Szerintetek Djokovics bevállalja a januári Australian
Opent így, hogy csak oltott játékosok vehetnek részt a
versenyen? Amennyiben nem, akkor a maradék 3 Grand Slam
közül melyik az, amelyiken érdemes megtenni a végső
győzelmét egy szép kis összeggel?
Az már nem is meglepő,ő már egy finsihed játékos,már az év eleje óta látszik. Sőt,igazából már a tavalyi év vége óta. 30 éves lassan,ő már nem fog visszatérni.Így kiesik a top 10 ből is már,bár szerintem ez elég gyenge top10 es felhozatal amúgy is. Összességében így is szerintem nagy dolog amit ebből a teniszéből kihozott, mert előzetesen nem sokan gondolták róla hogy ő GS-t nyerhet. És igen,a nagy 3 30 felett is hozta amit kellett,de ők igazi klasszisok,Medvedev nem az a kategória.
Viszont Alcaraz a jövő Goat-jának lett kikiáltva,de ha tényleg ennyire nem tud konzisztens lenni,akkor nem lesz az,és ez nem a fiatalságon meg a rutinon múlik, 18 évesen jobb volt mint lassam 22 évesen.
márc. 22. 18:21
1522/1840 A kérdező kommentje:
Pedig volt idő, amikor Djokovic mögött a második számú legjobb keménypályás játékos volt Medvedev. Tornagyőzelemről most egy darabig aztán felesleges is ábrándoznia a salak-, ill. a füvespályás szezon alatt.
Tavaly év elején Djokoviccsal kapcsolatban azt írtam, hogy nem tudom elképzelni, hogy GS-győzelem nélkül zárja az évet. Aztán mégis így lett. Most Alcarazról is ezt gondolom, hogy kizárt, hogy ne nyerjen idén GS-t.
1523/1840 A kérdező kommentje:
Mondjuk Djokovic esetében az mindenképpen árnyalja a képet, hogy a Garroson vissza kellett lépnie, aztán Wimbledonban fél lábbal játszott. Szóval ki tudja, hogy mi lett volna, ha ...
A másik két GS-en való teljesítményére viszont valóban nincs mentség.
Nyerhet de attól még nem oldódik meg a problémája, tavaly hiába nyert két GS-et, nem lépett előre. Évi 8-10 tornagyőzelem lenne elvárható és hogy a nagy tornákon végig versenyben van a címért. A Garroson csak nem kapna ki Goffentől meg Monfilstól, az már a legalja lenne. Nem ártana mostmár Monte Carloban meg Rómában is virítania valamit, legalább salakon emlékeztessen a régi önmagára.
márc. 23. 21:18
A US Open jelenleg kizárva Alcaraznal, Wimbledonban sem fog örökké nyerni, ha a Garrost nem nyeri meg elég nagy esély van rá hogy GS nélkül marad. Én örülnék ha meglepetést okozna és megnyerné mindhármat mert Sinnerrel nem szimpatizálok meg egyébként is egy csaló mivel megbukott szóval nem örülnék ha egy ilyen uralkodna a mezőny felett évekig de jelenleg nem reális hogy Alcaraz sorra nyeri a Gs-eket. Egyelőre jó lenne nyerni egy Masterst mert már az sem sikerült több mint egy éve.
márc. 23. 21:30
Lehet Sinnert szeretni,vagy nem szeretni,de ő jelenleg a legstabilabb,legkonzisztensebb játékos. És hosszú távon az ilyenek lesznek igazán nagy bajnokok,nem azok,akik néha ha jó napjuk van akkor jól játszanak.
márc. 23. 21:47
Sinner kb másfél éve van ott, addig jelentéktelen, lúzer játékos volt aki mindig vesztett szóval még várnék vele, ha 10 éven át tudja tartani ezt a szintet akkor el lesz ismerve de egy-két jó éve Medvedevnek is volt. Két évvel ezelőtt meg még Alcaraz volt az alfahím, simán lehet hogy két év múlva meg már valaki más lesz és nem Sinner hanem mondjuk Fonseca mert most ő van hájpolva mint a nőknél Andreeva.
márc. 23. 23:24
Teljesen más típusú játékos is,mint Alcaraz,kicsit talán robotikusnak is tűnhet sokaknak,viszont nagyon tökéjre lett fejlesztve,és ha nincs sérülése,nem beteg,vagy nincs különösebben rossz passzban, akkor a legjobbját nyújó Alcarazon kívül nem igazán verhető kemény pályán. Alcaraz játékát sokkal többen szeretik nézni,hasonló mint a régi brazil fociban a joga. Sokszor inkább a reals videóknak játszik,nekem úgy tűnik. Nekem ott kezdett el unszimpatikus lenni,amikor azt nyilatkoztaa 2023 as Us Openen,hogy sokszor a fejében megfordul,hogy melyik a fontosabb, hogy kiszolgálja és szórakoztassa a nézőket,vagy megnyerje a meccset...szerintem ha nem is cseréli le Ferrerót,egy sportpszichológusra mindenképp szüksége lenne.
márc. 23. 23:53
Majd akkor derül ki mit tud Sinner ha normális ellenfeleket is kap mert a legutóbbi két GS-ét 250-es mezőnyben nyerte. Alcarazt nem dominálja, tőle többször kap ki mint ahányszor veri de kéne még vagy 5 hasonló játékos a mezőnybe hogy gyepálják egymást. Sinner egy ilyen felturbózott Berdych vagy Djokovic, a játéka nem látványos de eredményes de nem hiszem hogy ennek ne lenne gyengepontja.
márc. 24. 10:45
Azért azt majd meglátjuk,hogy a jövőben is igy folytazódik,volt olyan időszak,amikor Sinner "lúzer" kis játékos volt,de jópárszor elkapta a nagy Alcarazt...:D
Arról meg még mindig nem ő tehet,ha Alcaraz kiesik egy Van de Zandschulptól meg egy 38 éves Djokovictól..:D
márc. 24. 10:49
Kapcsolódó kérdések: