Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyon kicsi család vagyunk,...

Nagyon kicsi család vagyunk, nagyim áprilisban ment el. Mindig ennyire fog hiányozni?

Figyelt kérdés
Anyukám elvált, egyedül nevelt engem és nővéremet az ő szüleivel együtt. Persze mindig tudtam, hogy eljön az ő idejük is, de annyira le vagyok sújtva mióta nagyim elment, mintha az anyámat, vagy az apámat vesztettem volna el. Ez végülis igaz is, mert Nagyim vigyázott ránk, tanult velünk, amikor anyukám dolgozott. Ha esetleg elmondom, hogy a nagyim így és így meghalt... Nem érdekli az embereket, meg mondják, hogy ez az élet rendje. Azt kéne mondanom, hogy meghalt az anyám vagy apám... Akkor talán jobban megértenék mekkora veszteség ért?
2016. jún. 26. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Most nem értelek. Az a bajod, hogy nem sajnálnak idegenek annyira, amennyire szeretnéd? Miért szorulsz bárki sajnálatára? Azok biztos átérzik a helyzetedet, akik közel állnak hozzád, és ismernek, többiekkel meg nem kell foglalkozni.
2016. jún. 26. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Én értelek.

A szüleim elváltak és leléptek, én a nagyszüleim nyakán maradtam. Rettegek a pillanattól, amikor eljön az idejük, mert én úgy tekintek rájuk, mintha a szüleim lennének... És el se tudom képzelni mi lesz velem ha itt hagynak. Nem csak érzelmileg küld majd a padlóra sőt alá, de hova fogok menni? A ház apám nevén van. Szóval az életem csupa stressz és szorongás.

Amúgy amin még kiakadtam, hogy munkahelyen is így van. Csak akkor jár az a bizonyos "gyásznap" ha anyád vagy apád hal meg. Nagyszülő nem számít. Ez azért baromi dühítő, nem?

2016. jún. 26. 17:14
 3/10 anonim ***** válasza:
27%
2: Nekem járt amúgy, én megkaptam.
2016. jún. 26. 17:19
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
Igen? Akkor szerencsére nem így van. Én még munkahelyi ismeretekben ezt tanultam.
2016. jún. 26. 17:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Olyan szempontból zavar, hogy nem figyelnek, hogy félvállról veszik. Úgy érzem én kerítek nagyobb feneket a dolognak, szégyellem, hogy ennyire letaglóz ez a hiány-érzet, gyász vagy mi... Eddig közeli rokonom, barátom még nem vesztettem el. Úgy érzem összezavarodtam, pedig "csak" a nagyim volt...

2-es, köszönöm a megértést! Sokat jelent!

2016. jún. 26. 23:20
 6/10 anonim ***** válasza:
pont én is ezt mondtam.kivülröl nézve átlagos hogy meghal valaki nagymamája.hétköznapi esetnek veszik,az a vicc hogy anyám halt volna meg sajnálnának,de az nem izgatna annyira ,nem sok kapcsolatom van vele,nekem apa régen meghalt,anya külföldre ment,csak mama volt akihez jártam folyton,ő volt egyeteln élő hozzátartozóm kiesett az ablakon kitört a nyaka,egyedül laktam ,és csak ő volt fontos nekem,azt hittem megörülök.én értem és átéltem.
2016. jún. 27. 12:31
 7/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
De mit csináljanak? Te elmondod, szerintük meg az élet rendje, de ez igaz. Mondjuk attól még meghallgathatnának, csak tudod az nem jó, ha állandóan sajnáltatod magad. Nekem 4 éve, hogy meghalt anyám, de még mindig hiányzik, mintha tegnap történt volna, ez ilyen, a külöbség csak annyi, hogy könnyebb elviselni.
2016. jún. 27. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Meddig fog hiányozni? Amíg csak élsz, én tudom, de együtt kell élni a hiányával!!!
2016. jún. 27. 19:00
 9/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Azt nem tudom meddig, de sokáig. Tudom, ez nem tesz boldoggá, de mégiscsak ez az élet rendje.
2016. jún. 27. 22:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Ismerősöm sincs nagyon, akinek közeli ismerőse meghalt volna... Már ez is segítség, hogy itt magyarázzátok a bizonyítványt. :) Ez pl., hogy mindig fog hiányozni, megnyugtató, akkor nem kell leráznom, elzárnom magamtól a gondolatát, ugye?

Meg nagyon nehéz, mert nagypapám maradt egyedül, és neki annál inkább lenne szüksége rám, de nem anyagi, hanem lelki szinten, hogy ne érezze egyedül magát, viszont a lakásban ott van a nagyim, és valahogy kellemetlen szembesülni vele, hogy nincs ott. Meg nagypapámmal is, hogy egyedül van. Nagypapám gyakorlatias ember.

Mindkettejüknek júliusban lesz a születésnapja, és vasárnap jönnek távoli rokonok nagypapámhoz, de nem szeretnék ott lenni, mert úgyis sokkal többet számít az, hogy majd' mindennap találkozok nagypapámmal... Ő is rám hagyta, de olyan rossz érzés.

Nagyim, és nagypapám se kért sose semmit szülinapjukra, de valamivel megleptem őket, meg vittem kis tortát, mert nagyim azért elvárta a szertartást, ha nem mondta is.

Most ötletem sincs, hogy mivel lepjem meg nagypapámat, meg egyáltalán... Amíg nagyim volt mindig eszembe jutott valami meglepetés.

Szinte már pánikolok, hogy mit mondjak, csináljak, vegyek nagypapámnak. Nagyim bárminek tudott örülni, nagypapám meg gyakorlatilag nem eszik semmit mióta nagyim elment. Persze eszeget, de pl. imádta az édességeket, most még a karácsonyi desszertek is ott figyelnek a polcán. :(

2016. jún. 29. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!