak kauciót is, így talán nem jársz rosszul. Berakhatnál hajléktalant vagy roma családot is de lehet utánna meg őket nem lehet kitenni. Szekus cégnél meg üzletről van szó... Sok sikert
Arra nagyon figyelj, hogy ha bemész a lakásba, nehogy rádfogják, ta loptad el az "aranyórájukat", mivel más nam volt ott...
mindig csinálj videófelvételt!
Nkem is voltak albérlőim és nem fizettek.
Rendőrségnek szóltam és vdelmet kértem , igy elhúzták a belüket. Sajna ezt kell írnom, mert mindent tönkre tettek, leromboltak. Szétszedték az egész lakást. A rendőr segitett.Kipakoltunk és 2 órát kaptak a ház elől a cuccukaz elvitelére.Bossz
úbol ott hagytak egy rozzant ágyat,amit örömmel én vitettem el :_-) Ne légy gyáva jog van csak igazság nincs!
Gondolataim:
1.A szerződésben benne van-e az állandó lakcímük? Mert akkor a holmijaikat oda lehetne szállítani és kirakni az utcára, őket meg felhívni, hogy ott keressék. Ba vannak jelentve a lakásodba? Mert gondolom, az se mindegy: jóhiszemű jogcím nélküli,rosszhiszemű?
2.Tartozás esetén a bíróságon fizetési meghagyási űrlapot lehet kitölteni és elküldeni. Ha meghatározott időn belül az adósok nem emelnek kifogást, márpedig ha egyértelmű a tartozás, akkor erre nemigen van módjuk, akkor végrehajtást lehet kérni, hivatásos végrehajtó behajtja az összeget. Ha kifogást emel az adós, akkor perbe megy át, de szerintem ezt ők se akarnák, mert úgyse nyernék meg.
3. A villanyt ki kell kapcsoltatni.
4. Többfrontos lélektani hadviselés: A gyámhivatalnál be lehetne jelenteni, hogy a család jogellenesen tartózkodik a lakásban, tehát a gyerekeknek nincs megoldva a lakhatásuk, intézkedjen a hivatal a gyerekek gondnokság alá helyezéséről. A gyerekek bölcsődéjében, óvodájában, iskolájában is be lehetne ezt jelenteni, ez hivatalból gyermekvédelmi eset. És még ha nem is tudnak semmit csinálni, a szülknek mindenképpen kellemetlen, hogy már mindenki tud róla. Széles körben lehetne az esetet hírdetni a környéken a boltostól a postásig, védőnőig, szomszédokig, hogy bárkivel szóbaállnak a bérlők, azok mint bűnözőkre nézzenek rájuk, és előbb-utóbb ez elől el fognak menekülni. A munkahelyükről tudsz? Merthogy őket is lehetne tájékoztatni csak úgy pletykaszerűen, és valószínűleg felettébb kellemetlenül fogják magukat érezni ezek a gazemberek.
A rendőrség kétesélyes: hallottam olyat is, hogy kitették a bérlőt meg olyat is, hogy bírósági ítélet nélkül nem. Én biztos a két markos legényes megoldást választanám, ha te nem tudsz ilyeneket, ismerősöktől érdeklődj ill. biztonsági kft-knél. Egy dologról azért ne feledkezz el: fizetsz adót a bevételed után? Mert ha te lépéseket teszel ellenük, akkor a bérlőknek első dolguk lesz feljelenteni téged az APEH-nél.
Tanulság, persze már későn, de legalább másoknak: Csak állandó lakcímmel és biztosnak kinéző munkahellyel rendelkezőt szabad befogadni,gyerekkel senkit, és bejelenteni nem szabad, legalább két hónap kaució és ha
nem fizet, rögtön felmondani. Majd számolj be, mi lett, mert mindenkit érdekel.
Sajnos nem alakulnak jól a dolgok,elmentem a rendőrségre átbeszéltem velük alaposan a dolgot és mindíg arra sarkult ki a dolog,hogy csak bírósági végzéssel pakoltatják őket ki.
Megkérdeztem tőlük azt is,mi lenne ha odamennék és elkezdeném kihordani a cuccaikat,de ő rámhívja a rendőrt,stb. Rendőr közölte,hogy hiába lakik jogalap nélkül a házban,joga van rendőrt hívni,és az nekem rossz mert elvisznek. Sakk-matt.
Villanyosokat megkérdeztem,ők nem kapcsolják ki a villanyt ha laknak a lakásban.Igaz hamarosan kikapcsolják,mert semmit nem fizet.Amúgy bejelentkezve nincs,én nem adtam rá engedélyt.
A szomszédok utálják őket,amúgy is.
Pereskedésre nincs időm,sőt pénzem se.
Csak a lakásomba akarok visszaköltözni,de meg van kötve a kezem.Egyszerűen már nem fizetem az elmaradt rezsijüket sem egy ideje,hátha a villanyosok kikapcsolják az áramot és akkor talán elmennek,vagy én már nem is tudom,kezdek paranoiás lenni.Ez egy ördögi kör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!