Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a legjobb módja a bizonyos...

Mi a legjobb módja a bizonyos összetett családi traumák kezelésének? Kérem, csak az írjon akinek hasonló tapasztalata volt/van. Vagy hozzáértő.

Figyelt kérdés

28 éves ffi vagyok és egyre gyakoribb régi és új emlékek feltörése, melyek már teljesen beárnyékolják a mindennapokat, munkámat és egyszerűen még flörtölni sem tudok, mert a kisugárzásomra is kihat. Ami a legrosszabb még kapcsolatom sem volt, tinédzserkorom egy az egyben nem volt. Minden alkalommal rettegek mikor a szüleimről kérdez valaki és hírtelen mocskos mondatok hagyják el a számat, melyeket nehéz fékezni.


Ami azt illeti 90% hogy az apám nem az igazi apám, már az anyakönyvi kivonat dátumja sem stimmel ill. 6-7 évesen halottam elereszteni azt a mondatod: "..."Nevedre vetted". Amit egy darabig tudtam meg sem hallottnak tekinteni, de már nem. De egy belső érzésem mindig is volt efelől, sosem hívott fiamnak vagy ilyesmi, sőt egyszer részegen még rasszista megjegyzést is tett. Egyébként más rokon szerint is egy bunkó paraszt. Anyám sem tekinthető normálisnak; egy mérnöki diploma után ajándékként kaptam tőle; hogy elküldött biztonsági őr tanfolyamra, öreganyám csak annyit mondott menny el takarítani (mindkettő keserű boszorkány tele rosszakarattal, melyet nem képes bevallani önmagának).Öcsém, mikor hazahozta a bnőjét és nem tetszett anyámnak, kb. az egész utca halotta mi folyik. Ezt kb előadva egy Esti Showderben tuti sikerem lenne, csak ez nem az. Sosem érdekelte őket milyen álmaim is vannak, mondván jól le voltam szarva és hülye voltam amikor bármiről is meséltem. Egész végig csak lebeszéltek mindenről, bármihez kezdtem csak negatív dolgokkal pumpáltak, Nem értessz semmihez!!! Ahhoz képest hogy "fater" Ausztriában dolgozik egyszer nem fordult meg a fejébe segíteni a fiain munkát szerezni, pedig nem lett volna nagy kunszt. Most már ott tartok, ha autóbalesetet szenvednének és kinyifanna mindegyik, nem biztos hogy egy könny is kicsordulna. Ami a legrosszabb, hogy mindhárman (anyám, apám, öreglány) úgy tesznek mindha mi sem történt volna. Azt sem tudják hogy kell bocsánatot kérni, mindegyik egy nagy büdös büszke beteg majom. Ami azt illeti nem veszik észre, egyáltalán és anyám tudja hogy bajom van velük, de bármikor is előhozom ő a tökéletes ember és nem az ő hibája. Vagy öreganyám legjobb taktikája: Csak mondd, mondd!! Mintha elmenne a füle mellett. Abszolutt nem ismerik és nem képesek azonosulni, kb annyira ismernek; hogy a legjobb ajándék nekik mindig a pénz - egyszerűen lelki szegénységben is szenvednek.


Mostanában már nem igazán tudom kezelni és érzem hogy az előbbrelépéshez meg kell oldanom ezeket a dolgokat minél előbb,de a név változtatás nem fogja megoldani teljesen. Amit leírtam, az csak a jéghegy csúcsa.


Értékelném, ha valaki tudna tanácsolni valami ésszerű megoldást. Hogyan lehetne velük legjobban ki b a sz n i és ugyanazokat az érzéseket előhozni amik miatt szenvedek. Az ilyen megbocsátós, dolgok már sajnos nem működnek. A telefonon a számukat már kikapcsoltam, de édes kevés, a gondolat még mindig a fejemben van. Az igazat megvallva nem is nekem lenne psichológusra szükségem, hanem nekik az el b a sz o tt életük miatt, amit kisugároznak másra is.2012. dec. 25. 18:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Nem bántak veled szépen az évek során, ez kitűnik a sorok közül, én mégis úgy gondolom, hogy ez nem a világvége és egy kicsit eltúlzod. Szívesen meghallgatnám a többi félt is, hiszen fröcsögni mindenki tud. És most komolyan azt várod,hogy arra adjunk tippeket, hogyan tudnál velük kibabrálni? Lehet,hogy a családod nem egy szentség, de először mégis csak a fejemben rendezném a dolgaim a helyedben. Másfelől pedig felnőtt férfi vagy, éld a saját életedet, szerintem senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy lakj ott és állj a sarokban.
2012. dec. 25. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
Nem kötelező otthon lakni. Felnőtt ember vagy, van két kezed tudsz dolgozni, és teljesen felépíteni csak a saját életedet. Egyedül. Minnél távolabb tőlük.
2012. dec. 25. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:

Ja, és nem visszanézve.


2-eske voltam

2012. dec. 25. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy azzal hogy kiszúrsz velük, neked nem lesz igazából jobb semmi, hiszen a múltad továbbra is a fejedben van, és távol tartja tőled a jó dolgokat (pl. a lányokat).

Ez egy működő elengedős-megbocsátós-személyiségfejlesztő módszer (én ezt használom és 1000%-ig bevált):

http://www.youtube.com/watch?v=cAhNSHNyGd4&list=PL7EC734CC4B..

2012. dec. 25. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
Ne fogd rájuk azt, hogy felőtt férfiként egy kalap szar vagy. Az, hogy neked 28 évesen nem volt senkid csak a te hibád! Mit vársz? Mit akarsz? Ilyenek és kész, ezen nem tudsz változtatni! Te, meg ahelyett, hogy élnéd az életed és családot alapítanál, picsogsz, mint egy 10 éves, felnőtt férfi létedre?? Hát nem csodálom, hogy így nem kellesz egy nőnek se. Ne sajnáltasd magad, hanem állj végre a saját lábadra. Vannak mások is, akiknek rossz körülményeik vannak otthon, másnak se szerez munkát az apja Ausztriában, mégis élnek!
2012. dec. 25. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:

Van egy bizonyos kor, ami után már nem lehet a szülőket hibáztatni az elrontott életünkért.

Ezen az időszakon Neked már régen túl kellett volna lépned, élni a saját életedet, és nem a kudarcaid okát másokra hárítani.

2012. dec. 25. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
Könyörgöm! 28 éves felnőtt ember vagy. Már rég önálló életet kellene élned, (ha ilyen rossz a kapcsolatotok akkor)távol a szüleidtől, nem pedig mindenért őket okolni. Nőj fel, dolgozz, alapíts családot, gondoskodj a szeretteidről! Minden felnőtt ezt csinálja, nem a múlton kesereg!
2012. dec. 25. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:

1. Attól, hogy azt mondta anyád, hogy a "nevedre vetted", egyáltalán nem biztos, hogy nem ö az apád, hanem csak annyit, hogy amikor megszülettél, nem ö lett beirva apaként - ez lehet házasságon kivüli kapcsolat, meg még sok más is.

2. A mondandód egy része igen zavaros.

3. Szerintem igenis NEKED lenne szükséges pszichológusra, mert igencsak zavaros, beteges gondolataid vannak.


Arra meg ne is számits, hogy a bosszúhadjáratodhoz bárki is segitséget nyújtana.


Mellékesen az irásod alapján nem hinném, hogy mérnöki - vagy bármilyen egyéb - diplomád lehetne...

2012. dec. 25. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:
Pont ilyen válaszokra számítottam. Őszintén szólva köszönöm az eddigit de kérem csak az írjon aki megoldást is tud írni, Ez nem holmi "bosszú hadjárat" (nevetséges). Azt akarom hogy vegyék észre magukat! Máskülönben nem fogják tudni felfogni.
2012. dec. 25. 18:59
 10/21 anonim válasza:
Talán elkéne tőlük távolodni, ha ilyen rossz hatással vannak rád. Tudom, hogy nehéz lenne ott hagyni őket, hisz mégiscsak a rokonságod... de kívülállóként ez a legésszerűbb. Nekem is vannak családi problémáim, de más jellegűek, ebben nem nagyon vagyok otthon, csak ezt tudom "tanácsolni"
2012. dec. 25. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!