A Wing Chun-ban mennyi ideig tart el jutni a bil jee tao meg tanulásáig kb?
Ezt így nem lehet eldönteni! Nincs ilyen, hogy "wing chunban ennyi meg ennyi idő alatt el lehet jutni eddig, meg addig"! De ez nem csak a wing chunra vonatkozik, hanem minden más küzdősportra/harcművészetre is! Függ attól, hogy heti hányszor jársz edzésre, milyen jó oktat a mestered, hányszor tudsz otthon gyakorolni valaki hozzá értővel, mennyire vagy szorgalmas és tehetséges, stb.!
Én ugyan nem vagyok wing chunos, de nekem az a véleményem, hogy ki kell választani egy jó edzést, minden alkalomra le kell menni, gyakorolni kell, tanulni kell, harcolni kell és foglalkozni vele, amikor csak lehet, aztán előbb-utóbb úgyis kialakul minden, fejlődsz, majd elérsz bizonyos szinteket, de nincs konkrét idő intervallum! Ezek a "négy hónap alatt megtanítjuk a nőket a ökéletes önvédelemre, meg fél éves gyerek-box tanfolyam" csak parasztvakító kamu, hogy jól lehúzzák a lóvédat! Senkit nem lehet megtanítani egy jól fűtött tornateremben reális utcai önvédelemre négy hónap alatt! Senkit nem lehet kiképezni tökéletesen boxolni fél év alatt! Ezek csak hazugságok! Sohasem értettem azokat az egyéneket, akik beveszik ezeket a maszlagokat és csak azért akarnak eljárni ilyen ökörségekre, hogy őket majd pár hónapocska alatt megtanítsák "mindenre"!
Kedves kérdező, tessék ellépni minden edzésre, oda tenni magad, fejlődni, otthon sokat gyakorolni, sparringelni más stílust képviselő személyekkel (pl. Thai boxolókkal, Judosokkal), aztán ha olyan szinten vagy úgyis szól a mestered, hogy készen állsz a bill jee taora! De szerintem ha már akár következő edzésen oda mész hozzá megkérdezni, hogy mi a helyzet, akkoris biztos elmondja, hogy mikor leszel majd olyan szinten, hogy tanulhasd azt a formagyakorlatot!
#USBORNE
Sajnálom, ha flegmának tűntem, nem téged nézlek le, hanem azokat, akik benyelnek minden baromságot és azt hiszik, hogy egy-két hónap alatt ők lesznek a sebezhetetlen harcosok!
Nagyon örülök, hogy tetszett az írásom, remélem hasznos választ adtam és megfogadod a tanácsom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!