Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 100%-os gyümölcslé esetén mit...

100%-os gyümölcslé esetén mit jelent pontosan a cukor tartalom?

Figyelt kérdés

Ugyanolyan káros, mintha rendes cukrot vinnék be?

Vagy ez ilyenkor más?


A fogaknak pl. rossz ez?

A vércukor szint megnő tőle?



2017. márc. 28. 12:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

"Ugyanolyan káros, mintha rendes cukrot vinnék be? "


Az sem "káros" csak a mértéktelenség...

2017. márc. 28. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan gyorsan felszívódó cukrot tartalmaz. Igen, ugyanolyan rossz a fogaknak, és hirtelen emeli meg a vércukrot.
2017. márc. 28. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
#1 De.A szacharóz káros.A lehető legkisebb mennyiségben is.
2017. márc. 28. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

A gyümölcsökben természetesen előforduló cukrokat tartalmazza. Ennek nagy része fruktóz és glükóz, azaz gyümölcscukor és szőlőcukor. Mértékkel természetesen egyik sem káros. Ha inzulinrezisztens vagy, akkor gyorsan felszívódó szénhidrátnak számít, tehát nem mindegy, mikor iszod. Ha cukorbeteg vagy (bár akkor gondolom már jobban tisztában lennél ezekkel a dolgokkal), akkor számolni kell a szénhidráttartalmát ugyanúgy, mint bármi másnak, amiben szénhidrát van.

A vércukor szint megnő tőle és a fogak szuvasodásához ugyanúgy vezethet, mint a finomított cukor. Annál mégis sokkal egészségesebb. Szerintem a mű édesítőkkel (pl. aszpartám) édesített gyümölcsleveknél is egészségesebb.


Szóval nyugodtan fogyaszthatod, akár vízzel is hígíthatod, úgy a szomjat is jobban csillapítja és csökken az egyszerre bevitt cukormennyiség. Vagy ihatsz zöldségleveket is (azoknak is van egyébként cukortartalmuk, de általában kevesebb, mint a gyümölcsleveknek).

2017. márc. 28. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
#3 tudnád bizonyítani is az állításodat, legalább valami nőklapjánál hitelesebb információ forrással?
2017. márc. 28. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:
Tehát ha mondjuk fáj a fogam, akkor a 100%-os gyümölcslét inkább kerüljem?
2017. márc. 28. 16:49
 7/21 anonim ***** válasza:

#5 Most neked komolyan bizonyítani kell,hogy mitől egészségtelen a fehér cukor?

Nem tartalmaz semmilyen vitamint,ásványianyagot és finomított.Üres kalória az egész.Kivonja a kalciumot a csontokból,a B-vitaminokat a szervezetből.Azt meg,hogy ennyit+annyit meg lehet belőle enni még el is hinném,ha ez lenne csak az egyetlen méreg,amit beviszünk a szervezetünkbe napi szinten.De még ott vannak a tartósítószerek,aromák,ízfokozók,mellette a fehér liszt,a vegyszerek belégzése, a szmog, a stressz,stb.Ezek mind-mind bombázzák az immunrendszert.100 évvel ezelőtt még elhinném,hogy nem okozott volna problémát,de most itt a 21.sz.-ban már igen.

Nem véletlenül elsődleges a cukor kizárása(illetve lehető legkevesebb mennyiségű bevitele) pl. a cukorbetegeknek,candidásoknak,refluxosoknak,hiperaktív gyerekeknek,stb.

Persze azt nem tagadom,hogy minden genetikafüggő.

De nem vitázni járok ide hanem elmondani a véleményemet,úgy mint más.Nem baj az,ha nem értünk egyet,ettől vagyunk másak.:)

2017. márc. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
#6 Nézd meg,hogy mi áll a gy.lé dobozán,ha fruktóz akkor talán nem tartamaz fehér cukrot.De ezeket a aromás löttyöket inkább próbáld meg kerülni.A vitamintartalmuk is jócskán csökkentett már a magas hőmérsékleten való kezeléstől,akár 40%-kal is lehet kevesebb a gyümölcshöz képest.
2017. márc. 28. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
Utolsó: a kérdező 100%-os gyümölcsléről beszélt, abban jó esetben nincs hozzáadott cukor. (Más kérdés, hogy van, amiben mégis.) De a fruktózt nem fogják külön feltüntetni, mivel nem adják hozzá külön, csak a gyümölcsben van, amennyi van. Ha külön feltüntetik a fruktózt, az sajnos hozzáadott cucc.
2017. márc. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

"Nem tartalmaz semmilyen vitamint,ásványianyagot és finomított.Üres kalória az egész.Kivonja a kalciumot a csontokból,a B-vitaminokat a szervezetből."


persze egy fruktózból és glükózból álló vegyület, kivonja a kalciumot a csontokból... ez nettó baromság...


"100 évvel ezelőtt még elhinném,hogy nem okozott volna problémát,de most itt a 21.sz.-ban már igen. "


100 évvel ezelőtt 20 évvel kevesebb volt a várható élettartam, mint ebben a csúnya fertőző mérgező 21.században...

2017. márc. 28. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!