Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jobba növényi eredetű...

Miért jobba növényi eredetű fehérje, mint az állati?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 13:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Pontosabban megfogalmazhatnád mit értesz a jobb alatt.

Egyébként nem jobb.

2012. júl. 24. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom én sem, csak sok helyen olvasom főleg ilyen fogyókúrás tippeknél hogy inkább növényi eredetűt fogyasszunk.
2012. júl. 24. 14:14
 3/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem jobb a növényi, sokkal rosszabb. Azért, mert nem teljesértékü, nincs meg egyikben sem az összes aminosav. Egyik növényben az egyik hiányzik másikból a másik. A húsokban meg teljesértékü fehérje van. Persze sovány húsokat kell enni. Ezek a fogyókúrás dolgok amik ilyen feminán meg nőklapjában vannak ordenáré nagy baromságok.
2012. júl. 24. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 Julie S ***** válasza:
42%

Miért sovány húsokat kell enni? Szükség van megfelelő mennyiségű zsírbevitelre is.

Amúgy egyetértek. Nem jobb a növényi eredetű fehérje, mint az állati.

2012. júl. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
zsírt beviszed lenmagolajjal, vagy ott az omega-3. telített zsír nem kell.
2012. júl. 24. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 Julie S ***** válasza:
0%
Ahogy gondolod... én túlzottan nem kerülném a zsíros húsokat (és nem is kerülöm).
2012. júl. 24. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem jobb. A női magazinoknak ne higgy. Ezeket a cikkeket alulfizetett kommunikáció szakosok írják hasból.
2012. júl. 26. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Egy fehérje minőségét a biológiai értékével lehet besorolni. Ez azt jelenti, hogy mennyi és milyen arányban van benne esszenciális aminosav. Tény, hogy tápkiegek esetében a tejsavó peptidek (izolátum, hidrolizátum) BV értéke a legmagasabb, akár 159!!! A tojásalbumin BV 91-es. De például a növényi szója BV-je csak 74!!!!


A növényi fehérjék BV-je alacsony, és az amino profiljuk nem teljes, hiányos.


A kevert fehérjék is jó választás. De nem az olyan kevertekét, amik 80-90% szóját tartalmaznak. Whey - tojás - milk - arányok legyenek igen magasak egy kevert fehérjében, és ne a szója.


A másik szempont a dizájner protein választás esetében a protein mennyi %-ban található! Sajnos egyre több esetben olvasható 60% körüli, sőt ez alatti protein is. Ez esetben sajnos szénhidrátot vásárolunk igen magas áron.


Végül pedig köztudott, hogy a minőségi protein ismérve a BCAA tartalma. Ezen belül az L-Leucin tartalma!!!

2012. júl. 26. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
31%

Megfelelően csak az állati eredetű fehérjéket lehet hasznosítani, tehát ilyen szempontból, lehet, hogy a növényitől nem szedsz fel annyit, nem tudom.-

Mindenesetre nem jobb, és az életben maradáshoz igen is húst kell enni.

Bár az ondóban is van fehérje, ráadásul teljes értékű tehát ha nagy állatvédő vagy.....

2012. júl. 26. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
17%

Már eleve nem kell valakinek leölni, hogy megtöltsem a bendőm és nem kell arra gondolnom, hogy milyen körülmények között lett vége.

A növény a rostjai miatt sokkal egészségesebb, könnyebben enészthető.

2012. júl. 30. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!