Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az albérlőm nem fizet már...

Az albérlőm nem fizet már hónapok óta, és nem akar kiköltözni sem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hat hónapja bérleti szerződést kötöttem egy családdal,természetesen ügyvéd jelenlétében,stb.stb.De egy ideje,már nem fizetnek semmit,ezért a papírban leírt feltételek mellett,felbontottam a szerződést,ami már 2 hete lejárt,azóta sem költöztek ki,és megmondták,hogy nem is fognak,mert nekik vannak gyermekeik és nem rakhatom őket az utcára.Mit tegyek,mert szeretnék visszaköltözni a lakásomba és nem tudok,ügyvédi leveleken túl vagyunk,semmi reakció,el vagyok keseredve nagyon...
2009. ápr. 15. 15:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
22-e 22.26-os vagyok. Hát ez egy kafkai abszurd! Ha nem fizetett, akkor a bérleti szerződés megszűnt, tehát semmi jogalapja nincs a te tulajdonodban tartózkodni. Az ügyvédi felszólítást átvette? Egész nyugodtan törd fel a lakást, amikor nincs otthon, mert nem kaphatsz azért büntetést, mert bementél a saját lakásodba, ahol neki semmi keresnivalója. A fizetési meghagyást is kezdd el intézni! A pert is elindíthatod, a költségeket úgyis a vesztes félnek kell állnia,nem neked, ezt a pert nem nyerheti meg. A bírósági eljárás hallatára ki fog takarodni. Ő se akar pereskedni. A holmiját a munkahelyére is elszállíthatod. Be se tudja bizonyítani, hogy egyáltalán ott volt a holmija, hiszen semmi keresnivalója a lakásodban! Az ügyvéd mit mond? A jegyző? A bíróságon is kell, hogy legyen valami jogi tanácsadás. Jogállamban élünk (állítólag), a tulajdonhoz való jog alapjog, a volt bérlőnek viszont semmilyen jogalapja nincs ahhoz, hogy a lakásodban tartózkodjon. Ne hagyd magad, mert magától nem fog megoldódni, csak akkor, ha te aktívan és határozottan fellépsz a saját érdekedért!
2009. ápr. 28. 17:43
 32/37 anonim ***** válasza:
tudod mit???te ne ijedj meg attol hogy a rendorok teged visznek el!az a te lakasod!es a villanyoson jo hujek!nekem egy szavamba kerulne es orokre levagnak az aramot attol eltekintve hogy laknak a lakasba vagy sem!fura a magyarok felfogasa!:))a legjobb megoldas ha odamessz es kozolod veluk hogy van 5percuk h elkoltozzenek amelyikbol mar 4es fel eltelt!sok sikert...remelem azok az eloskodok minel elobb elmennek a lakasodbol!
2009. ápr. 29. 09:22
 33/37 A kérdező kommentje:

Sok-sok küszködés és idegtépő nap után,örömmel jelzem felétek,hogy elköltöztek.(Jó pár hajszálam megőszült.) :(

Nagyon köszönöm utólagosan is mindenki hozzászólását,és kívánom hogy ti figyelmesebbek legyetek,ha házat adtok ki.

2009. máj. 2. 17:57
 34/37 anonim ***** válasza:
Hál istennek! De arról még beszámolhatsz, hogy hogy sikerült elérni. Azt már meg se merem kérdezni, hogy fizettek-e és hogy milyen állapotban van a lakás. Tudod, hogy hova költöztek?
2009. máj. 3. 09:18
 35/37 A kérdező kommentje:

Bocsánat,tegnap annyira kevés időm volt,hogy csak pár sorra futotta.

Amint írtam a rendőrség csak,bírói papírral költöztetné ki őket.Ugyhogy felhívtam őket és megmondtam nekik,hogy én most megyek a gyámhivatalhoz és viszem a papírokat,azokat amiket átvett,és azokat is amiket nem plusz bemutatom nekik a kifizetetlen közműszámlákat,amit valószinüleg hamarosan kikapcsolnak és akkor számítson arra,hogy jönnek a gyerekekért,és elviszik őket,meg amúgy is eladtam egy bahajtó cégnek a tartozást(ami persze nem volt igaz,csak egy barátomat kértem meg rá,hogy menjen oda),és számítson az úriemberek megjelenésére.Aztán minap telefonált a szomszédom,hogy költözködnek.Hogy hova mentek nem tudom,persze nem fizették ki a tartozásukat.

A lakást viszonylag jó állapotban hagyták,ezen meg is lepődtem.

Amit,megtanultam ha valaha is (de szerintem többet soha)kiadnám az ingatlant,sajnos azt kell,hogy mondjam (és ezt a rossz tapasztalat mondatja velem)családosoknak többet nem.

2009. máj. 3. 10:26
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben egy olyan szerződést iratnék velük alá, amit (régebben az AB biztosító iratott alá hasonlót az üzletkötőivel) hogy amennyiben bármilyen kifogás miatt, vagy egyszerüen a felmondási határidő leteltével el kell hagyniuk az albérletet, a határozat mindenféle bírósági határozat nélkül lép életbe. Vagyis, amint letellt a határidő, téged minden oldalról jogilag biztosítson a szerződés, hogy azonnal végrehajthasd, vagy ha kell kilakoltathasd az illetőt. A lényeg: a SZERZŐDÉS! Mert amit a szerződésben elfogadnak, az számít! Szerintem kérdezz meg egy ügyvédet.
2009. máj. 3. 11:28
 37/37 anonim válasza:
53%
Szerencséd volt, mert magyarországon nincs jogállam! Mi 12 éve pereskedünk a tulajdonunkért, és a mai napig földönfutók vagyunk, mert bérbe akartuk adni a tulajdonunkat! www.korruptorszag.t35.com
2009. máj. 3. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!