Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért romlanak meg állandóan...

Miért romlanak meg állandóan az általam készített erjesztett magvak?

Figyelt kérdés
Akár főzöm,akár áztatom,akár teszek rá valamit,akár nem kb.1-2 hét után fehér penészréteg képződik a tetején és az eleinte kellemes erjedt illat átmegy egy erős rohadt,orrfacsaró,szúrós szagba.Ha még egy pár hétig hagyom állni akkor meg teljesen befeketedik az egész és iszonyat büdös lesz.Rendesen átmosom többször is előtte a magokat és a vödröt is amiben tárolom de mégis ez van.A srácok meg akikkel horgászni járok csak simán kiteszik a napra akár hónapokra is és még sincs semmi baja az általuk erjesztett dolgoknak.

2016. júl. 13. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Hagyod kiszáradni...

Miközben szárad megindul a folyamat ...

Ezért legyen rajta mindig víz.

Ha a felülete már száraz az is elég lehet akár.

ha meg csak éppen nedves az is elég...

Vagy ne legyen már rajta ,vagy rendesen lepje el és horgászat előtt 1 nappal öntsd le...

Illetve ne legyen "zárt".

Az üveges kukorica is akkor indul meg ha kapott levegőt,de lezártuk a tetejét és nem szellőzik...

2016. júl. 13. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Tejsavas erjedés magas hőmérsékleten, levegőtől elzártan zajlik... ha levegőt kapnak a magvak a vajsav baktériumok szaporodnak el, az eredmény irtózatosan büdös lesz.

A fehér penész nem hiba, azt még az aludtej illat is jelzi, hogy ott még rendben van az erjedés. Később valamit elrontasz: levegőt keversz bele az erjedés vége előtt, kiszáradnak a magvak, csak nedves marad, s ellepi a fekete penész... vagy más a hiba

2016. júl. 14. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Kiszáradni biztos nem szárad ki mert mindig annyi vizet hagyok rajta hogy bőven ellepje.Szóval ha jól értem,erjedés közben nem szabad hogy levegőt kapjon?Én időnként kiszoktam nyitni,néha meg is keverem.Lehet hogy ez a baj? Valaki leírná lépésről lépésre hogy mi is kell pontosan a tökéletes erjedéshez?
2016. júl. 14. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha a víz ellepi akkor a levegő nem baj.

Mivel a vízen nem megy át a levegő a kukoricáig...,talán hozzákevered ,valahogy

2016. júl. 15. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Tejsavas erjedéshez az előkészített anyagot le kell zárni, és nem szabad bolygatni, keverni. Fontos azonban, hogy az erjedés alatt keletkező szén-dioxid távozni tudjon, ne nyomja szét az edényt a nyomás.

A megmosott magvakat rakd az edénybe, öntsd fel bőven vízzel, tegyél bele sót, élőflórás kefirt, és zárd le az edényt (vödör, hordó, stb).

Meleg, de árnyékos helyen tárold, nem érdemes a tűző napon hagyni. Ha jól csináltad 2-3 hét múlva egy savanyú, aludttej illatú anyag lesz az eredmény, a víz tetején megtelepedő fehér színű lepedék nem hiba, a magvak savanyú lében úsznak.

Sok oxigén hatására az erjedés elmegy más irányba, a vajsavas magvakat is megeszik a halak, ha bírja a gyomrod a bűzét.

2016. júl. 15. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Mostmár tudom hogy hol hibáztam.
2016. júl. 16. 11:09
 7/7 gomzoli ***** válasza:

Apám is erjesztett így kukoricát, hónapokig eltárolta vödrökben, míg el nem fogyott, de az olyan iszonyat büdös volt (nem erjedt szagú, hanem mint a rothadó sz@r), hogy a gyomrom felfordult tőle, ha bele kellett nyúlnom, szinte csípte a bőröm, és alig győztem a szagát a kezemről lesikálni. De fogott, fogtunk vele!

Azt azért hozzátenném, hogy el nem színeződött feketére, de az említett fehéres habos lepedék ezen is volt.

2016. júl. 20. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!