Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mirelit ételek mennyi "mérget"...

Mirelit ételek mennyi "mérget" tartalmaznak?

Figyelt kérdés

Próbálok figyelni arra, mit eszem. Kerülöm a cukrot, gabonát. Minimális mennyiséget nem tudom teljesen kiiktatni, így eszem rántott dolgokat, akár mirelit, akár frissen panírozott.

De sajnos nincs mindig időm/energiám sütögetni/főzicskélni, és ilyenkor előkerülnek a mirelit ételek a fagyasztóból, amit csak gyorsan bedobok a tepsibe, és nem is kell figyelnem rá, ha kész már ehető is. Ez kb heti 2-3x előfordul. Mennyi/milyen hátrányom származhat ebből? Gondolok itt rántott sajtra, rántott - töltött csirkemellre, rántott gombára, amit salátával szoktam enni.


2016. szept. 15. 17:32
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és krumplit sem eszem, csak is friss salátát vagy mirelit zöldségeket mellé.
2016. szept. 15. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:
napjainkban mar a nem mirelit kaja is kb pont annyira " mergezo", mint a mirelit.
2016. szept. 15. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Olvasd el a dobozán az összetételét, és nézz utána az összetevőknek (több forrásból is, az élelmiszer-adalékokról írnak hideget-meleget). Fagyasztott készételben valószínűleg sokfélét használnak. Fagyasztott zöldségben meg valószínűleg semmi ilyesmit, de nézd meg. A fagyasztott csak annyiban rosszabb itt, mint a friss, hogy amikor a víz megfagy, a jégkristályok a körülöttük levő szárazanyag egy részét széttörik, nem a természet normál bomlási folyamataival, hanem egyszerű mechanikával, így egy csomó, természetben nem (illetve csak mínuszos hidegben) előforduló szerves-morzsalékot eszel, amivel aztán kezd a szervezet, amit tud. A fagyasztási folyamat minél gyorsabb, annál kevésbé érvényesül ez a hatás, tehát (bármennyire is vagyok híve egyébként az élelmiszer-önellátásnak) a házilag fagyasztóba eltett borsó sajnos rosszabb ilyen szempontból, mint a gyári, amit asszem -160 fokon gyorsfagyasztanak.
2016. szept. 15. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nézd meg az összetevőket! Én pl. olyan fagyasztott csirkefalatot is láttam már, amiben 40% a csirkehús, meg olyat is, amiben a paníron kívül színtiszta csirkehusi van, ha felvágom olyan, mintha a házi rántott húst enném. Nem mindegy. Nagyon sokat javult az étkezésem, mióta mindennek elolvasom az összetevőit, mielőtt megy a kosárba.
2016. szept. 17. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!