Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A gyári betanított munkások...

A gyári betanított munkások miért nem mennek inkább pincérnek?

Figyelt kérdés
Itt azt írják, hogy 1-2 hét alatt bárkit felvesznek pincérnek, akinek érettségije van.

2017. júl. 9. 13:47
1 2
 11/14 anonim válasza:
67%
Semmivel nem jobb vagy könnyebb a pincer szakma a gyári munkánál, csak az ilyen magadfajtak akik életükben nem dolgoztak sehol na azok gondoljak ezt, es pincer okj bizonyítvány nélkül fel se vesznek te okor, mellesleg nem csak annyi hogy kiviszed a tányért de google a barátod nézz utána kicsit a szakmának mielőtt hülyeséget írsz, barom.
2017. júl. 28. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igenis lehet jól és rosszul csinálni a pincérkedést, eleve a tahó, beleszarom stílust sok gyárban tolerálják, de itt közvetlenül a vendégekkel is a pincér érintkezik - kis túlzással mint egy termelő vállalatnál egy saleses. Plusz azért ha nem egy lerobbant vérhas büfét nézünk, hanem egy elegánsabb éttermet, ott igen komolyan ismerni kell a szakmai szabályokat, jó megjelenés és nyelvtudás is szükséges. Ezzel szemben a betanított munkástól elvárt kompetenciák: legyen két keze és két lába, tudjon írni-olvasni. Tehát a gyári betanított munkások döntő többsége egyszerűen túl "proli" ahhoz, hogy egy normális étterem a vendégeivel való kommunikációt - ha úgy tetszik kapcsolattartást - rá merje bízni.
2017. júl. 28. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
Egy rohadt nehéz szakma mint fizikailag, mint pszichésen, és nagy szaktudást igényel. Továbbá nem családbarát, nincsenek hétvégék, se ünnepek. Én akikkel dolgoztam azok 90%-95%-a vagy drogos volt vagy alkoholista, vagy egy idegbeteg roncs. Nem egy álommunka.
2018. ápr. 15. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyebként most hirtelenbe fogj már meg egy teli tálcát a balkezedben, es kezdj el vele setalni meg lepakolni, meg 3 tányért egy kézzel. Itt lemerem fogadni borítanál.

Probald ki es meglátod hogy nem olyan bszott egyszerű,

Tudsz egy állófogadást elokesziteni? Bort dekantálni? Tudod hogy ha kérdezi a vendég milyen bort ajánlasz a marhához mit ajanjl? Vöröset fehéret roset? Edeset félédeset, felszarazst, szarazat? Hogyan kell szervirozni? Tányért le rakni, rámolni? Árut át venni? Leltározni? Standolni? Házmester? Fröccs fajták? Sör? A la cart vagy menust estkeztetes? Mi a kulonbseg?

Angol szerviz, francia szerviz? Svájci szerviz? Melyiket tudod? Ja hogy egyiket sem?

Kér a vendég aperitifet vagy digestivet? Nem mindegy mit es mikor de te tudod? Csak gáz szitúba keverednél hogy le sül a pofadrol a bőr...

Ballonpohar mikor kell? Melange a kedvencem megtudod csinalni?? ( az egy kv) chéving? Betudod gyujtani? Reggelihez kötelező. Couvert tányér? Svájci tányér? Alaptányér? Es még van.. csáró? Kell a fizetettéshez. Dropstop? Melyik pincészettől van ez a bor? Kerdezik a vendégek... vagy a villányitól milyen édes fehérbort tudna hozni? Olaszrizling? Hat azt tudod az egy bor. NEM! az egy szőlőfajta. Van nagyon sok tudni kell! Frappirozas? Fontos.. gourmet kanalat hozd már ide! Hangedli, dreco kötelező felszerelés. Csinalj már krutont a bélszínhez ja es hogy kérték megsutve a belszint? Felangolosan?

Szamitogepbe valo bevitel, százalékszámitás, elazámolás, 5% 27% mit hova? Na kb 10% ot mondtam el hogy mit kene tudni..

2018. ápr. 15. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!