Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kell napi egyszer főtt...

Miért kell napi egyszer főtt ételt enni?

Figyelt kérdés
2014. febr. 19. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem kell. Enélkül is megkaphat mindent a szervezet,amire szüksége van. Egyszerűen csak könnyebben emésztjük meg,ami már meg van főzve. De nem KELL.
2014. febr. 19. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. febr. 19. 19:09
 3/4 anonim ***** válasza:
70%

Jah, megkaphat, csak nem szívódik fel..


A főtt ételből szívódik fel minden a legjobban.


A főzés hatására a fehérjék, és egyéb tápanyagok szétesnek, és nagyobb mennyiségben és gyorsabban illetve könnyebben jutnak át a véráramba, illetve mennek oldatba az emésztőenzimek stb hatására.


Plusz!


A főzés fertőtlenít, mentesít a baktériumoktól, algáktól, amőbáktól, osotoros egysejtűektől, féregpetéktől, és bármi egyéb veszedelemtől ami a mikrobiológiai világban létezik.

2014. febr. 19. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Mint írtam, valóban könnyebb megemészteni,de így is nagyon sok dolgot eszünk főzés nélkül,amiből a kórokozók ugyanúgy a szervezetbe jutnak. Szerencsére ezektől az immunrendszernek és a gyomorsavnak köszönhetően ritkán betegszünk meg. Ami pedig a féregpetéket illeti vadat,disznóhúst amúgy sem rágcsálna senki főzés nélkül. Arra kell odafigyelni,akár főtt étel,akár nem ,hogy megfelelő mennyiségben tartalmazza azt,amire szükségünk van.
2014. febr. 19. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!