Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen élelmiszereket lehet...

Milyen élelmiszereket lehet otthon elkészíteni, hogy egészségesebbeket ehessünk?

Figyelt kérdés

Találtam zablisztes tökmagos vekni receptet,finom lett.Paradicsomból pizzaalapot készítettem és beüvegeztem.

Milyen recepteket tudtok még?


2014. aug. 25. 15:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Minden étel egészséges, ezek csak propagandák.

De ha beírod a keresőbe, renget ilyen receptet találsz.

2014. aug. 25. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
bármi egészséges, amit nyersanyagból magad készítesz és nem bolti készétel adalékokkal. Amire még érdemes ügyelni az a zsiradék, amivel sütsz, főzöl. Ha egészségesen akarsz táplálkozni, akkor felejtsd el napi szinten a finomított napraforgó olajat. Amihez nem kell bőséges olaj, használj olíva olajat, vajat. Pörkölthöz, egyéb magyaros ételekhez inkább házi sütésű zsírt. Ezen kívül érdemes még a só minőségére odafigyelni, illetve hogy mennyire természetes.
2014. aug. 25. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi.igen,olivaolajat használok illetbve lecsót főztem lefagyasztani zsírralamit a barátnőm disznóvágáskor adott.olyanra lettem volna kíváncsi,hogy van-e valami szendvicskrém vagy ilyesmi amit el tudok készíteni.néztem receptet,esetleg ajvárt fogok csinálni még.ha van egyéb ötlet várom.
2014. aug. 25. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Én padlizsánkrémet szoktam készíteni :) Nem tudom, hivatalosan van-e benne cukkini és paradicsom, az enyémben szokott :) Elég ritkán veszem rá magam, úgyhogy idén még csak egy pici üveggel tettem el (a többit megettük), de többet tervezek. Lecsónak valót is főztünk be és gyümölcsöt, mert bár én lehetőleg nem hőkezelem a gyümölcsöket, de annyi van, hogy nem tudjuk megenni, az aszalásnak pedig komoly hátrányai vannak. Viszont cukrot nem teszünk bele, ahogy semmi mást sem, csak maga a gyümölcs ül az üvegekben, nagyon finom.


Kinek mit jelent az egészséges. Én magkenyeret eszem s jelenleg kevés szénhidrátot, bár ez inkább fogyni vágyás és egyéni preferencia, a párom rengeteg szénhidrátot eszik, s az ő étrendjét sem tartom egészségtelennek, mert az alapanyagaival nincs baj.


Rengeteg receptem van. Én már szinte csak itthon ehetek, annyi ételcsoportot zártam ki :) Viszont tápanyagproblémáim nincsenek, annyira azért nem csupaszítottam le, élvezetet tekintve pedig jobban eszem, mint korábban.


Édességet különösen könnyű egyszerűen pár nyers alapanyagból készíteni, bár én is sütök sütiket, ma pl. répás brownie-t (gondolom, brownie, sok benne a zsír, kakaós és nem szárazra kell sütni... nem vagyok teljesen képben a brownie pontos mibenlétét illetőleg), szénhidrátszegényen.


A szendvicskrémet kérdezted. Ebben pont szűkös a repertoárom, bár akad pár. A padlizsánkrémen túl vannak a körözött ízesítésű valamik, annak idején kölesből csináltam, az remek, de cukkiniből és tojásból is jó lett, dióval még nem próbáltam, de tuti remek, odavagyok az dióért. Nyilván nem körözött lesz az eredmény, de finom és a fűszerezés ugyanaz.

Nekem ott van még a vegazsír, pontosabban lepástétomozták a blogon, ahonnan vettem, mivel sűrűbb cucc, kókuszzsírban pirított őrölt szezámmag és napraforgómag van benne, fasírtfűszerekkel. Sose gondoltam volna, hogy ilyen jó ízt hoznak össze. Ma ezt reggeliztem lenmagropogóssal (ritkán fanyalodok arra, hogy csak lenmagot használjak, de fűszerezve teljesen ehető s most nekem fontos a szénhidrát, valamint nem tudjuk hova tenni a 7 kiló lenmagot, kicsit elhamarkodtuk a vásárlást, de lassanként el fog fogyni).


No most már abbahagyom, de kissé széles a kör, rengeteg nem megszokott és szerintem egészséges receptem van. Jobbára vega paleo témakörben, sok nyersvegán is, de pár rizses és zabos is akad, olajos magvakkal keverve, jó kombinációk :).

2014. aug. 25. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Én is szeretnék fogyni,tíz kilót.

Kenyeret is ezért sütöttem,mert az ilye kenyerek kb.400ft/30dkgon mozognak,a pufirizsre meg már ránézni is rossz olyan régóta csak azt eszem.

Ha volna kedved egy általad jónak ítélt bármilyen recepttel megörvendeztezni engem és azokat,akik olvassák a kérdést,azt megköszönném.ha van türelmed gépelni még kicsit.

Esetleg a blog címe ahonnan tájékozódhatom?

Megnéztem a mindenmentes blogot,de ott inkább glutéentes cuccok vannak,nem szénhidrátcsökkentett.köszi:-)

2014. aug. 25. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy én mindenféle blogról szedem a recepteket (ketogén, paleo, vega, vegán, nyersvegán és egyéb :D), azonkívül állandóan kísérletezem is.

Tényleg sok és sokféle van, milyen jellegűre gondoltál? Az én étrendem, ha nem írtam volna korábban, elég speciális (jelenleg nagyjából vega ketogén paleo, máskor nem ketogén, mindössze 60% zsír van benne vagy kicsit több). Kevés kalóriaszegény ételt tudok, de azért az is előfordul. Egy számomra különlegesség az általam fehérjekenyérnek nevezett cucc, ami egész ehető, bár finomnak nem tartom, de ez kivételesen funkcionális szerepet tölt be nálam. Nagyon kevés kalóriában elég sok fehérje van (91 kalóriára 14 gramm), ami az én étrendemben kivételesen magas, az én fehérjeforrásaim zsírosak és/vagy szénhidrátosak szoktak lenni. Ha valakit érdekel, egy tojásfehérje (icipicit felverem), 2 dkg tökmagliszt, pici só, összekeverem s személy szerint mikrózom pár percet. Ahhoz képest, hogy sem a zsírszegény ételeket, sem a tökmaglisztet nem szeretem, meglepően jó (azért nem áll magasan hedonista ételeim között, de távolról sem a legrosszabb dolog, amit kreáltam eddig), főleg, ha valamihez eszi az ember, könnyed, puha kis valami.


Majd visszajövök, ha nem ételen kattogok egész nap és képes vagyok egy hangyányit tömörebben írni...

2014. aug. 25. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi!ki fogom próbálni a tökmaglisztes receptet!

3műszakba járok,emiatt sok szendvics-féleség fogy,ezekhez keresek alapot.ezédt is sütök magam kenyeret.az általad említett kencéknek is utàna fogok járni,nagyon sokat segítettél!

2014. aug. 25. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Ennek örülök :) Tudok pár kence nélkül is finom magkenyérfélét is, pontosabban egyet, ami sajtos, viszont zsíros, mert főleg szezámmagból és tojásból áll...

S eszembe jutott, hogy bár olyat nem szoktam enni, s nem biztos, hogy munkába jó, mert szétesősebb, de olyan egyszerűek is vannak, mint a sült reszelt répa vagy a paradicsomos sült hagyma, kenyérre. Tojáskrémet sose sikerült jót csinálnom, de annyira nem erőltettem, mert a tojást úgyis jobban szeretem rántottaként.

Azt ugye nem írtam eddig, hogy a(z általam ismert) nyersvegán fasírt teljesen jó kenyérre kenve? Adnék linket, de mindenkié más, én diómániákus vagyok, úgyhogy az enyémben az van a sok répa, valamennyi cukkini, kis hagyma, őrölt lenmag és fasírtfűszer mellett.. Egyesek kókuszzsírt is tesznek bele, én nem, mert így is az egekben van a zsír- és kalóriabevitelem, s úgyis zsíros magkenyéren eszem. A kalóriamennyiségéhez és összetételéhez képest meglepően krémes-zsíros számomra, vagy hogy írjam, mert amúgy aprítóban készül és morzsás, látszanak a különböző darabok és roppanós, ami mind-mind jó pont nálam. Nyers répát sosem eszem, csak így.


Most eszembe jutottak a csírák is. Ilyenkor nem, de télen folyton csíráztatok valamit, főleg retek- és bíborheremagot, azokat szeretem, a többit annyira nem. Ennél biobbat és frissebbet nem tudok, mint a bio magok saját kezű csíráztatása, egyszerű, olcsó (lehetőleg nagyobb kiszerelést veszek, a fenti magokból biztos van)... Nagyon jól néznek ki a csírák pl. a vegán fasírtkrémes magkenyéren, ezért is jutottak eszembe.

2014. aug. 25. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!