Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a Dákoromán elmélet hamis...

Ha a Dákoromán elmélet hamis és a románok csak később jöttek Erdélybe a mai Albánia területéről( mint magyar történészek állítják) akkor hogyan lehet, hogy a román nyelv latin nyelv és legközelebbi nyelvrokonuk az olaszok?

Figyelt kérdés
Nem lehetséges ez alapján, hogy valóban a rómaiktól származnak akik Erdélyben Dacia tartományt és városokat hoztak létre? .Talán nem politikai hanem tudományos alapon kellene vizsgálni ezt a dolgot.

máj. 25. 11:46
 41/99 anonim ***** válasza:
A szlovákok Benyovszky Móricz grófot szlováknak, a magyarok magyarnak tartják. Mindkét nép tiszteli és saját nemzetének tartozónak gondolja. Na most akkor mi van? Be kellene már fejezni " a mi voltunk itt előbb és nekünk van itt több jogunk" című mesét minden részről. Mint az óvodások. Ki lopta el a másiktól a lapátot a homokozóban és mondjuk még nyugdíjas korban is erről vitatkoznának. Ehhez lehet az ilyen vitát hasonlítani.
máj. 26. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/99 anonim ***** válasza:
37%
Ha valakinek nem esik le, azért tanítják azt a szlovákok, hogy nem Magyarország létezett 1918 előtt 1000-1100 évig, hanem egy másik, multikulturális ország, azért volt minden nagy magyar szlovák Liszt Ferenctől kezdve, azért volt minden szlovák szegény és minden nemes magyar, voltak elnyomva szegények évszázadokig, akartuk erőszakosan magyarosítani őket, egyenes leszármazottjaik a Nagy-Morva Birodalomnak, stb., hogy magukat felemeljék, és a magyarokat degradálják. A románok szintén ezért vannak elájulva Mátyás királytól (hogy felmutassanak legalább valakit a történelmükből, ledegradálva a magyarokat), ezért gyűjtenek össze mindenféle bizonyítékot az őrült dákoromán elméletükre, stb. Vannak is hasonlóságok a két mese között. Magyarország egyébként tényleg multikulturálisabb volt, de csak az utóbbi évszázadokban, de ettől még ugyanúgy Magyarországról beszélünk. Na ezeket nevezik történelemhamisításnak, nem azt, hogy kalandozásnak hívunk-e valamit.
máj. 26. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/99 anonim ***** válasza:
42. Mindkettőt annak nevezik jobb helyeken.
máj. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/99 anonim ***** válasza:
46%
42# Az miért mese hogy a szlovákok a Morva Birodalom leszármazottai? A honfoglalás után a birodalom keleti szláv lakossága került az országhoz a Felvidéken, belőlük lettek később a szlovákok, a nyugatiakból meg a csehek.
máj. 26. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/99 anonim ***** válasza:
21%
Minden hazugság szerintük ami nem illik bele a "mély magyar" felsőbbrendűséget hirdető nacionalista hőbörgésükbe. Gyűlölik a románokat, szlovákokat, zsidókat, nyugat-európai népeket és még azokat a magyarokat is hazaárulónak tartják akik nem támogatják a gyűlöletüket. Beteg a lelkük. Ilyen egyszerű.
máj. 28. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/99 meszike91 ***** válasza:
100%

A román nyelv a latin nyelvcsaládba tartozik, eddig oké, ezt hozzáértők nem kérdőjelezik meg. Ez viszont nem bizonyítja a dák-római folytonosságot. Eleve Dacia csak 170 évig volt római provincia, ezzel szemben a Balkán többi része 400-500 évig is. Azaz a puszta logika alapján sokkal nagyobb esély volt arra hogy a Balkán közepén jöjjön létre egy jelentősebb latin nyelvű tömb.


Ezen kívül ha megnézzük a mai Románia helységneveit rengeteg szláv és magyar helységnevet találunk. Ez meg arra enged következtetni hogy szlávok és magyarok előbb éltek a térségben mint románok. A szlávok és a magyarok is Dacia provincia megszűnése után érkeztek, azaz a helységnevek elég durván aláássák a dák-római elméletet.


Ott van az a tény is, hogy a térségben a római uralom megszűnése után germán törzsek éltek. Ha ez alatt folyamatos volt a latin nyelvű népesség jelenléte, akkor a mai román nyelvben is nyomot kellett volna hagyjon ez, de nem hagyott. Ellenben a mai román nyelv mutat hasonlóságot az albánnal. Ez megint csak a bevándorlás elméletet erősíti, azaz azt hogy a románok csak későn vándoroltak északra a Balkánról.

jún. 2. 00:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/99 progizo ***** válasza:
0%

#45.: "Minden hazugság szerintük ami nem illik bele a "mély magyar" felsőbbrendűséget hirdető nacionalista hőbörgésükbe. Gyűlölik a románokat, szlovákokat, zsidókat, nyugat-európai népeket és még azokat a magyarokat is hazaárulónak tartják akik nem támogatják a gyűlöletüket."


Talán nincs okunk gyűlölni őket, mikor ez a környező rablógyilkos banda akkor tört rá a magyarságra, amikor csak alkalma volt rá? És sajnos volt is rá sokszor, főleg amikor mi voltunk az oka önnön gyengeségünknek, mint Károlyi Mihály meg Kun Béla idején.

Nem moralizálni kéne, mert akkor felkopik az állunk vagy az élelmesebbek kiírtanak minket. Keményen oda kellene csapni nekik, hogy arról kolduljanak és eszükbe ne jusson többé senkinek sem bántani a magyarokat. Ennyi.

Ja, és az Észak- meg Nyugat-európai országok a vikingekről hogy emlékeznek? Ők talán nem büszkék a saját őseikre? Vagy kicsivel később a gyarmatosítókra? Azok az országok kértek már bocsánatot a gyarmatosításokért?

jún. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/99 anonim ***** válasza:

47. Igen, kértek. És nem is büszkék rá.


A múltban élsz. Ma már nem lehet csak úgy odacsapni, mert senki sem nézi jó szemmel, ha valaki Európában háborúzni akar és mindannyian összefognak, ha ilyen történik az agresszor ellen.

jún. 4. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 49/99 progizo ***** válasza:
0%

#48.: ne háborúzz, és még az őszinte megbeszélés helyett is söpörd inkább szőnyeg alá a problémákat - ez a mai Európa???

Ezek semmire sem adnak válaszokat, sem megnyugtató és elfogadható megoldásokat, főleg nem az olyan, általuk előidézett problémákra, mint Trianon.

Hagyniuk kéne, hogy az érintett felek maguk ülhessenek tárgyalóasztalhoz, és csak akkor közbelépni segítőleg, mikor azok nem tudnak dűlőre jutni. Mint a Bécsi Döntések idején.

Csak mindehhez nem kéne tabuként kezelni a határmódosítást és vissza kéne venni a nagy arcból, hogy mindent a nyugatiak tudnak csak megoldani.

jún. 4. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 50/99 anonim ***** válasza:
49. Lehet beszélni, de ne háborúzz, valóban. Te sem éltél akkor, neked és nekem sincs fogalmam arról, milyen megtapasztalni.
jún. 4. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!