Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaharapás esetén mit lehet...

Kutyaharapás esetén mit lehet tenni a gazda és a kutyák ellen?

Figyelt kérdés
A gyerekemet ma reggel iskolába menet megtámadta két kutya az egyik házból. Jelenleg a baleseti sebészeten vagyunk, a rendőrök szerint a menhelyet kell felhívnom, hogy elvigyék a kutyákat altatásra, mert magánterületen vannak, de már többször szóltam a gazdának, hogy a kutyák agresszíven viselkednek és tessék, megtörtént a baj, persze ő már nincsen otthon. Ilyen esetben mi a teendő? Természetesen feljelentést fogok tenni, és nem nyugszom addig, amíg a kutyákat el nem tűntetik, de mivel a rendőrök nem voltak valami segítőkészek és a látlelet is készül, bár több öltéssel kell összevarrni a fiam kezét, törése is van és a válla is sérült, nem tudom mi egyebet lehet tenni hogy egyrészt mi is megnyugodhassunk és mással se történhessen meg hasonló.

2016. jún. 15. 08:02
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

A kutya által okozott sérülések kutyára vonatkozó lehetséges jogi következményeit a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 4. számú melléklete tartalmazza. Eszerint,


ha a kutya bárhol


- 8 napon túl gyógyuló sérülést okoz, akkor a járási állat-egészségügyi hatóság írásos figyelmeztetésben részesítheti a gazdát és az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértővel egyeztetett képzés elvégzésére kötelezhet, abban az esetben, ha a kutya támadóan lép fel, a sérült kérelmezheti az altatását.


- súlyos sérülést okoz, akkor a járási állat-egészségügyi hatóság írásos figyelmeztetésben részesíthet, az eb gondozóját szigorúbb szabályok betartására kötelezheti, az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértővel egyeztetett képzés elvégzésére kötelezhet, elrendelheti az eb ivartalanítását, altatását, amennyiben a sérüléek bizonyítottan agresszív viselkedés következményében történtek.


.


- maradandó sérülést okoz, az ebet veszélyesnek minősítheti, az állattartót az ebtartástól eltilthatja, az ebek elaltatását kérelmezheti a sértett.az elaltatás elrendelése tehát indokolt, amennyiben:


Erre az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 24/C §-a szerint a veszélyesnek minősített eb adott tartási feltételeinek megszegése esetén kerülhet sor, illetve akkor, ha halálos vagy maradandó kimenetelű sérülést okoz embernek, és az ebek viselkedésének megítélésében jártas szakértő megállapítja, hogy az eb viselkedése egyértelműen a sérülés okozására irányult.


A KUTYÁNAK IGENIS FEL KELL ISMERNI A BARÁTSÁGOS ÉS A TÁMADÓ SZÁNDÉKOT!A GYEREK MEG SOSE TÁMADÓ SZÁNDÉKKAL KÖZELÍT, MERT UGYAN MI KÁRT TUDNA TENNI A KUTYÁBAN!


ÍGY FIGYELJETEK ODA, KEDVES KUTYATARTÓK AZ AGRESSZÍV KUTYÁITOKRA, MERT A JOG A NORMÁLIS EMBEREKET VÉDI! A KUTYÁKAT MEG LEALTATJÁK MINT A SICC, MERT EZT ÉRDEMLIK!

2016. jún. 22. 15:55
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a kutyákat :( csak a területüket védték (jogosan)

Te pedig roh@dj meg.

2016. jún. 22. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Ostoba vagy, a gyerekeiddel együtt. Hiába vagdalkozol rendeletekkel, nem lesz neked igazad.
2016. jún. 22. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Hiába vagdalkozol rendelettel.A kutya nem köteles felismerni a támadó szándékot.ÉS nem fognak igazat adni neked.
2016. jún. 22. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/49 A kérdező kommentje:
Ezt nem én mondom, hanem az ügyvédem. Az elégtétel és az igazságszolgáltatás megtörtént, ezért csak jó tanács, hogy aki írta, hogy az ő kutyája is veri magát az idegenekre a kerítésnél, kösse meg vagy zárja be, mert a normális emberek igenis nem tűrik a vadállatokat a környezetükben és a felesleges veszélyes állatokra nincs szügség!A törvény is ezt mondja ki, és az élő példa aszt mutatja, hogy az igazság mellett kiáll mindenki, nem nektek van igazatok! Lehet vergődni, miattatok lesznek gonoszak a kutyáitok!
2016. jún. 22. 17:33
 36/49 A kérdező kommentje:
Aki meg harci kutyát tart és röhej hogy kutyaiskolában vadíttatja, annak is melegen ajánlom a láncon vagy ketrecben tartást mielőtt tragédiát okoz a hobbijával!
2016. jún. 22. 17:34
 37/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a rendeleteknél tartunk, képzeld arra is vagy egy, hogy kutyát láncon NEM tartunk, úgyhogy ilyeneket inkább ne írj, hogy bárki is megkösse a kutyáját, te nagy törvénytisztelő ;) vagy ez a rendelet már nem érdekel ennyire ugye? szánalom.
2016. jún. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/49 anonim ***** válasza:
Azt mondod megtörtént az igazság szolgáltatás.Mi lett a vége?
2016. jún. 22. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Téged kellene bezárni a családoddal együtt! Az a baj, hogy még szaporodtál is. Remélem egyszer lesz valaki aki istenesen betakar a nagy pofádért, pláne úgy, hogy nincs igazad. Ha az ügyvéded is olyan okos mint te már buktad a pert, a "harci kutya" kifejezés nem létezik. Honnan tudod, hogy vadìttatja? Követed egész nap vagy mi? Kezeltesd magad, mert nem vagy százas az tuti!
2016. jún. 22. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Szépen el fogod bukni a pert! :D ezt mint hozzáértő mondom. :D tényleg kezeltesd magad, remélem bezáratnak valami elmegyógyba, mert te sokkal veszèlyesebb vagy a társadalomra mint egy "agresszív kutya". Idióta.
2016. jún. 22. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!