Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a különbség a natur szója...

Mi a különbség a natur szója fehérje és a natur tejsavó fehérje között? Mert mind a kettőre az van írva hogy tömegnöveléshez ajánlott.

Figyelt kérdés
De most tejsavót vettem! Árban van különbség nagy, a tejsavó drágább!

2012. júl. 19. 17:33
 1/9 dirtboy ***** válasza:
100%

a tejsavó sokkal jobb protein fajta mint a szója.

olvass utána szerintem.

2012. júl. 19. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Boltban is ezt mondták azért vettem azt!:D
2012. júl. 19. 17:54
 3/9 anonim ***** válasza:
A szója undorító izéről nem is beszélve.
2012. júl. 19. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Utána néztem és ezt találtam,azt írják hogy alkalmas izom tömegnövelésre!

[link]

De akkor mosta tejsavó és a szója is alkalmas lenne erre?:O

2012. júl. 19. 17:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert eddig szójával nem találkoztam! Most vettem tejsavó fehérjét és közben felmerült ez is! De nem tudom van e annyira hatásos minta tejsavó!
2012. júl. 19. 18:06
 6/9 dirtboy ***** válasza:

de hogy van,a szója a legrosszabb minőségű protein.

hasznosulása is sokkal alacsonyabb és lassabban is szívódik ami hátrány az edzés utáni fogyasztásnál.


pár cikk a tejsavókról

[link]


[link]

2012. júl. 19. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a segítséget!
2012. júl. 19. 19:07
 8/9 Zakathol ***** válasza:

Gondolkozz már egy kicsit bakter:

Mindkettő fehérje, tehát az izmaid építőeleme. Tehát mindkettő alkalmas tömegnöveléshez (ami nem más mint izomsejtek felépítése).

Minden fehérje hasznos a tömegnöveléskor(és szálkásításkor is, azaz mindig!), csak valamelyiknek a biológiai hasznosulása jobb mint a másiknak...

Istenem...

2012. júl. 19. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!


A szója másodrendű protein fajta. Hiányos esszenciális aminokkal rendelkezik. Akkor van értelme, ha magas BV értékű proteinnel keverten használják max. 30%-os arányban. Testépítő viszonylatban nem jó megoldás.


Jó minőségű, nem denaturált, ha lehetséges hidrolizátum vagy azt is tartalmazó protein a legmegfelelőbb. Figyelni a BCAA aránya. L-Leucin érték fontos szempont.

2012. júl. 20. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!