Akik szellemi ülőmunkát végeznek, vagy szállodában recepciósok - ti hogy jutottatok ilyen munkához?

80# teljesen egyetértek. Emberekkel dolgozni főleg ebben a szegmensben szörnyű.
Viszont ha te még nem dolgoztál 3 műszakban soron, azért van különbség. Százszorta a belterjes undorító szállodás világ.

Ilyen helyekre a kellemes arcú, folyton mosolyogni tudó többnyire dekoratív hölgyeket veszik fel. 20-as BMI-vel. Küld el a fotótad. Ha nem ilyen vagy vagy nincsen fotód kuka
Menj be egy hotelbe. Lesd meg a recepciósokat [link]
Pont ezért nem értettem, amikor valaki kérdezte, hogy miért szeretnék én nyugis, kényelmes irodai munkát, ahol nem bаszogatnak, nem piszkálnak, csak végezzem el a munkámat, meg ami jobban hasonlít eleve ugye munkára, mint rabszolgatartásra. Hát vajon miért? Mert nincs éjszaka, nincs ugráltatás, nem állni és szaladgálni kell? Iszonyatos szakadék volt ebben a gyárban is az irodisták és a fizikai dolgozók közt. Míg minket megállás nélkül vegzáltak az amúgy is kimerítő szaladgálásunk mellett, az irodisták szerintem napi 1-2 óránál többet nem dolgoztak. Állandóan az ebédlő és a dohányzó közt járkáltak, beszélgettek, kávézgattak, nevetgéltek, heti 2-3 személyes jelenlét mellett, tök ugyanazért a pénzért, amiért mi meggebedtünk. Illetve nem, hanem valószínűleg többért. Persze termelésből kiút nincsen, főleg tapasztalt dolgozónak, hiába engednék meg a kvalitásai...
Ugyanez a recepció, az éjszakázástól eltekintve. Igen, dolgoztam már emberekkel egy telefonboltban. Nem volt felemelő, viszont a magam ura voltam, nyugis volt és kényelmes volt... leszámítva a vásárlókat, meg semmit se fizetett, legalábbis emlékeim szerint 2017-ben a 190-200 nettó nem volt sok. A vevők 70%-a agresszív kokeró volt, akik napi szinten fenyegettek meg, illetve akkor mondtam fel, amikor az egyik börtöntöltelék leköpött. Nos, van egy tippem, hogy szállodába ennél néhány fokkal intelligensebb vendégek járnak. Hiába próbálom én is álnaivan figyelmen kívül hagyni, természetesen én is tudom, hogy fiatal, karcsú, szép arcú lányokkal szemben nem tudok az aputestemmel és az introvertált személyiségemmel versenyezni, hiába a nyelvtudásom, a segítőkész és barátságos jellemem. Ettől függetlenül én azért akárhány szállodában jártam, nagyjából fele-fele arányban volt a két nem képviselve.
Úgyhogy igen, a gyárnál minden jobb, és a legnagyobb nyugalommal keresnék valamivel kevesebbet (legyen ez 330-350 nettó) az egy műszakért és a nyugalomért cserébe. Elvileg ez nem sok pénz, mégis, ahol élek, a garantált bérminimum megállítja az embert, más munkahelyre meg lehetetlen bekerülni - ezért nézelődök most már kizárólag a Fővárosban. Most már kivettem minden helységnevet az önéletrajzomból is, se lakhely, se az eddigi munkahelyek helyszíne nincs feltüntetve sehol.
Apropó! Ha valaki még rá akar nézni a valós cégnevektől és a személyes adatok nélküli, de amúgy aktuális önéletrajzomra, annak szívesen elküldöm privátban. Egyelőre felfüggesztettem a munkakeresést, mert májusban úgyis kellene 3-4 nap szabi lefoglalt kirándulás miatt, nagyjából hó közepéig pedig 5,5 év után először kialszom magamat és legalább lesz időm a CV-met is farigcsálni... meg már most megszerkeszteni egy teljesen kamut végső próbálkozásként.
Még reflektálva arra, hogy végezzek el még valami tanfolyamot. Oké, tegyük fel, hogy van rá annyi fölös pénzem, és tegyük fel, hogy valami felkelti az érdeklődésemet, és persze tegyük fel, hogy találok olyan munkát, aminek a beosztása lehetővé teszi a kurzus elvégzését. Mégis mi garantálja, hogy nem csupán egy újabb keményfedeles WC-papírom lesz vele, hanem munkát is lehet vele szerezni? Na, ezért nem vágok bele inkább. Persze ha nem lenne a hiszti a lakhelyem miatt, hanem megengednék, hogy nagyfiú módjára eldönthessem, belefér-e az ingázás, az se lenne hátrány.
Jó, ez hosszú lett, de vonaton ülök, hosszú az út, az agyam pedig hetek óta zakatol és lassan nyugtatókon és sörön élek, ki kellett adnom magamból.

A #78-as mellett, itt az utolsó előtti nagyobb bekezdésedre reflektálva én is megnézném az önéletrajzodat.
Bár vannak stiklijeid, de valós értelmi problémát (az enyhe értetlenkedésen kívül) nem látok. Ha még interjúra hívás is kevés van, akkor valóban 2 opció lehetséges, az egyik hogy a CV nem jó, a másik hogy magadhoz képest nagyon magasra lősz.
A másodikat nem tudjuk neked kijavítani mert az fejben dől el és döntés kérdése, a CV feljavításában viszont segíthetünk.
Én amúgy is rendszeresen szoktam másoknak átalakítani az önéletrajzát, nekem ez egy amolyan hobbi.

#85-ös: pacsi! :D én is ugyanezt csinálom hobbi szinten. Egyik korábbi munkahelyemen foglalkoztam ""toborzással"" is, biztos láttam ezalatt vagy 3000 önéletrajzot. Azóta tök szívesen "okoskodok" bele a CVkbe, aki igényt tart rá, jók a visszajelzések is.
Kérdező, írom közben az üzit neked privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!