Éjszakai árammal mivel már gázbojlervan az elektromos helyett, lehet használni fúrottkút szivattyút locsolásra?
Ne kösd rá.
Csak fixen bekötött hőtárolós kályha vagy villanybojler(vízmelegítő) köthető rá, amit a szolgáltató kapcsolgat (vezérelt villany, az éjszakai megnevezés csak ragadvány a szocreálból).
Amennyiben rákötöd, és kapsz egy ellenőrzést, amit simán megcsinál a a szolgáltató, megbüntet, és fizethetsz. (villanyóra amperenként 5000 Ft az induló ár)
De ha ez nem zavar, akkor praktikussági szempontból nézve összesen napi 8 órát adnak villanyt vezérelten, hálózat terheltség függvényében. Akár 8x1 órát, nem lehet hozzá igazodni. Egy szivattyú meg nem eszik annyit, hogy ne legyen érdemes a normál villanyról üzemeltetni ennyi negatívum mellett.
Én még nem láttam, hogy valakit megbüntettek volna, mert
másra használja a kedvezményes tarifájú áramot. Egy a lényeg nekik, hogy ne legyen megbuherálva a vezérlő+ óra. Vill.szer.
Ha a szolgáltató cuccához nem nyúlsz, nem buherálsz, akkor a bojlernek szánt kanócról, biztonságos kötéssel, dugaljról nyugodtan szivattyúzhatsz..persze amikor rákapcsolják a delejt..
azért én(bár ezt nem kérdezted) egy FI relét közbeiktatnék.. a 30 mA-es elég érzékeny, biztos nem lesz probléma.
ha neked ez jó, csináld,csak fizesd a számlát. ennyi.
Dugaljt szintén nem köthetsz a vezérelt villanyra, nyugodtan meg lehet kérdezni bármelyik szolgáltatót.
Láttam már olyat, hogy büntettek ilyennel kapcsolatban, tudom miről beszélek.
Egyébként a sóherság és a "megoldjuk okosba" című történetek mindig visszaütnek.
Megsúgom, jószándékból beszélek ellenetek, hogy más ne csesszen rá.
5. voltam, és erősáramú elektrotechnikus.
Mindenkinek pipa és kössz!
Ez nem arról szól, hogy én sóher lennék! Hanem ha még ott panng a nappali áramos mellett a kedvezményes, ismertebb nevén:éjszakai. Akkor miért is ne használjam ki? A fúrott kút után is azon gondolkodnak évek óta, hogy hogyan szedjenek adót a lakosságtól! A mélyfúrottkúti nagyfogyasztóktól (cégek) már szednek is ugye!
Szóval én nem érzem, hogy ezzel megkárosítanám a szolgátatót ha kevesebbet fizetnék wattonként mert ők kötötték be az órát és mégcsak nemis ingyen! Ahol lehet spórolni kell és inkább a családra költeni a különbözetet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!