Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyik egészségesebb a növénye...

Melyik egészségesebb a növényen vagy az állati táplálékon alapuló étrend?

Figyelt kérdés
Ha megnézem a várható élet tartamot különböző helyeken akkor japán, korea, kína vezet és nekik eléggé hús szegény és szénhidrát dús étrendjük van ellenben a nagy divat táplálkozássokkal ketogén, paleo. Akkor most melyik a jobb?
2018. febr. 24. 07:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

Itt a legújabb probléma, a kadmiun:


A legtöbb élelmiszerünkben megtalálható kadmiumról van szó, az Európa-szerte használt műtrágyákból jut zöldségbe, gyümölcsbe, gabonába: becslések szerint a táplálékkal szervezetünkbe jutó kadmium 75 százaléka növényi eredetű.


[link]

2018. febr. 25. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
29%
Pontosan, a növényekkel is gond van. A telített zsírban és a koleszterinben személy szerint semmi problémát nem látok, persze nem teljesen mindegy, hogy miből jön, kinek, mennyi... Többféle koleszterin van, még csak nem is kétféle, a telített zsírok sem egyformák (s persze van telített növényi zsír is). Koleszterin kell a szervezetnek, nem is kevés (persze ettől még nem kell sokat bevinni, mert legyártja magának, de nem közellenség a koleszterin, ételből sem, ha egészséges az ember).
2018. febr. 25. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
61%

Ha nem látsz problémát a szív és májbetegségekkel, elhízással, emésztőrendszeri gondokkal, rákkal és cukorbetegséggel amit a telített zsírok és a koleszterin okoznak kedves utolsó az a te bajod.


A növényekkel semmi gond nincs csak a növényvédő szerek amit ii lehet védeni bio vásárlásával az állati termékekkel ez nincs így.


Szardínián többynyire zöldségeken alapuló étrend van kevés hallal dúsítva. Az egyik oldalon le is írták pontosabban ha elolvassátok ott van fent belinkelte valaki hogy miből áll azoknak az országoknak étrendje ahol a legtovább élnek az emberek.


Szóval kérdező: egyértelműen a növényi étrend nyújt hosszabb és legfőképp egészségesebb életet!

2018. febr. 25. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

"A legtöbb élelmiszerünkben megtalálható kadmiumról van szó, az Európa-szerte használt műtrágyákból jut zöldségbe, gyümölcsbe, gabonába: becslések szerint a táplálékkal szervezetünkbe jutó kadmium 75 százaléka növényi eredetű."


Azok érdekes becslések lehetnek, lévén hogy 1 kg hús előállításához 10-12kg gabona/takarmány kell. Magyarán ha tudsz számolni, egyértelmű, hogy 1kg húsban 10-12x annyi kadmium is van, mint 1g zöldségben... te jó ég, a sötétség határtalan.


A szardíniai diéta pedig mint már írtam és más is írta, többnyire növényi alapú:

[link]


"The classic Sardinian diet consists of whole-grain bread, beans, garden vegetables, fruits, and, in some parts of the island, mastic oil. Sardinians also traditionally eat pecorino cheese made from grass-fed sheep, whose cheese is high in omega-3 fatty acids. Meat is largely reserved for Sundays and special occasions."


--> a hús vasárnaponként ill. különleges alkalmakkor kerül csak az asztalra (ami nem is csoda, minden 'hagyományos' étrend ilyen, 50-60 éve Magyarországon se volt ez másképp).

2018. febr. 25. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!