Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem lenne jobb, ha mindenki...

Annta kérdése:

Nem lenne jobb, ha mindenki megfigyelné önmagát és az alapján táplálkozna?

Figyelt kérdés

Manapság mindenki mást mond, mi az egészséges. Ellentétes dolgokat állítanak. Ki, mire esküszik: paleo-ketogén, paleo, vega, dietetikusok általános tanácsai...

Nem jobb volna, ha egyiket se követnénk, hanem mindenki azt enné, amire a szervezete pozitívan reagál?



2017. febr. 20. 06:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Amennyiben nem lennének tele a boltok polcai szeméttel, ezt tartanám a legjobb választásnak.
2017. febr. 20. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz eleve az kéne, hogy némi természettudományos háttérrel rendelkezzen az illető. De ameddig az emberek kb. 90%-a elhiszi, hogy az ugyanolyan szőlőcukor-molekulák tök másként hatnak attól függően, hogy természetesen, vagy mesterségesen állították elő őket, addig ne reméljünk semmi megvilágosodást.
2017. febr. 20. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Akinek sikerul eredmenyesen es tartosan fogynia, az mind igy csinalja, maskepp nem megy.
2017. febr. 20. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
De, én pont ezt csinálom, folyton kísérletezek. 3 év alatt még nincs meg a megoldás, de közelítek felé.
2017. febr. 20. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

A sok propaganda leköti az agy kapacitásainak azon részeit, amivel át lehet látni, hogy az evolúció során a táplálék az csak is szerves eredetű volt. Az ember mindig azt ette amit a természetben talált, és meg tudott termelni. De a műanyagkor kezdetétől már tartósítjuk az élelmet, a múlt században a tartósítási eljárások már szinte teljesen sterilizálják élelmiszereinket.

Ez mellé még erősen hat a placebo és az emberek hite.

Mindent összevetve csak arra kell figyelni, hogy a csak is szerves anyagokkal táplálkozzunk és azt is alaposan rágjuk meg!

2017. febr. 20. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, a szerves szó nem azt jelenti, amire te használod. A benzin is szerves anyag, mégsem esszük meg. Az alap, hogy minden táplálék fő tömege szerves anyag (a vizet leszámítva), akár a legalja bolti cuccnak is. Emellett szervetlen anyagokra is szükségünk van, pl. vízre és ásványi sókra.

Amire te gondolsz, arra talán a feldolgozatlan élelmiszer a legmegfelelőbb szó.

2017. febr. 20. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok benne biztos, hogy mindenki képes erre. Akár a szervezetével rossz a kommunikációja, akár lelki baja van, akár nem érdekli... Ha érzékenyebb lennék, kitépném a hajam attól, hogy tinilányok mennyire módszeresen gyilkolják magukat néha.


De pl. én pont ezt csinálom, amit mondasz. Nekem könnyű, de el tudom képzelni, hogy sokaknak nem az. Nem vagyok túl speckó, de azért nem a tipikus étrend való nekem, akármit is értünk ezalatt. Nagyon erősen szembe kell mennem az emberek hitrendszerével, akár sima táplálkozásról, akár fogyásról, szálkásításról van szó. Szinte minden fogyókúrás vagy szálkásító alapszabályt megszegek, mivel nekem így jó. A legtöbb csoport bigott képviselői idiótának tart, akár egyszerre több okból is.

De nekem jó és nem igazán tud meghatni mások megalapozatlan véleménye.


Amúgy a vega ketogén (szigorúan nem paleo, bár attól függ, melyik paleót nézzük. a magyarból kilógok) a kedvenc műfajom, durva időszakos böjtben, sok sütivel s egyéb édességgel, bár halvány kísérleteket teszek ez utóbbik mérséklésére.

De nulla problémám van a másokat nem támadó 80/10/10 nyersvegánokkal vagy a kizárólag állatokat evő zerocarberekkel (legalábbis, ha igyekeznek kerülni az élelmiszeripari állatkínzást, vannak azért érzékeny pontjaim, no). Kinek mi jön be s kinek mi egészséges.

Nem mintha lenne tökéletesen egészséges dolog, de a szervezetünk egy kevés káros anyagot még lekezel. Csak ne éljünk vissza vele.

S a lelki egészség is fontos, nem jó beleőrülni a nagy egészséges táplálkozásba, ami általában amúgyis részben tévhiteken alapul.

2017. febr. 20. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

#6 köszönöm az értelmes helyesbítést! Tudod, amikor még én jártam iskolába, akkor a szerves még annyit jelentett, hogy növényi vagy állati elő rendszerből származik. Nekem is furcsának tűnt, még akkor, hogy a kőolaj mitől lett szervetlen, de aztán nem is forszíroztam tovább a szó jelentését. De akinek van némi sütnivalója az szerintem így is érti a mondanivalóm lényegét. Vagy talán ennyit változott a világ az elmúlt években, hogy már teljesen értelmetlen lenne amit mondok?

Azt viszont egyértelműnek lehet mondani, hogy az utóbbi 50-60 évben a kereskedelemből táplálkoznak sokan, sőt az emberek zöme a boltokból táplálkozik. Ezek az ételek úgy vannak tartósítva, hogy ne rothadjanak meg a boltok polcain. Hisz az a kereskedőnek lenne kárára.

Azt tudom, hogy gyerekként ritkán jutottunk hozzá déligyümölcshöz, és mikor apám elvétve hozott haza egy-egy banánt, ha aznap nem ettük volna meg, már másnapra nem volt fogyasztható állapotban. Ma már egy hét elteltével sem folyik a leve. Valamilyen tartósításon át kell hogy essenek ezek a gyümölcsök. A tartósítási eljárásokkal az a baj, hogy épp azokat az önálló életformákat vonják ki a táplálékainkból, amik a normális emésztést végeznék a belekben. Leszögezhető, hogy az olyan ember, aki ezekkel tölti degeszre nap mint nap a gyomrát, az felettébb szagosodik, mert emésztés helyett a biogázerjesztő baktériumoké lesz a főszerep. Ezzel sem lenne probléma, ha a biogáz (fing) nem járná át az egész testet, ami a betegségeknek ad alapot.

Tudom, ez is kicsit furán hangzik, de néhány túliskolázott politikusnak bele kéne gondolni, hogy őseink asztalán nem mindig volt naponta változatos étel. Volt akinek csak bab jutott, volt aki kukoricán nevelkedett, még sem volt annyi panasza, mint a mostani ifjúságnak!

2017. febr. 20. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Én sem szeretem az agyonfeldogozott ételeket... Ezért veszek szinte kizárólag egykomponensű alapanyagokat. A zöldségben így is van vegyianyag, de ezzel már sokat nem tudok tenni, nem tudok mindent háztól vagy biofarmról szerezni, ezzel már küzdjön meg a szervezetem.

Persze idáig eljutni még egy egészségtudatosabb embernek is sokáig tart, hisz abba nő bele, hogy mindenféle feldolgozott bolti cuccokat eszik és szinte mindenben van glutén, laktóz, szója, tartósító, színezőanyag s a figyelemre rossz hatással levő aroma.

Még ha egyáltalán nincs az adott ételhez köze, akkor is belenyomják, mert a profitnak előnyös s a cégek nem emberbarátok, az egészség másodlagos. Túl egészségtelennek nem jó csinálni, mert jön a büntetés és botrány is lehet belőle, de azért elég távolra lehet menni az egészségestől úgy, hogy a cég érdekeit ne sértse a dolog.

2017. febr. 20. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Ezt hívják, intuitív táplálkozásnak, elég jó dolog ha az ember tényleg figyel a belső hangra, hogy "hmm, most jól esne az vagy sem"


sajnos viszont sokszor a cukorfüggőség, meg egyéb nyalánkságok iránti vágy ezt viszont felülírja, és ez vonatkozik nagyjából minden ételtípusra

2017. febr. 20. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!