Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha csak margarinokat (olyan...

Ha csak margarinokat (olyan zsírokat) fogyasztok lesz valami betegségem? Vagy káros hatása lesz ennek a zsíroknak?

Figyelt kérdés
2017. máj. 17. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Ha CSAK margarint eszel, akkor az nagyon káros!!De, ha eszel mellé kenyeret és mást is, akkor semmi bajod sem lesz.
2017. máj. 17. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
48%

"A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, tekintve, hogy abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátramarad egy természetellenes anyag, mely elveszítette az elektromos töltését, és Trans-fetti Acid néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék."


Semmi pénzért nem fogyasztanám,még kis mennyiségben sem.

2017. máj. 17. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Haha, tehát a napi zsírszükségletet csak margarinnal pótlom (kenhető 25%-os, 70% sütő más élelmiszerekben).
2017. máj. 17. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Legjobb a természetes növény dió , mandula , mák ami olajat tartalmaz , aztán a hidegen sajtoltak . A többi már nehezen bontható vagy egyáltalán nem . Nyáron melegben nem kell annyi energia sem hőpótlás .
2017. máj. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk én már 10 éves korom óta csak ezen élek (most vagyok 20 éves) és eddig semmi bajom nincs, legalábbis nem tudok róla, de nincsenek se székeltemmel, se a közérzetemmel baj. Még a súlyommal sincs.
2017. máj. 17. 19:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Mik azok az "olyan zsirok"????
2017. máj. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy ár/egészség tekintetében a sertészsír a legegészségesebb.
2017. máj. 17. 19:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát csak margarin. Semmi sertészsír, libazsír, kacsazsír, vaj, kókusz. Csak margarin a kenyérhez, meg a ha sütök valamilyen tésztát, abban a zsírt sütő margarinnal oldom meg és NEM vajjal. Esetleg étolaj a húsok sütéséhez.
2017. máj. 17. 19:57
 9/11 anonim ***** válasza:
44%

2-es, ennek a fele ökörség, a másik fele pedig már nem igaz. Semmiféle töltésveszteségről, lúgozásról nincs szó. Az olaj amúgy sem töltéssel rendelkező molekulákból áll.

A margarinokat már évek óta nem hidrogénezéssel gyártják, már nincsenek bennük transzzsírok. Egyszerű növényi olajok, amiket emulgeálószerek segítségével vízzel elegyítenek.


Ettől függetlenül nem tartom egészségesnek a sok növényi olaj fogyasztását. Elég ellentmondásos információk keringenek a különböző zsírokkal szemben, de elvileg a túl sok telítetlen zsír oxidatív stresszt jelent a szervezetnek. Aztán, hogy mi az igazság, azt nehéz megmondani. Lassan olyan a táplálkozástudomány, mint a vallás.

2017. máj. 17. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Nincs bennük transzzsír?
2017. máj. 17. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!