Mi a vélemény a KRAV-MAGA -ról?

Nagyon hatékony harcművészetnek tartom mivel főleg a gyengepontokat támadják akárcsak a wing tsun-ban.Krav Magások sem hajszolnak érmeket,nem vesznek részt versenyeken,mivel a gyenge pontok támadása miatt nem is lehetne bajnokságot szervezni ebben a stílusban sem akárcsak a wing tsun-ban.A valódi harcra,önvédelemre tanít meg!Szóval ha világbajnok akarsz lenni,meg érmeket szeretnél nem ajánlom a stílust!:D Ezt a harcművészetet gyakorolva jó eséllyel veszed fel a harcot egy nálad erősebb fizikumú ellenféllel szemben!Már pedig ritka az az eset amikor egy gyengébb/kisebb ember támad meg egy nagyobbat!:DViszont ami nem tetszik benne,az az hogy lőfegyver ellen is tanítanak technikákat,szerintem bármilyen képzett is legyen egy harcművész nem éri meg hősködni ha lőfegyvert fognak rád!De ez csak az én véleményem!:D Én 7éve wing tsun kung-fu-zom,nekem jobban bejött a kung-fu!
www.youtube.com/watch?v=ZM676yGD_5w
www.youtube.com/watch?v=p8-lABFqdew
:DDe wing tsunban is sok a rossz mester na meg a tanítvány is,akik csak "símogatják egymást",szóval mindenképpen ajánlom a krav magát ha szeretnél harcművészetet tanulni,könnyen elsajátítható,hatékony rendszernek tartom!Sok sikert hozzá!:D

A krav maga egy hatalmas "divatbunyó", egy kalap sz@rt sem ér. Hatalmas kamu, hogy majd megtanít téged az utcai önvédelemre. Ha az utcán egy cigánycsávó leakar bökni késsel, akkor az le is fog bökni késsel, még a krav maga edződet is. Edzéseken lassú mozgással gyakoroljátok gumikéssel a késes támadásokat, ami semmit sem ér. A krav maga mostanában igen divatos, csak a színvonala egy nulla. Nem kell hinni a mesékben, hogy a krav maga az izraeli hadseregben így-úgy hatékony és sikeres. Mégis a városi közelharcban az izraeli katonák nagy részét késsel nyírják ki a terroristák (hangsúlyozom, közelharcban). Érdekes nem? :) Holott a krav magát tartják ez egyik legjobb stílusnak ami pusztakézzel hatékony késes támadás ellen.
A krav magában vannak egyébként jó dolgok, de kevés. Ahhoz, hogy valaki tudjon kést hárítani kézzel, annak ismernie kell magát a késharcot. Vannak olyan krav maga oktatók akik késharcoktatók is, na azok tényleg jók, ők tudnak. De csak natúrban a krav maga semmit sem ér. Ha akarsz jó utcai önvédelmet, akkor járj 3 évet ökölvívásra és birkózásra, utána meg kali-ra. Ezzel többet érsz el mint a krav magával.

Sunyi patkány sport és az oktatás színvonala is hullámzó.
Magyarországon elég jó a közbiztonság,teljesen fölöslegesnek tartom,hogy embereket torkot törni meg hasonló eszetlenségre tanítsanak.
Kiöli a bunyóból a férfias harcot és háborút csinál belőle.
Előképzettség,más küzdősportban jártasság nélkül egy kalap sz@r.Kiegészítő sportnak lehet jó.

Nem akarom védeni a krav magát, de pár dologra reagálnék:
1: Késes támadás ellen védekezni öngyilkosság. Csak akkor próbáld meg, ha nincs más választásod, egyébként futás. De ezt el is mondják az edzéseken, nem hitetik el veled, hogy a tudásod mindenható.
Másik: A bunyó férfias jellege nagyon szép, de ha megtámad 3 cigány, akkor te férfiasan akarsz veszteni, vagy használva ezeket a piszkos trükköket elmenekülni?
Egy veszélyhelyzetben, amikor az életed/értékeid/mások vannak veszélyben, ott szerintem k@rvára nem érdekel senkit, hogy te nem férfiasan küzdöttél, hanem mondjuk az egyik golyóját lökted vissza a gyomrába.

11.20-as
Magyarországon jó a közbiztonság?:O Ne viccelj már!Az jó ha feleslegesnek tartod a toroktörést,nem is kell az embereknek kitörni a nyakukat,de ha vki ránktámad lehet jól jön ha tudunk 1-2technikát!Lehet nem fognak megtámadni minket,de legalább mozgok,már azért megéri!

A zsidóknak megint sikerült valamit összehozni, ami majdnem olyan népszerű mint a biblia vagy a microsoft...
(Ja, és nem kell a leoltás, tudom hogy magyar csávó találta ki. De mivel a zsidógettókban verekedett folyton, nem kizárt, hogy ő is zsidó volt)

A kravmaga felkapott. Ez van. De ettől még a rendszer jó. Persze ezt is gyakorolni kell. ne higgye senki, hogy 2 hónap után ő lesz a világverő bajnok. mer nem lesz az.
A KM-ről soha senki nem mondta, hogy jobb a többinél. A magyar KM instruktorok többsége keresztbeedz, van köztük Thaiboxoló, de két magyar expert is magas szinten BJJ-zik.
A krav egy önvédelmi, taktikai rendszer. Problémákra kínál megoldásokat. Nm harcművészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!