Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet leszoktatni a...

Hogy lehet leszoktatni a macskát a vadászásról? Vegyek neki húst? Ma megjelent itthon egy kiscsirkével aki életben volt és elvettem tőle.

Figyelt kérdés
Utána kérdezgessek kié hogy visszatudjam adni? Most adtam neki inni meg beraktam egy dobozba. Nyilván nem bántom a macskát így állatkínzók inkább ne írjanak. :)
2020. jún. 24. 14:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
80%

Én nem tudom, hogy aki szereti valóban az állatát, hogy a fenébe kockáztathatja, hogy elüsse egy autó, valami elmebeteggel találkozzon az utcán, vagy esetleg rókával, kóborkutyával, ami elkapja, vagy csak sima macskabunyóban vakuljon meg??

Az a szeretet, hogy hagyod meghalni, mikor tisztában vagy vele, mennyiféleképpen meghalhat? Gyereket és kutyát sem tartanál az utcán szabadon engedve, pedig mind egyformán "okos", nem? A macskával miért kivételezel? Azt annyira nem tartod értékesnek? Mindnek, kutyának, macskának, madárnak, halnak, gyereknek hatalmas térigénye van, mégsem engedjük szabadon őket mászkálni, mert káoszhoz és halálhoz vagy kegyetlen erőszakhoz vezetne..

Ha nem panelban laksz, biztos van valamennyi kerted, tegyél a kerítés tetejére körbe macskabiztos eszközt(ilyen forgó cucc) és akkor a macskádnak szép nagy területe lesz.

Tartsd telken belül(vagy házon belül) a macskádat szeretetből! Hát nem igaz, hogy kicsit sem félted, hogy baja lesz!! Hol a szeretet? Hol a józanész? Szeretem, de ahelyett, hogy meggátolnám a halálát, inkább hagyom meghalni, majd meggyászolom és neheztelek az emberekre??

Az anyagi kárról meg más telkére mászkálásról nem is beszélve.

Ha tudod, hogy kié, nevelgesd kicsit, majd egyik nap rakd át a kerítésen, vagy szimplán mondd, hogy az utcán kóborolt, kell e valakinek. Senki sem fogja felismerni, hogy jé, ez a csibe x ideje az enyém volt, emlékszem a tolla mintázatára..

2020. jún. 24. 16:51
 22/32 anonim ***** válasza:
40%
Magyarországon minden madár védett. A törvényben pedig az van, hogy az állat szökését köteles vagyok megakadályozni, nem telekhatáron belül tartani. Definiálja már valaki hozzáértő (jogász) az "állat szökése" fogalmat.
2020. jún. 24. 16:58
 23/32 anonim ***** válasza:
83%

Utolsó! Én speciel házon belül tartom őket, mert nem szeretném ha kiloccsanna az agyuk az aszfalton, megenné őket egy kutya, megmérgezné őket valaki vagy balesetet okoznának. Nagy a ház, vannak mászókák, kaparófák, játékok. Társállatnak tartom őket, nem fogyóeszköznek vagy egerészésre. De szerencsére sokan vagyunk így.

A törvény ellenére mindenkinek szíve joga kint tartani a macskáját, csak utána felesleges habzó szájjal üvölteni, ha a szomszéd visszatartja (mert megteheti) amiért kárt okozott vagy széttépi a másik szomszéd kutyája.

És igen, baromi zavaró, amikor a veteményesembe járnak át szarni és letördelik a paradicsomokat vagy az ivaros kandúr rápisál a hintaágyamra. Annak ellenére hogy vannak macskáim, megértem azokat, akik ezt nem viselik el. És én nem a macskát verném hülyére, hanem a gazdáját. Bár amióta kifizettettem vele a tisztító számláját, azóta nem látom a macskát a kertemben. De ha a kutyám elkapja, akkor en leszek a köcsög, ugye?

2020. jún. 24. 17:00
 24/32 A kérdező kommentje:
Utolsó akkor te nagyon ügyes vagy.
2020. jún. 24. 17:14
 25/32 anonim ***** válasza:
93%

Én (nagy)teraszon tartok egyet meg házban, ki be járhat, csak macskadrót kellett hozzá, nehogy kiessen véletlen. Gondolkodtam a forgós kütyün, amit a terasz kerítésére raktam volna fel, de akkor is ki tudna ugrani az asztalról, szóval az nálunk nem jött be, mert ha egyszer kiesik, zuhan pár métert és annyi neki. Nagy ház, macskabútor, macskaalom, nagy hely. Mivel benti macska volt mindigis, a teraszhoz is úgy kellett hozzászoktatni, hogy ne tartson pl a madaraktól, meg a hangoktól.

Akinek kell belinkelem a kerítésre szerelhető macskabenttartó forgó kütyüt, de a google is kidobja, biztosan hatásos. Normális kerítéssel bárhol bent tudod tartani a macskát, ha meg nincsenek meg az állattartás feltételei, ne tarts állatot. Ausztráliában halomra lőtték, mérgezték őket, mert levadászták a madaraikat. Ha mindenki bent tartotta volna, nem lett volna ilyen gond.

2020. jún. 24. 17:30
 26/32 anonim ***** válasza:
52%
Sehogy. Ez náluk erős ösztön. Néha van amit le kell írni a veszteségek listájára.
2020. jún. 24. 20:07
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, és az a baj, hogy ösztönösen a leggyengébb állatokat fogja vadászni. Pl azt az egeret, ami már megette a mérget.

A verekedéseket, autókat, rókát már említették.

Sajnos ezt nem tudod kinevelni belőle.

Van aki csengőt rak a cicára, de egy rutinos macskát az se zavarja.

Legyen szobacica, építs neki kennelt vagy keress új gazdit neki.

2020. jún. 25. 02:35
 28/32 anonim ***** válasza:
68%

"Sajnos a sok állatok irányában szívtelen paréj sem arról híres hogy megfelelően elzárja a retkes 200 forintos tyúkjait."

Te sem zárod el a "retkes" macskádat. Nézz tükörbe ember. Macskát ingyér' tudsz szerezni, nem ér téged anyagi kár, ha kapával agyon vágják. Ezek szerint te is szívtelen vagy. Téged nem érdekel, mibe döglik bele. Az a lényeg, hogy te szent és sérthetetlen vagy, te aztán nem vagy hibás, csak a köcsög szomszédok, akik maguknak termelik a húst és a tojást. Borzalmas lehet ilyen szomszédok mellett lakni. Szegény macskád is teljesen ártatlan, hagyni kell, hadd vadássza le az összeset, ne is maradjon a csúnya, gonosz szomszédnak. Ha elfogyott, akkor meg tereld át más szomszédokhoz is, ahol kárt tehet. Valahol biztosan mérgezik az egereket, patkányokat, főleg, ha baromfit tartanak. Ha mégsem, akkor számíts bármi más módszerre, el fogják tenni láb alól. Ne hogy azt hidd, hogy 1 csirke és a macskád be is fejezte a vadászösztön kiélését. Tele zabáltathatod bármivel, éhség nélkül is ölnek, vadásznak, mert hajtja őket az ösztön. Tehát mielőtt a csúnya, rossz szomszédot szidod, tessék a saját házad táján söprögetni és elgondolkodni, hogy neked sem ér többet a macskád élete, mint egy dühös szomszédnak.

2020. jún. 25. 10:08
 29/32 anonim ***** válasza:
16%

Hihetetlen, hogy itt a válaszolók közt mennyi goromba, ócska, régimódi, falusi macskaellenes gonosz ember van. Agyonütni macskát kapával, csak azért mert éhes és a természetes táplálkozási lánc miatt vadászik a kisebb, bénább állatra? Omg...Hát istenem...az élet rendje, az óceánban meg a cápa falja fel a kisebb halakat. Azt sem értem, hogy 2020-ban a modern világban még vannak akik kertekben a tyúktól, kakastól szerzik a tojást. Utoljára nagyanyámnál láttam olyat 20 éve. Nincs a közelben egy bolt? Na mindegy...

Kérdező: Ne foglalkozz velük, akár tehetsz is rá egy kicsi kamerát, ha valaki bántja, lesz bizonyítékod az állatkínzás ellen. Persze nyilván az más, ha a macska figyelmetlenül kiszalad az autó elé.

2020. jún. 26. 21:20
 30/32 anonim ***** válasza:
46%

#29 Macska ellenes? El vagy tévedve. Az a macska ellenes, aki hagyja kóborolni a macskát, merthát úgy a természetes. Ha megdöglik, majd lesz másik. Az élet rendje az, hogy a háziállatot nem hagyod vadon élni és vadászni. Nem vadállatot tartassz, ne keverd ide a cápát.

Edd csak a bolti tojást, meg húst. Nyugodtan. De egyszer azért hasonlítsd össze a házival. Na, abban a pillanatban rá fogsz jönni, hogy miért tartanak tyúkokat az emberek. Azért komolyan vicc, hogy ennyire hülye a felfogásod....

2020. jún. 26. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!