Ha anyagilag megtehetnéd és vásárolnál autót a húgodnak/nővérednek és a feleségednek is akkor hogyan tennéd? Bővebben lent.
1. Mind a kettőnek ugyanolyan autót vennél, megegyező felszereltséggel csak más színben
2. Húgodnak/nővérednek jobbat vennél míg a feleségednek rosszabbat.
3. Feleségednek vennél jobbat és a húgodnak/nővérednek rosszabbat.
4. Csak a húgodnak/nővérednek vennél
5. Csak a feleségednek
6. Egyiküknek sem vásárolnál
Elméleti a kérdés, egy olyan szituációról szól amikor a férfi nagyon jól keres és megteheti hogy autót vesz a testvérének és a feleségének is. A testvérével pedig érthetően jó a kapcsolata (szó eshet arról is hogy együtt dolgoznak egy közös cégben).
Kort is írjatok!
6.
A feleségemmel vagyonközösségben élnék, így közösen vennénk autót.
A húgomnak max akkor vennék, ha ő nem tudna magának venni, de létszükséglet lenne, és akkor is csak használtat.
És elég meredek az a kijelentésed, hogy ugyanolyan a helyzet, mint két gyerek esetében. Rohadtul nem ugyanaz, a húgom és a feleségem közül egyértelműen a feleségem a fontosabb, őt választottam egy életre társamul, vele osztom meg a házamat, ágyamat, vagyonomat, vele vállalok gyerekeket. Vele élek egy háztartásban.
A húgomra mindez nem igaz. Attól még szeretem, és fontos nekem, de nem a feleségem. Van saját élete. Ami nem közös az enyémmel.
Gondolom, te vagy a hugica...
ja, lemaradt: 31/N
És a 6. a választott válaszlehetőségre utal.
Ilyen esetben mind a kettőnek vennék. Miért? Mert szeretem őket, mert jóban vagyunk, mert megtehetem, hogy könnyítsek az életükön. Akkor miért ne? Nő vagyok, de simán vennék a férjemnek és a testvéreimnek.
Milyet? Amilyet szeretnének és telik rá.
6. Egyiküknek sem vásárolnék!
Kivéve, ha:
Csak akkor vásárolnék bárkinek is, ha az illető mozgássérült lenne és csak saját speciális autóval tudna sok helyre eljutni.
Egészséges ember ne legyen lusta és ne szennyezze a környezetet, közlekedjen tömegközlekedéssel, gyalog és biciklivel! Egészséges rokonnak csak akkor vennék autót, ha tényleg annyira szüksége van rá a mindennapokban. Bár ami azt illeti, ha valakinek a munkájához kell, ott inkább céges autó a jellemző, szóval...
És nem az lenne a döntő, hogy a nőrokonok között sorrendet állítsak fel, hanem hogy valóban annyira nem tud létezni a segítségem nélkül vagy mégis...
Elég beteg felfogás, hogy mindenki autót akar, ráadásul már egy autóval sem éri be egy család. Csoda, hogy ennyi idegbeteg agresszív ember közlekedik (ül a dugóban) és ontja/szívja a bűzt...
Bár nincs tesóm, de a környezetemben mindenhol azt látom, hogy akármilyen a viszony a tesók között, a saját életüket élik, és a saját pénzükből gazdálkodnak. Nekem fura lenne, ha valaki még mindig nem szakadna le a rokonairól pénzügyileg. Ha közös cégben dolgoznak, akkor mi van? A párom apukája is a tesójával viszi a vállalkozását, ettől még nem vesznek egymásnak autókat, pedig mindkét család megtehetné igazából.
Szóval tesónak nem vennék, se semmilyen családtagnak, esetleg ha megtehetném, akkor a gyerekemnek az első autóját, amíg még velem él, de felnőttként már neki se.
Gyakorlatilag a páromnak se vennék autót, hanem kettőnk közös pénzéből vennénk neki egyet.
Hát tegyük fel, hogy férfi vagyok és keresek annyit?
Beszéljünk most az egyszerűség kedvéért arról szerintem, hogy megkérdezem, ki milyen autót szeretne, és arra megadom a pénzt. Szerintem így lenne fair. Most bármelyiknek is miért vegyek olyat, ami nem tetszik neki, nem szereti használni?
Ha az egyik Fordot akar, a másik opelt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!