A tudományos szakdolgozatom átvizsgálják majd mesterséges intelligencia szűrő programokkal. Mi lesz ha hamisan azt mutatja, hogy azzal készült bizonyos %ban?

válasza:Ha saját munka, akkor nincs mitől félned és tisztázható minden benne. És amúgy az AI detektorok nagyon pontatlanok. :) Másik az, hogy vannak például a szakmákban sajátosan használt szófordulatok, amiket kb mindenki használ a szakmában írott vagy beszélt formában is. Sőt komplett mondatok vagy félmondatok is nagyon gyakoriak, ha megnézed. Elvileg az idézetek azok pedig úgyis idézőjelekben vannak és, ha mégis lemaradtak, akkor a szövegből még nyilvánvaló lehet, hogy az egy idézet valakitől. Nyilván ott vannak a források is...
Amúgy meg másoknál is kijelez tévesen és most kipróbáltam egyet és ahogy nézem 1/3 arányban tévesen különféle AI %-okat ír ki. Teszteltem ChatGTP szöveggel is és arra meg csak "62,44% AI GPT"-t írt ki, pedig 100%-ban volt az.
Szerintem ezt jogilag nem lehet elfogadni és ez ki fog derülni róla.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem akarok szakdolgozatot írni, csak hallottam, hogy vannak, akik ilyenre is jól tudják használni és érdekel, hogy mi a "titka".
Egy elég nehéz elméleti témát válaszottam, az egyetlen primer kutatási esélyem az interjú, melyet néhány szakmában jártas egyetemi tanárral fogok lefolytatni. A témámhoz főleg régebbi irodalmakat tudok használni, egy két újabb folglakoznik hasonló témával, de pontosan...
Akár fejből, akár szakirodalomból írok neki 1-1 mondatokat (tehát nem az, hogy bemásolok fejezeteket és fogalmazza át), hanem csak mondatokat és azt átfogalmazza? Pl. ha én nem tudom jobban megfogalmazni, vagy ötletet adjon, hogyan fogalmazná át
Magyarországon is egyre jellemzőbb ez, matematika feladatot szimplán beírnak a ChatGPT vagy egyéb OpenAI szoftvernek és pillanatok alatt megoldja.
Jövőre szakdolgozatot kell írnom, és a mesterséges intelligenciával szeretnék foglalkozni - van esetleg ötletetek témára ezen belül amivel érdemes foglalkozni?
Bármilyen anyagok, munkák, dolgozatok jól jönnek. Érintenem kell a következő címeket: A tehetség fogalma(történelmi áttekintés is), az intelligencia fogalma, ezek genetikai háttere, mennyiségi jellegek öröklődése, a külső környezet hatása a mennyiségi jellegek...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!