Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik szellemi ülőmunkát...

Akik szellemi ülőmunkát végeznek, vagy szállodában recepciósok - ti hogy jutottatok ilyen munkához?

Figyelt kérdés
Előbb megvárok pár választ, utána kifejtem, miért kérdezem ezt.
ápr. 30. 22:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 A kérdező kommentje:
Köszönöm a moderátorok gyors beavatkozását!
máj. 1. 14:14
 42/87 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy nem ma május 1-je van, a dolgozó embereknek ez munkaszüneti nap :)
máj. 1. 14:14
 43/87 anonim ***** válasza:
70%
Oké, elnézést hogy segíteni próbáltam, kiszállok. Minden jót.
máj. 1. 14:18
 44/87 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, én értem hogy vannak olyan melók, amikre megvan a képzettséged. Neked, és még rajtad kívül ezer embernek. Sőt, az ezer ember között bizonyára akad olyan, aki nálad alkalmasabb a melóra, hajlandó a fejlődésre.

Értsd már meg: nem te teszel szívességed a munkaadóknak, ha jelentkezel hozzájuk. Ezt rajtad kívül mások is megteszik, nekik pedig jogukban áll kiválasztani azt, aki a legjobban illik a csapatba, hajlandó és képes is tanulni, fejlődni és nem haragszik a világra. Mert biztos vagyok abban, hogy ez a hozzáállás és kommunikáció, amit itt bemutatsz, átjön nekik ott is, hiába próbálod palástolni.

Egyébként full jóindulatúan igyekeztem tanácsot adni neked, de csak az elutasítás jön felőled, így aztán azt gondolom hogy én itt be is fejeztem, kár veled az időt vesztegetni, mert nem érted a dolgot.

máj. 1. 14:18
 45/87 A kérdező kommentje:

@44

Emlékeim szerint te normálisan kommunikáltál velem, nem úgy, mint például #43 segítsége, ami kimerült abban, hogy egy szar vagyok minden téren és barátnőm is dobjon ki.

Miután felvettek, CÉGEN BELÜL hajlandó vagyok megtanulni gyakorlatilag bármit. Olyan dolog pedig nem létezik, ami nem tanulható meg 1-2 hónap alatt. Viszont még egy képzést elvégezni nem fogok, hacsak nem támogatja az állam. A kommunikációm pedig nem megy át ezeknek a cégeknek, mivel be se hívnak. Továbbra se értem, mi alapján döntik el, hogy nem kellek, ha meg se hallgatnak. Igen, elmondtad, vannak még ezrek ilyenek, értem. És a maradék ezer hogy lesz felvéve, őket miért hallgatják meg, velem ellentétben?

máj. 1. 14:22
 46/87 A kérdező kommentje:
Mondjuk a #19-es, mélységesen sértő és bicskanyitogatóan pofátlan hozzászólás nem tudom, hogy maradt meg. :D
máj. 1. 14:25
 47/87 anonim ***** válasza:
61%
#43-as vagyok, nem én írtam a barátnős választ.
máj. 1. 14:29
 48/87 A kérdező kommentje:

Még egyetlen dolog, és aztán szerintem ki is szálltam. Nyilván nektek nincs okotok panaszra, fel se tudjátok fogni azt az érthetetlen, széttárt karokkal való kétségbeesést, amit én érzek.

Mindenesetre. Ha már ennyire véditek a HR-eseket, azt mondjátok meg nekem: ha ennyire kiváló szakemberek, hogy nincsenek képben a munkaerőpiaccal? Szerintük viccből jelentkeznek egy megyével odébbről az emberek egy normális állás reményében? Szerintük viccből végeznek diplomázott, képzett emberek 8 általánossal betölthető fizikai munkát*? Tényleg ennyire fogalmuk sincs az országban uralkodó helyzetekről?

*Van nálunk több diplomás is, egyikük például tényleg célzottan jött ide, mert itt több a pénz. Nos, ezt teljesen elhiszem, de nekem nem minden a fizetés. Másik diplomás kollégával ezerszer megvitattuk már ezt a témát, és elmondta, hogy végtelenül mélyponton van ő is, amiért itt kell dolgoznia kilátástalanul, ráadásul ő pár évvel idősebb is nálam.

máj. 1. 14:35
 49/87 anonim ***** válasza:
93%

Nézd! Ha jelentkeznek 88-an egy ilyen melóra, abból 50 kuka.

Marad 38. Ebből van kb 10 fő szimpatikus is, meg olyan akinek vendéglátós, közgazdaságis, turisztikai végzettsége van, felsőfokú angollal, felsőfokú némettel, plusz egy valami más nyelv mellékesen olasz, francia, spanyol mindegy.

Ezekből választanak.

Ja és plussz olyat választanak aki a nagy csöcseit kiteszi az asztalra.

Most ezek után gondolkodj el hogy miért nem téged választanak.

máj. 1. 14:37
 50/87 A kérdező kommentje:

@49

Nagy csöcseim nekem is vannak, nem gondoltam rá, hogy ez előnyt jelenthet. :D :D Mondjuk azt sajnos tudtam, hogy fiatal, csinos csajokkal nem tudom felvenni a versenyt, de vagyok annyira álnaiv, hogy azt higgyem, ez csak sztereotípia.

Oké, mondom azt tényleg elhiszem, hogy ha valakinek van valami plusz tapasztalata vagy végzettsége, de hogy ennyien keresnének ilyen munkát és ennyire ne kelljek sehova, ez számomra a felfoghatatlan.

máj. 1. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!