Akik szellemi ülőmunkát végeznek, vagy szállodában recepciósok - ti hogy jutottatok ilyen munkához?

Hát, akkor lehet jönni ide! Mondjuk nekem csak azért volt 410 körül a bérem, mert azon az egyetlen területen voltam, ahol le lehetett tenni egy minőségellenőri vizsgát. Cserébe állandóan vegzálnak mindenért, a szüneteket is elkezdték figyelni és fegyelmivel fenyegetni, tetőtől talpig maskarába kell öltöznöd, egész nap szaladgálsz, a munkavédelmi bakancstól állandóan fáj a lábad otthon is, és éjszaka is 12 órázhatsz. Nem hiszem, hogy olyan jól hangzik így már, igaz? Privátban meg is írhatom a cég nevét, állandóan van felvétel. Nem véletlenül.
Nem minden a pénz.
@33
Pontosan ugyanazt kérdeztem, amit te is, csak más megközelítésből. De mit lehet rosszul csinálni, amikor ugyanazt végeztük el, jobbára ugyanolyan eredménnyel? Sőt, voltaképpen még lépéselőnyben is vagyok, mert sokuk még angolul is alig-alig beszélt, míg én folyékonyan, és nézegetem most a profiljukat Face-en, hogy mindegyikük szállodában meg SSC-ben meg ilyen helyeken van, én meg egyáltalán mit mondjak majd a 10-éves találkozónkon, ha egyáltalán elmegyek? Azt, hogy ha lett volna eszem, 8 általános, de legkésőbb középsuli után elmegyek dolgozni, mert ugyanolyan esélyeim lettek volna akkor is? Tény, hogy az jelentős különbség, hogy nekem nem volt semmilyen szociális hálóm, mint most sincs, és nem volt protekcióm soha.

És szerinted mi való neked?
Bármi hozzászólás, javaslat felmerült itt, minden esetben megmagyaráztad, hogy az márpedig miért nem jó. Így hogy segítsen rajtad bárki? Saját magad ellensége vagy.

Az a gond, kérdező, hogy amit nyújtani tudsz, az nem sok. Van egy diplomád évekkel ezelőttről, amit nem használtál és - őszintén szólva - a végzettséged sem egy nagyon keresett valami. Van egy nyelvtudásod, tudod hogy hol kell bekapcsolni egy számítógépet.. és ennyi.
Az általad áhított, home office-os vagy részben home office-os, rendesen megfizetett irodai munkákhoz azért ennél jóval több kell.
Azokkal értek egyet, akik azt írták: az alapok jók, de képezned kellene még magadat - csak te meg azt írtad, hogy ezt nem akarod.
Ami meg a Szolnokról Budapestre ingázást illeti: hátrányban vagy a fővárosiakkal szemben, mert fizetni kellene az utazásodat a munkáltatónak + ugye biztonytalan, hogy beérsz-e adott napon vagy sem, stb.
Értem, hogy többre vágysz a jelenlegi munkádnál és jobb körülményeket szeretnél, de ezért tenned is kellene valamit, nem csak várni a sült galambot. És a "tenned kellene valamit" alatt azt értem, hogy tényleg képezned kellene magadat, nem foggal-körömmel kapálózni a fejlődés ellen.
Leírtam. SSC, szállodai recepció, kamu irodai pozíciók (mint például a cégesautó-flottakoordinátor, amire nem vettek fel cégen belül), meg ilyenek. Ezekre MOST IS MEGVAN A KÉPZETTSÉGEM!!!, mielőtt még újabb, jóóó drága és hosszú képzésekre akartok megint küldözgetni. :D Tudjátok, olyan munkák, amiket a többi diplomás is végez.
Mondjuk most, hogy leírtam mindezt, ugrott csak be, hogy megpróbálhatnám a páromat meggyőzni, hogy ő bevigyen, hiszen ő is protekcióval került be 8 éve, és az ő szavára már tuti adnak. Meg hát ő is felvetette már különben is.
Nem, nem maradok munkanélküli sem egyébként, se hajléktalan. Viszont mint írtam is, én simán hajlandó vagyok a világból távozni, ha nem változik semmi, úgyis rühellem az életemet. Az elvi tudás már megvan hozzá, de a gyakorlati megvalósításig várok a munkanélküli végéig. Kíváncsi vagyok, eljutok-e 200 jelentkezésig, és annyiból hány helyre hívnak be...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!