Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szeretnék tenyészteni francia...

Szeretnék tenyészteni francia bulldogot, szerelmes lettem a fajtába, van egy kanom, Samu! MIlyen lépéseket kell tennem, persze tudom kell hozzá egy szuka is! A többi teendő?

Figyelt kérdés
2010. dec. 24. 17:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Javaslom elolvasásra, ha nem csak szaporítani szeretnél:

[link]

2010. dec. 24. 17:17
 2/8 A kérdező kommentje:
nem szaporítani akarok, hanem egészséges szép kutyulikkal foglakozni!!!! köszi a linket
2010. dec. 24. 17:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne vedd sértésnek amit írtam, csak van szerencsém szaporítótól szerzett kutyához (nem én vettem igazából, hanem unokatesóm de ő lemondott róla, mert epilepsziás a blöki, így magamhoz vettem) és sajnos némelyik állat nagyon nem egészséges, akármennyire is annak tűnik..emiatt gyógyszerezem minden nap a kutyámat. Szóval sok sikert neked :)
2010. dec. 24. 17:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Dehogy vettem, neveld szeretetben a drágádat!
2010. dec. 24. 17:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Igyekszem..habár a doki szerint nincs sok neki hátra...de azért próbálkozunk :)
2010. dec. 24. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Akkor tavasztól kezdj el kiállitásokra járni a kutyával, ha betöltötte az 1 éves kort, akkor már megcsináltathatod nála a fajtára előirt egészségügyi szűréseket. Utána egy tenyésszemle. Közben nagyon sokat olvasni, tanulni a genetikai dolgokról, öröklődésről stb. Érdemes egy szép honlapot csináltatni, és naprakészen prezentálni a kutya eredményeit, ill. hétköznapjait. Ha szép, és jó vonala van, a szuka tulajdonosok megfognak keresni. Kérhetsz tanácsokat a kanod tenyésztőjétől is. És ha minden igy egyben van, és klappol is, akkor utána arra figyelj, hogy csak olyan szukákat fedeztess, amelyek ugyanolyan paraméterekkel rendelkeznek , mint a Tied.

És közben tényleg tanulni, és tanulni.

2010. dec. 25. 11:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Tanulni kell a fajtáról,fajtaspecifikus betegségekről rengeteget.

Nagyon beteges fajta épp a szaporítók miatt,ellésnél is igen sok gond szokott adódni,gyakori a császár.

Be kell lépned a MEOE-be is,jó eljárni a fajtaklub klubnapjaira,és komoly tenyésztőkkel megbarátkozni,kenneleket látogatni,és ahogy fentebb írták,kiállításokra járni.

Francia bulldog egyébként rengeteg születik,kerültek már fajtamentőkhöz(velük is érdemes megbarátkozni,sokat lehet tőlük is tanulni a fajtáról) egész alom kölykök.Ha Te normálisan,mindent betartva tenyésztesz,anyagilag ráfizetéses lesz mindaddig,míg az emberek szaporítótól tudnak venni 20 ezerért kölyköket.

2010. dec. 26. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy kannal nem leszel tenyésztő. Ha már van elgondolásod, milyen vonalú kutyát akarsz tenyészteni, szukát kell venned, amelyik megfelel az elgondolásodnak.Teljesíted vele a tenyésztéshez előírt dolgokat. És ez csak az indulás.
2010. dec. 27. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek megéri tehenet tenyészteni illetve tartani?

Mennyire könnyü eladni a tejét kösz előre is

Szerintetek Komárom Esztergom megyében tatabánya környékén milyen fajta állatot érdemes tenyészteni?

Amihez viszonylag kis beruházás kell és keresik könnyen el lehetne adni fontos volna kösz mindenkinek írjatok!

Milyen állatot lenne érdemes tenyészteni? (kérdésed túl rövid, magyarázatod túl hosszú)

Szeretnék tenyészteni valamilyen állatot, őszintén kellene egy kis zsebpénz + imádom. Anyukám díjnyertes skótokat és uszkárokat tenyésztett. Persze én valami kis helyigényű, kicsi állatra gondoltam, amit el is lehet adni (nem kell rá hónapokat várni) , és azért pénzt...

Szerintetek Komárom Esztergom megyében melyik az az állatfaj amit keresnek?

Szóval amire van kereslet könnyen ellehet adni mert én szeretnék tenyészteni csak nem tudom milyen állatot tenyésszek. FONTOS. , és ÍRJATOK MINÉL TÖBBEN!

Szerintetek disznóból a mangalicát vagy a nagy fehéret érdemes tenyészteni illetve tartani?

és hogy éri meg jobban eladni malacként vagy hízóként? Mennyi pénz mire 1 malacot felhizlalok hízóra? Komárom Esztergom megyében könnyű eladni őket?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!