Nagyon kicsi család vagyunk, nagyim áprilisban ment el. Mindig ennyire fog hiányozni?
Én értelek.
A szüleim elváltak és leléptek, én a nagyszüleim nyakán maradtam. Rettegek a pillanattól, amikor eljön az idejük, mert én úgy tekintek rájuk, mintha a szüleim lennének... És el se tudom képzelni mi lesz velem ha itt hagynak. Nem csak érzelmileg küld majd a padlóra sőt alá, de hova fogok menni? A ház apám nevén van. Szóval az életem csupa stressz és szorongás.
Amúgy amin még kiakadtam, hogy munkahelyen is így van. Csak akkor jár az a bizonyos "gyásznap" ha anyád vagy apád hal meg. Nagyszülő nem számít. Ez azért baromi dühítő, nem?
Olyan szempontból zavar, hogy nem figyelnek, hogy félvállról veszik. Úgy érzem én kerítek nagyobb feneket a dolognak, szégyellem, hogy ennyire letaglóz ez a hiány-érzet, gyász vagy mi... Eddig közeli rokonom, barátom még nem vesztettem el. Úgy érzem összezavarodtam, pedig "csak" a nagyim volt...
2-es, köszönöm a megértést! Sokat jelent!
Ismerősöm sincs nagyon, akinek közeli ismerőse meghalt volna... Már ez is segítség, hogy itt magyarázzátok a bizonyítványt. :) Ez pl., hogy mindig fog hiányozni, megnyugtató, akkor nem kell leráznom, elzárnom magamtól a gondolatát, ugye?
Meg nagyon nehéz, mert nagypapám maradt egyedül, és neki annál inkább lenne szüksége rám, de nem anyagi, hanem lelki szinten, hogy ne érezze egyedül magát, viszont a lakásban ott van a nagyim, és valahogy kellemetlen szembesülni vele, hogy nincs ott. Meg nagypapámmal is, hogy egyedül van. Nagypapám gyakorlatias ember.
Mindkettejüknek júliusban lesz a születésnapja, és vasárnap jönnek távoli rokonok nagypapámhoz, de nem szeretnék ott lenni, mert úgyis sokkal többet számít az, hogy majd' mindennap találkozok nagypapámmal... Ő is rám hagyta, de olyan rossz érzés.
Nagyim, és nagypapám se kért sose semmit szülinapjukra, de valamivel megleptem őket, meg vittem kis tortát, mert nagyim azért elvárta a szertartást, ha nem mondta is.
Most ötletem sincs, hogy mivel lepjem meg nagypapámat, meg egyáltalán... Amíg nagyim volt mindig eszembe jutott valami meglepetés.
Szinte már pánikolok, hogy mit mondjak, csináljak, vegyek nagypapámnak. Nagyim bárminek tudott örülni, nagypapám meg gyakorlatilag nem eszik semmit mióta nagyim elment. Persze eszeget, de pl. imádta az édességeket, most még a karácsonyi desszertek is ott figyelnek a polcán. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!