Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik cukor egészségesebb?...

Melyik cukor egészségesebb? És miért?

Figyelt kérdés
Barna cukor vagy a kristály.
2018. jan. 30. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen mindegy. Az élettani hatása mindkettőnek ugyanaz.
2018. jan. 30. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
1es tévedsz : Amennyiben a barna az a finomítatlan nádcukor vagy natúr répacukor akkor ezek . Az enzimek ásványi anyagok lebontják teljesen nem raktározódik nem bontja a csontokat . A streil fehér cukor - liszt semmit nem tartalmaz csak szénhidrát , ezért kénytelen a test a vésztartalékot és csontokból a kalciumot magnéziumot egyebet kivonni . Drágábbak de hasznosabbak .
2018. jan. 30. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A legegészségesebb, ha egyiket sem fogyasztod. Enzimek ide vagy oda...
2018. jan. 30. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A tömény cukrok elég hasonlóak, azok közül csak a mézet vagy a kókuszcukrot eszem, mert finomak (s valami kis hasznos anyag is van benne, de ez nem szempont annál az évi pár dekánál, ami kell, azt amúgysem cukorból viszem be).


Az én cukraim a cukoralkoholok s a gyümölcsök, de azokat sem viszem túlzásba, ez szerintem így OK számomra.


A barna cukor lehet fehér cukor leöntve valamivel s nádcukor is, a lényeg hasonló, de a fehér cukor a legértéktelenebb, az csak kalóriát ad, fellövi a vércukrot s rontja a fogat.

2018. jan. 30. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2. Ez áltudományos halandzsa. Enzimek már rég nincsenek benne, mert a barna cukor is főzésen megy keresztül. Ásványokat nyomnyi mennyiségben tartalmaz, amik nem osztanak és nem szoroznak. Kalcium a legtöbb benne, de kb. 1,5 kg-ot kéne megenni a napi bevitel fedezéséhez. Ezen kívül a barna cukor általában közönséges fehér cukor, amihez visszaadnak némi melaszt.


Mint a legtöbb tápanyagnál, a cukornál is a mérték a kulcs. Ésszel használva semmi bajod nem lesz tőle.

2018. jan. 30. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Fogalmad sincs újra , jól hozod a tévedéseket .Orvost kérdezz meg dietetikust pl . Nézd meg Hogyan készül ? A kristálycukor részt a youtubeon és akkor nem írsz balgaságot hogy utólag adnak hozzá bármit is ... . A főtt pasztőrözött dolgok ártalmasak de ha párolsz barna rizst vagy zöldséget akkor az egészséges . Ennek is járj utána . A kóla a tömény cukor és a szénsav miatt rothasztja a fogakat ehhez nem kell több hektót meginni , pár év és megvan a negatív hatása . A fehér dolgok sterilek , ezt vagy gmo és egyéb módosításokkal érik el vagy klór és egyéb vegyszer kőolaj adalékokkal . Só esetén ez történik , a szürke egy fokkal jobb mint a többi ...
2018. jan. 30. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Létezik finomítatlan barnacukor gyártás, de az iparban jellemzően melasz hozzáadással állítják elő finomított cukorból. Ezt fogod megkapni a boltban, leemelve a polcról. De a finomítatlan cukoroldat is főzve, bepárolva van, tehát semmiféle enzim nem marad benne, és túlzott fogyasztása ugyanúgy káros. Egyébként a gyomorsav a kívülről bevitt enzimek nagy részét semlegesíti. Semmit nem beszéltem párolt rizsről és zöldségekről, szóval nem értem, ez hogy jön ide.

A kólában foszforsav van, leginkább azért nyírja ki a fogaid. A cukor sehonnan nem von ki kalciumot. A cukorból a fogaid lerakódásaiban található baktériumok csinálnak savakat, ez támadja meg a fogad. A barna cukor így pont olyan mértékben rontja a fogad mint a fehér.

A fehér-steril összefüggés még ezotériának is merész. A szín és a sterilitás közt semmiféle összefüggés nincs, bár szerintem a steril kifejezés alatt sem azt érted, amit jelent. A GMO-nak megint semmi köze a színhez, a kőolaj adalékhoz meg már inkább nem is fűzök semmit. Látszik, hogy facebook cikkekről, ezotéria oldalakról és youtube videókból szeded a "tudást".

Alapvetésben elmondható, hogy kerülni kell a túlzott finomított étel fogyasztást, de ebben a kérdésben ez elég irreleváns, mivel két finomított terméket hasonlítunk össze, amelyek gyártása mindössze egy lépésben tér el, és ez semmi jelentős különbséget nem okoz élettani hatás tekintetében.

2018. jan. 30. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!