Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkossági gondolatok......

Öngyilkossági gondolatok... Valaki küzd ezzel?

Figyelt kérdés
júl. 5. 08:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
8-as, igen, jogos volt. Akkor is lent voltam és egy pillanatnyi döntés és ez a következménye. 😢
júl. 5. 09:15
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Még talán a helyi önkormányzat honlapja is tud valamilyen előremozdító információval szolgálni.

Ott helyben kell, hogy legyenek nemcsak közösségi események, hanem közmeghallgatás is. Akármennyire fájnak a veled történt események, bízzál benne, hogy valami lesz, ami eltereli pozitív irányban a figyelmedet.

Nyilván a nyári szünetet bele kell kalkulálni itt is. Nekem az egyik kulturális intézményben van egy régi kedves ismerősöm, akivel pont a nyári szünet idején tudok leülni beszélgetni, mert akkor nincs túlzsúfolva feladatokkal. Bizony, még ilyen is előfordulhat!

júl. 5. 09:20
 13/23 A kérdező kommentje:

6-os, hogy mi vezetett ezekhez? Édesapám volt a mindenem. Meghalt két éve rákban. Senkinek se kívánom, amit átéltem azalatt az idő alatt, azt nem tudom Ő mit érzett, de az a tehetetlenség, az az erős ember és ez lett.

Előtte is szétcseszett 2016-ban egy párkapcsolat, azóta lettem 'ilyen lelkis'. Én senkinek nem vagyok jó, én haszontalan vagyok ezen a világon. Tök felesleges vagyok.

júl. 5. 09:22
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

5-ös, 7-es, 10-es és 12-es válaszok. Légy szíves olvasd el újra és újra ezeket és gondold végig, mit veszíthetsz, ha ki sem próbálod legalább az egyiket!!!

Néhány történelmi vallás egyáltalán nem szekta és én római katolikus létemre az evangélikusokkal vagyok a legelégedettebb. (Hajrá, neked is biztosan sikerülni fog, csak ne itt keseregj!!!)

Vagy felhívhatod a 116-123-as ingyenes lelkisegély szolgálatot, de szerencse kérdése is, hogy kit fogsz ki a vonal végén - mert lehet akár túl gyors elutasításban is részed. Vagy éppenséggel türelmesen végighallgatnak.

Sajnos már nincs annyi választék a lelkigondozásban, mint régen. De még előfordulhatnak bárhol és bármikor ajánlkozó önkéntes és főleg ráérő személyek. Sosem tudhatod...

júl. 5. 09:27
 15/23 anonim válasza:
58%

Kedves kérdező!

Semmi képpen se dobd el az életedet! Senki nem ér annyit! Én is mát több ízben csalódtam, régóta nincsen párom és a munkahelyem is csak egy szükség meló nem az álom munka közfoglalkoztatott vagyok és a minimálbér alatt van a fizetésem de nem adtam fel mert tudom hogy lesz még jobb is! A rossz nem tart örökké! Úgyhogy fel a fejjel! Egy korábban szólóhoz hasonlóan én is javaslom hogy mennnyél el a templomba, és egyáltalán nem vagy felesleges!

júl. 5. 09:30
 16/23 A kérdező kommentje:
Hagyjatok már a templommal. Bánom hogy kiírtam, törölni nem tudom.
júl. 5. 10:49
 17/23 anonim ***** válasza:
47%

Mindegy, keressel valakit, akivel beszelhetsz!!!

Az a lényeg, hogy esetleg valamilyen hirdetőtábla is le tudja kötni a figyelmedet, ami mondjuk közterulen van.

Ha léteznek még kereskedelmi televíziók, rádióadók, vagy bármi hasonlók, az is jó.

júl. 5. 10:55
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

Közterületi hirdetőtábla. Valamilyen kulturális foglalkozás, még léteznek művelődési házak.

Lelkisegély szolgálat, a délután alapítványe minden nap 18 és 21 óra közötti telefonhívás 40 éven felülieknek szól. Chat és e-mail már 18 éves kortól, mert felismertek, hogy nagyon sokan rászorulnak a figyelemre, így lejjebb vitték a korhatárt.

júl. 5. 10:59
 19/23 Life and Death ***** válasza:
70%

Ilyenkor nem templom kell, hanem egy jó pszichológus.

A párodnak sokszor mondtad már ezt? Lehet azért szakított, mert már teherként élte meg a dolgot... nem?

júl. 5. 11:50
 20/23 anonim ***** válasza:
58%

Vegyél igénybe pszichoterápiás segítséget.

Nem értem, miért nem tetted meg eddig.

Amíg nem tudod feldolgozni a korábbi traumákat, ne kezdj párkapcsolatot.

Dolgozz magadon!

Én 16 évesen vesztettem el apukámat, szintén rákban.

Segítséget kértem, feldolgoztam, és normális életem van.

júl. 5. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Öngyilkossági gondolatok a meleg időjárás miatt? 28F

Évek óta csak egy szenvedés számomra a nyár, utálom, gyűlölöm, úgy ahogy van. Már előre rosszul vagyok, ha meglátom hogy ha 32-33 fok feletti hőmérsékletet jeleznek. A 2022-2024 közötti nyarak borzalmasak voltak, a tavalyi még elviselhető volt, sokat esett az eső és...

Sokkolna titeket, ha az aki majdnem 3 év után is szerelmet vált ki belőletek biztosan el fog tűnni még a közösségi médiából is és így kb. soha nem is...

Mit lehet kezdnei azzal, ha csak akkor tudsz együtt lenni valakivel, ha ennyire szerelmes vagy? Tudom hogy nagyon rossz a karmám, főleg a szerelmi karmám, de ez ami most történeik már sok a gyenge idegrendszeremnek.... Hiába tudom hogy semmi esélyem normális...

Belémszeretett egy Borderline személyiségzavarral rendelkező lány. Jelenleg zárt osztályon van öngyilkossági gondolatok miatt. Hogyan távolodjak megfelelően?

A kapcsolatunkban a részemről való bizonytalanság váltotta ki a problémákat. Pánikolt, egyre közelebb jött, majd megfojtott a szeretetével. Olyan személyes határokat lépett át, amelyekkel még magam sem tudtam hogy rendelkezem. Rengetegszer elhangzott az...

Nők, kiakadnátok, ha a párotok elmondaná nektek, hogy öngyilkossági gondolatokat forgat a fejében?

Nem néznétek le ezért? Pár éve együtt vagyunk,de én úgy érzem kisiklott az életem. A barátnőm szeret,de fiatalabb nálam 11 évvel. Nem tartom éretlennek,de mégis én vagyok a férfi és nekem kellene erősnek lennem. Úgy néz ki elvesztem a munkámat. Lakást bérlek,így azt...

Érdemes elmondani öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat egy párkapcsolatban?

Gondolok itt régebbi, akár próbálkozásig is, vagy jelenlegi letörtségből fakadó dologra. Van egyáltalán olyan lány aki képes ezt elfogadni? --------------------------------- Annyit még, hogy soha nem történne meg az, hogy öngyilkossággal való zsarolás, soha...

Válás elején levő, időnként öngyilkossági gondolatokkal játszó barátnőmmel mit tudok csinálni?

Igyekszem napi szinten foglalkozni vele, meghallgatni. Sajnos az egész életét a férjére építette fel, így most magasról esett. De a rossz döntéseit nem most akarom az orra alá dörgölni, hiszen beszűkült tudatállapotban van, nagyon szenved. A helyzet már menthetetlen,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!