Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire tartod magad és...

Mennyire tartod magad és családod szegénynek? Egy 0-tól 10-es skálán ahol 0 a hajléktalan, és 10 a rózsadombi edzőtermes családiház. Mennyiből éltek havonta? ÉS: Nem érzel gyülőletet a gazdagabbak iránt?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
100%
Magamat nem tartom szegénynek, de a családomat nagyon is. Ahhoz képest, amilyen gyerekkorom volt ahhoz képest egész jól állunk. Mi ketten havi 150 ezer forintból élünk. Szerintem ez egy 10-es skálán olyan 6-os. A szüleim havi 80 ezer forintból élnek, őket olyan 4-esre tenném. És egyáltalán nem érzek gyűlőletet a gazdagok iránt.
2010. dec. 20. 17:07
 2/79 anonim ***** válasza:
100%

Hát a skála olyan 2 es...

Igaz hogy van házunk,de a hitele törlesztőjét 2 hónapja nem tudják anyáék fizetni..(apa beteg lett,nem tud dolgozni)..

Végülis mindennap eszünk valamit,ha mást nem zsiros kenyeret...

Karácsonykor azért lesz egy kis süti is:)

Csak akkor irigykedek kicsit,mikor a gazdag osztálytársam uj ruhába jön suliba...

Amugy nem...Nekik ez jutott,nekünk meg a csóróság...Ez van!

2010. dec. 20. 17:07
 3/79 anonim ***** válasza:
100%
2dik vagyok...Amugy 150 ezerből élünk(bátyám és anyum fizuja)..6 an..
2010. dec. 20. 17:09
 4/79 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag egy 5-ös,6-os környékén vagyunk szerintem.Érzelmileg 0,vagy még annál is rosszabb:(

Nem tudom,hogy mennyiből élünk,szerintem olyan 250-300 ezer között,ez változó.

Nem,nem érzek gyülöletet,mert 2 féle gazdag ember van szerintem:

1.Aki megérdemli,hogy sok pénze legyen,ergó tőle nem sajnálom,nem gyülölöm,mert tud bánni a pénzzel,és jobb esetben ők még segítik is a szegényebb embereket.

2.Aki nem érdemli meg,csak van neki,nem dolgozott meg érte,az a legnagyobb gondja,hogy hova menjen nyaralni,ezek az emberek általában nem segítenek senkin sem,és a pénzüket tartják a legnagyobb értéknek.Na,én őket mélységesen sajnálom és szánalmasnak tekintem!

2010. dec. 20. 17:09
 5/79 anonim ***** válasza:
79%
Szerencsére semennyire. :) Egy rózsadombi családi ház nem éppen a gazdagság csúcsa, inkább felső középkategória. Akik a 10-es skála végén vannak, azoknak milliárdos villájuk, kastélyuk van, akár több is, és külföldön is. A havi jövedelmünk nagyon kellemes, összeget nem írok, de adózok rendesen. Nincs miért gyűlölnöm azt, aki tőlünk gazdagabb. A legtöbbjük nagyon jó fej, egy részük nem beleszületett a jóba, hanem a saját erejéből érte el, amije van. Gyakran jótékonykodnak, műgyűjteményeknek adakoznak, és nem minimálbérért dolgoztatják az alkalmazottaikat. A 10-es skálán mondjuk 8-as, 9-es, ha be kell határolni magam.
2010. dec. 20. 17:11
 6/79 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem a 3-as ponton lehetünk. Egyébként nem érzek gyűlöletet a gazdagok iránt, pont azért, mert ugyanazt gondolom róluk, mint 17:09.

A pénz nem az, amiért bárkit is gyűlölni lehetne. A családom lehet szegény, de a lelkem nem.

2010. dec. 20. 17:12
 7/79 anonim ***** válasza:
94%
7-es
2010. dec. 20. 17:12
 8/79 anonim ***** válasza:
100%

Úgy 3 körül. 70-80 000-ből élünk ketten és van hitel is, amit fizetni kell.

Csak azok a gazdagok irritálnak, akik visszaélnek ezzel és kihasználják a szegényebbeket.

2010. dec. 20. 17:15
 9/79 anonim ***** válasza:
92%
Kb. talán 7-es. Jut mindenre és tudunk egy kicsit félretenni is. Nem gyűlölök senkit, attól csak nekem lenne rosszabb. Gyermekkoromban jó, ha a 3-as szintet megütötte az anyagi helyzetünk és nagyon is emlékszem, honnan jutottam el idáig és akkor sem gyűlöltem senkit, akinek több jutott. Egyedül azért voltam szomorú, mert a szüleim alkoholisták voltam és mindenhol csak a szégyen volt velük. Most már saját családom van és pontosan tudom, hogy mit akarok elérni és hogyan nem szabad egy szülőnek viselkedni.
2010. dec. 20. 17:15
 10/79 anonim ***** válasza:
91%

Hát szerintem úgy 3-as környékén vagyunk.2 gyerekkel havi 200-ból élünk,van egy kis lakásunk,autónk,viszont hitelünk nincs,de így szinte csak rezsire,kajára,ruhára futja,minden más ennyi pénzből luxus.

Ha gazdag emberrel találkozom akkor először kiokoskodom,hogy hogy csinálta meg a szerencséjét.Ha tisztességtelen úton,akkor azt mondom magamban,hogy így,kösz nem is kellene.Ha viszont a tehetségével szerezte a pénzét,akkor erősen sajnálom,hogy bennem nincs meg az ő tehetségének csak a tizede.Én annyival is megelégednék.

Ha meg örökölte akkor piszok mázlistának tartom.

Nem utálok senkit.

2010. dec. 20. 17:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Az öcsém hajléktalan, mit tegyek?

Anyai ágról van egy fiútestvérem, de anyánk egyikünket sem nevelt, engem rokonok vettek magukhoz, ezt a későbbi kapcsolatából származó fiút pedig intézetbe adta. Soha nem találkoztam a sráccal, de a nevét tudom, és a napokban egy véletlen folytán megtudtam, hogy...

Vannak hajléktalan gyerekek Magyarországon?

Kérlek titeket,hogy magyarázatok el nekem valamit.Hogyan lehetséges az,hogy Magyarországon óvodáskorú hajléktalan gyerekek vannak,hiszen azt mondják,hogy ha egy család az utcára kerülnek a gyermekeket a gyámügy ideiglenesen intézetbe helyezi el vagy nevelő...

Van a hozzátartozóid/ismerőseid között hajléktalan? Mi a véleményed a hajléktalanokról?

A Blikk Nők egyik februári számában olvastam hajléktalan nőkről. Kiemeltek párat közülük és az egyikőjüknek a cikkében azt olvastam, hogy a fia műtős, de valamiért mégsem együtt laknak. Neked van hajléktalan ismerősöd? Nem olyan hajléktalanra gondolok, akit...

Apám 62 éves.1988 óta nem dolgozik, hajléktalan. Jogosult-e nyugdíjra?

Most kaptam a hírt, hogy agyvérzést kapott, cselekvőképtelen. A gyámügy keresett meg a gondnokság alá helyezés ügyében. Köteles vagyok a gondnoka lenni? Ha igen, mi van ha beteszem egy elfekvőbe, fizetni kell érte?

Hogyan találhatnám meg édesapámat, aki 15 éve hajléktalan?

Keresem az édesapámat, aki már 15 éve eltünt, és a népességnyilvántartásban az mondták, hogy hajléktalan és nincsen bejelentett lakcime! Utána érdeklödtem a máltai szeretet szolgálatnák, de ott nem adnak ki infot senkiről. Nem tudom hogy hova fordulhatnék segitségért,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!