Mennyire számít jónak?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Elsősorban tapasztalt futók véleménye érdekelne.Most álltam neki rendszeresen futni,nem volt valami nagy kondim..Az első nap 5km futottam 50perc alatt.Ez mennyire jó?Ti mennyit szoktatok futni?2016. jún. 30. 23:08
1/3 anonim válasza:
Nekem már az is jó teljesítménynek tűnik, ha valaki kezdőként 5 km-t lefut. Én a környéken futogatok fogyás céljából de csak kb. 3 km-t.
2/3 anonim válasza:
Ez elég sok mindentől függ. Korodtól, túlsúlyodtól (ha van), nemedtől (ettől mondjuk kevésbé), futás alatti szintemelkedéstől, stb..
Ha mondjuk olyan 20 éves körüli vagy, akkor ez egy nagyon gyenge teljesítmény sík terepen. Elsőre persze jó, de gyengének számít még hobbifutók között is. Ha te 5 kilométert 50 perc alatt futottál le, akkor abba belesétáltál. Ami nem baj, csak majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy nem folyamatos volt a futás.
Hobbifutók (akik azért rendszeresen futnak, nem pedig most kezdik, mint te) olyan 10-14 kilométert szoktak futni óránként.
Magam részéről 12-13 km/h az, amit 2 óráig tudok kényelmesen tartani sík terepen normális időben.
3/3 A kérdező kommentje:
Második! 20 éves vagyok ..és eltaláltad belesétáltam:D..sajnos nem bírtam még így elsőre sem végig ,hogy csak kocogtam,pedig nem cigizek és túlsúlyom sincs, olyan két perces sétálások voltak benne..hát még kell fejlődnőm akkor:D
2016. júl. 1. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!