Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tourette szindrómáson tud...

Tourette szindrómáson tud valamit segíteni egy kineziológus? Vagy épp pszichológus?

Figyelt kérdés
A barátomról van szó,aki 21 éves,nem súlyos a helyzet,csak hümmög,illetve a lába rándul össze sokszor.Nagyon zavarja őt,és sajnos engem is néha idegesít,ezért is szeretném ezt megtudni.Gondolkodik,hogy orvoshoz megy,de nem szeretne gyógyszeres kezelést a munkája miatt,ezért inkább a kineziológust szeretné kipróbálni.Vajon segíthet?
2010. jún. 10. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A Tourette- szindrómáról az orvostársadalom úgy tartja, biológiai megalapozottságú neurológiai!, tehát idegi betegság. Nekem a véleményem az, h kísértetisesn hasonlít a kényszerbetegség tüneteire, és bár ezt orvostól nem fogod hallani, de szerintem igenis van pszichológiai alapja. Mennyire kényszeres, szorongó a barátod? Tud magyarázatot adni a tüneteire, vagy nincs uralma ateste felett?

Én mindenképpen a pszichológust ajánlanám, ha ilyen irányban szeretnétek továbbmenni.Viszont ezek szerint nála diagnosztizálták a Tourette-et?

2010. jún. 10. 13:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is utánanéztem és szerintem is valamelyest pszichés "betegség".Nagyon aggódó,minden problémát sajátjaként kezel.Elmesélte,hogy akkor jöttek elő ezek a tic-ek,amikor kilépett az "életbe" és munkába kezdett.A munkája,ami az álma is,nagy precizitást igényel,nagy felelősséggel jár,gondolom az ezzel járó stressz hozta elő ezeket a dolgokat.Mivel néha idegesítenek engem ezek a szokások,rá szoktam szólni,hogy ne csinálja és olyankor ideig meg bírja állni(10 perc),de aztán ugyanúgy megy tovább.De van hogy ő is észreveszi.Mondja,hogy őt is idegesíti,próbált is leszokni,de egyszerűen nem tud.Valamikor teljesen elhagyja ezeket a tic-eket,de van,hogy nagyon intenzíven előjönnek.

Köszönöm a hozzászólást!:)

2010. jún. 10. 13:59
 3/5 anonim ***** válasza:
ez idegi betegség, csak neurológus tudja kezelni.pszichológus max a betegség miatt kialakuló stressz vagy esetleges depresszió megszüntetésében és kezelésében segíthet
2010. jún. 10. 17:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmi képpen ne menjen kineziológushoz.

Eddig csak rosszat hallottam róluk vissza.

Pszichiátert vagy neurológust javasolnék. Tudom, h az róluk az általános vélemény, h csak agyon tömködik a pácienseket gyógyszerrel, amitől mindenféle mellékhatások jöhetnek elő. Hidd el, vannak olyan pszichiáterek, akik inkább beszélgetnek az emberrel, és csak a legszükségesebb esetben adnak gyógyszert. Én már másfél éve járok hetente egy pszichiáterhez, és eddig még nem merült fel benne, h bármit felírjon nekem.

2010. jún. 10. 20:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Bár késve, de a tourettre van gyógyszer, pl a strattera.. én is a stratterát szedtem több mint 3 évig.. meggyógyitani nem, de kezelni lehet. a stratterával nekem minimálisra csökkentek a ticjeim. Pesten van a Vadaskerti pszichiátria. oda ha felmentek érdeklődni, valószinüleg tudnak segíteni.ingyenes gyógyszer nincs rá. a strattera 30ezer forint, és egy doboz egy hónapra elegendő.

viszont segíthet a mozgás, ha olyas valamit csinál amit élvez, ami lefoglalja, amitől nem figyel a ticre.

2011. júl. 1. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Ilyen esetben segíthet egy pszichológus? Vagy ezt magamban kell lerendeznem ennyi idő után?

Még gyerekkoromban volt egy baleset, ami miatt volt egy nőgyógyászati műtétem. Részben emiatt a baleset miatt, részben más gondok miatt elég sokszor kell mennem nőgyógyáshoz. Eddig összeszorított foggal, valahogy kibírtam a dolgokat, de a legutóbbi alkalommal valami...

Erre mit fog mondani a pszichológus? (hosszú. )

17 éves lány vagyok. Anyám, és az egész rokonságom szerint felesleges elmennem pszichológushoz, mert szerintük a lustaságon kívül semmi bajom sincsen. Egyedül tesóm mondja azt, hogy ideje már elmennem, mert a problémák nem most kezdődtek. Mindig is problémás gyerek...

Hogyan lehetek kineziológus?

Milyen képzés kell hozzá, és hol? Köszi!

Ki a legjobb csontkovacs es pszichologus Budapesten?

Kit ajanlotok? Es mennyibe kerulnek?

Mi a különbség a pszichológus és a kineziológus között?

Miben más a munkájuk, esetleg mennyivel keresettebbek, mennyivel többet/kevesebbet keresnek?

Segített már valakin kineziológus?

Milyen egy ilyen kezelés? Miért másabb mint egy pszichológus vagy pszichiáter? Azt is leírnád, hogy mi bajod volt, és hogy sikerült megoldani?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!