A lányoknak tényleg lassabban izmosodik a hasa mint a férfiaknak?
az izom lehet, hogy gyorsabban fejlődik, de az, hogy gyorsabban kockásodik nem feltétlenóül igaz
attól függ, hogy melyik nem szálksodik gyorsabban
nem számoltam ki csak KB 3 kg :D
értem,köszi :)
Akkor hogy következtetted ki? :P Nem kell ennyire szó szerint venni.
Csak mert sosem értettem, hogy hogy jön ez ki az embereknek, hogy hány kiló felesleg van rajtuk, pláne, ha ilyen kis számról van szó. Meg mi az alap, amihez a felesleget mérik?
#4: A férfiak hamarabb izmosodnak és hamarabb is szálkásodnak.
Egyrészt ugye a tesztoszteron szint miatt az izomtömeg növekedés gyorsabb
Másrészt a nagyobb izomtömeg és a gyorsabb anyagcsere miatt gyorsabban és/vagy könnyebben tudnak szálkásítani. A nők szervezete a hormonháztartásuk (ösztrogén) miatt pedig inkább "ragaszkodik" a zsírhoz.
Ugye ezért is magasabb a nők egészségesnek mondható testzsírszázaléka, mint a férfiaké.
A 'felesleg' és a biológiailag normális mennyiségű zsírtömeg nem ugyanaz Dóri.
A nők egészséges/normális testzsírzászaléka, ha jól tudom, valahol 14% környékén van. A kockás has csak ez alatt kezd el látszódni.
Na de közben ezt találtam:
"A testzsír, ami szükséges a normál fiziológiai működéshez az „esszenciális zsír”. Nők esetén 8-12%-ot tesz ki a feltétlenül szükséges zsírmennyiség. Szemben a férfiakkal, akiknél ez 3-8%. De ez nem az egészséges testzsírszázalék mérőszáma!
Az egészséges, fitt fizikumhoz azonban ennél többre van szükség. A 12-18%-os testzsírral rendelkező hölgyek a nagyon vékony kategóriába tartoznak. 12% már a határa az egészségesnek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!