Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha kevesebbet eszünk ezekből...

Ha kevesebbet eszünk ezekből az agyon tartósított és színezet ételekből akkor kevésbé leszünk betegek?

Figyelt kérdés
Itt azt értem,hogy nincs olyan élelmiszer manapság amiben ne lenne valamilyen adalék anyag és ha sok ilyet eszünk nagyobb eséllyel leszünk betegek.
2018. máj. 13. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Talán igen. Sokan hisznek ebben. Igazából mi is odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és nem feltétlen a betegségek megelőzése miatt, hanem azért mert számomra dühítő, hogy azt sem tudjuk mit etetnek meg velünk. Borzalmas, hogy bizonyos termékekben mennyi cukor is van. Amíg nem nézi meg az ember és nem képzeli el, addig fel sem tűnik. Nálunk például az a módszer, hogy csak olyan élelmiszereket veszünk meg, amikre egy 200 éves ember is rámondaná, hogy élelmiszer. Van amit nem tudsz kikerülni. Például a tejföl. Azt muszáj leszek megvenni és benne lesz az adalék és miegymás. De legalább törekedek erre.
2018. máj. 13. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
68%

NEm kell félkész vagy kész ételeket venni és akkor nincs semmiféle szinezék meg tartósítószer benne.


Friss, nyers alapélelmiszereket kell venni és otthon készíteni el öket, akkor nincs ilyen gond.

2018. máj. 13. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
De pl a leves akár mit és mennyit teszek bele,ha nincs benne leveskocka akkor nincs igazán finom íze.
2018. máj. 13. 11:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor valamit nem jól csinálsz, ugyanis semmibe nem kell leveskocka!
2018. máj. 13. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nemrég kezdtem el egészségesebben táplálkozni. Nem hirtelen, hanem fokozatosan: kevesebb cukor (pl. nem iszom már az agyoncukrozott szénsavas üdítőket, a kávét pedig mézzel édesítem); több természetes étel, bár régebben sem vittem túlzásba a félkész és kész kajákat.

Ez volt a bevezető ahhoz, hogy "megtanultam" normálisan húslevest főzni, azaz nem csapom már össze fél óra alatt (amikor is tényleg nem volt színe és íze külön ízesítő nélkül - én Vegetát használtam régebben). Egy csirke- vagy tyúkhúsleves minimum két-három óra, és ételízesítő nélkül is SOKKAL jobb íze van. Ugyanannyi zöldséget teszek bele, mint régen, szóval ez nem okozhat különbséget. Viszont már nem a bolti nullkilométeres csirkét veszem, hanem falusit a piacon vagy bioboltban, ez pedig sokat jelent íz szempontjából.

De egyébként szerintem egy-egy ilyen leveskocka minimális mennyiségben tartalmaz vackokat, szóval néha-néha nem probléma. Akkor már igen, ha minden levesbe beleteszi valaki. Bármiből finom levest lehet főzni a hozzá illő fűszerekkel (pl. zöldbabhoz fokhagyma, piros paprika, bors; zöldborsóhoz petrezselyem stb.)


Nem akarok "okoskodni", de szerintem biztosan köze van ezeknek a mesterséges adalékanyagoknak, színezékeknek, különböző cukroknak a betegek számának növekedéséhez.

Sokszor egyébként nem is lenne szükség tartósításra, pl. én pár éven át készítettem befőtteket és lekvárokat, nem tettem bele tartósítót, mert mondták, hogy a cukor bőven elég, és tényleg elég volt.

Néhány évtizeddel ezelőtt a tej és a joghurt csak pár napig állt el, nem hetekig, hónapokig; lehet, hogy valamilyen más eljárást alkalmaznak most már a készítésük során, de nekem "gyanús", hogy inkább tartósítószerek miatt van ez így. (Amúgy meg a joghurtokat is agyoncukrozzák és -színezik, szóval már arra sem mondanám, hogy teljesen egészséges.)

2018. máj. 13. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!