Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kalória. Mi az igazság?

Hosszúhajú kérdése:

Kalória. Mi az igazság?

Figyelt kérdés
Össze vagyok zavarodva. Vegyünk egy példát mondjuk az én szinten tartó kalóriám 1800 kalória és ha semmit nem csinálok csak ezt megeszem akkor nyilván nem fogyok semmit. De ha elmegyek a konditerembe akkor mondjuk a kalóriaszükségletem 2400 kalória és én mondjuk ledolgozom 600 kalóriát. Valaki azt mondja hogy akkor a deficitem 600 kalória és ha minden nap megyek akkor minden nap 600 kalória a deficit amitől jól lehet fogyni. De egy másik elméletet is hallottam miszerint hogyha egy konditermes nap 2400 kalória szükséges nekem és elégetem a 600 kalóriát akkor pontosan ugyanott vagyok mert az össz aznapi kalória ugyanúgy 1800 tehát magyarul ha nem eszem kevesebbet akkor hiába az egész. Mert ha az első teória az igaz akkor gyorsan lehet fogyni ha viszont a második akkor ha nem változtatok a kaján akkor akármennyi tornázom nem fog működni. Mindenki hangsúlyozza ezt a deficitet de valójában még senki nem mondta el nekem pontosan hogy ilyen helyzetben hogy működik. Mindenki csak azt mondja el hogy alap helyzetben többet kell felhasználni mint amennyit megeszem, ez tök oké de arra már nem térnek ki, ha egy kemény edzős napon megemelkedik a szükséglet akkor hogy működik. Kaptam már mindenféle negatív jelzőt, de ez nem az én szakterületem én nem szégyellem bevallani hogy nekem erről fogalmam sincs. Azok írjanak akik nem fognak lehülyézni.

márc. 28. 21:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha 600 kcalt elhasználsz sportra és 600 kcalt pluszban megeszel, akkor kalória szempontjából ott vagy, mintha nem sportoltál volna és nem ettél volna többet az alapkeretednél.

Ha fogyni akarsz, akkor a sporttal elhasznált kalóriákat ne pótold, akkor leszel kalóriadeficizben.

márc. 28. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A matematika itt is érvényes. Ha van 1800 forintod, naponta kiadsz belöle 600-at meg valakitöl kapsz 600-at, az eredmény akkor is 1800 marad.
márc. 28. 21:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha én mindig 1800 kalóriát eszem akkor is a sportolók de akkor is ha nem akkor én ezáltal a sportos napokon 600 kalória deficitet teremtek?
márc. 28. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, aznap 600 kcal minuszban leszel, ami azt is jelenti, ha két naponként sportolsz, akkor átlagban -300 kcalt viszel be, ugyanis a kalóriaszámolás nem egy napra vonatkozik, hanem hosszabb távon az átlagra. Ákkkor fogysz, ha tartósan kalóriadeficited van egy hét-hónap-évre nézve
márc. 29. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha 1800 forintod van és a napi kiadásod 1800 forint akkor a nap végén nulla forintod marad. Ha naponta 2400 forintot költesz de a napi limited is 2400-ra emelkedik akkor ugyanúgy 0 forintod marad nap végén. Általános iskola 2. osztályos tananyag.
márc. 29. 11:43
 6/8 A kérdező kommentje:

4 köszönöm

5 már nem hat rám a bunkóság. Az edzőterembe mondta nekem valaki - nyilván nem egy edző - hogy hiába tornázom le azt a kb 600 kalóriát ha ugyanúgy eszem, mert mivel a szükségletem is magasabb lesz így abból vonódik le az hatszáz és így ugyanúgy 1800 a végeredmény. Micsoda különbség van emberileg közted és köztem. Én nem mondtam neki hogy általános iskola 2. osztály...

márc. 29. 16:32
 7/8 anonim ***** válasza:

6

Mi csak azt nem értjük, hogy milyen logika mentén merült fel ez benned hogy ha több kalóriát fogyasztasz és többet is viszel be kb ugyanannyival attól majd fogysz?

márc. 29. 16:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Ilyet nem írtam hogy többet eszem. Sehol. Épp azt fejtegettem hogy ugyanannyi kalóriát eszem, de az a tornas napokon nem az 1800 ből jön le, hanem abból amennyire szükségem van a tornahoz. Pl 2400 bol. ezért lesz a végeredmény ugyanaz 1800. És milyen logika miatt hittem el? Úgy hogy nem értek hozzá ezért megijedtem. A logikát felülírta a para.
márc. 29. 16:53

További kérdések:

Görkorizni mennyire nehéz?

Semmi tapasztalatom nincs ilyen téren, jégkorin sem vagyok túl jó (tudok menni, körbe fordulni, meg éppenhogy hátra haladni) , hogy ennyivel érdemes-e belevágni a nyárra vagy inkább hagyjam?

Extrém izzadás ellen mit lehet tenni?

Nagyon nagyon izzadós vagyok mindig is az voltam, de ez az utóbbi években csúcsosodott ki legjobban. Nyáron napi 2× fürdök reggel és este, vastagon kenem magam dezodorral (secret izzadasgatló) mégis ott van mindig a pólómon az a kellemetlen folt. Egy csomó szép...

Ki ismeri Nyíriné Z. Aranka nevét, és ki mit tud róla?

Művészi torna tanár volt a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején, és a budapesti XIII. kerület Fürst Sándor utcából lett Hollán Ernő utcában, tán a 9. ház kapujába volt kiírva a neve, ahol Lenke (néni) zongorázott, amíg le nem lett szegény cserélve...

UTE ÖKÖLVÍVÓ szakosztályra mennyibe kerül a tagdíj, havibérlet(+tapasztalat is érdekel)?

Sziasztok! Sajnos sehol nem találok információt az árról. Illetve ha valaki esetleg jár oda, vagy ismeri az ottani edzéseket, örömmel venném ha leírná a tapasztalatait! Felnőtt kezdőként szeretnék eljárni bokszolni. Köszönöm!

Hogyan lábaljak ki abból hogy mindig bukok tippmixen?

Lassan 1 éve hogy fogadgatok kisebb nagyobb tétben, és nem is ment rosszul de most ez a vb elvitte az összes hasznonat sőt mínuszt is termelt, attól félek a lekötésemhez kell nyúlnom. Mit csináljak egyszerűen semmit nem találok el kétségbeesetten olvasgatok minden...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!