Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan építsek le megbántás...

Hogyan építsek le megbántás nélkül egy ilyen"barátot"?

Figyelt kérdés
30 éves felnőtt családos nő vagyok. Egy közös ismerős által fél éve megismerkedtem egy 5 évvel fiatalabb sráccal, többször találkoztunk egy közös üzleti dolog kapcsán. Valamiért ez a srác azt hiszi, hogy országos barátok lettünk(nem tudom miből következtet erre, de tényleg) Elkezdett hívogatni telefonon. Először megijedtem, hogy akar tőlem valamit, aztán rá kellett jönnöm, hogy tényleg úgy véli, ennyire jó barátok lettünk. Nem lenne ezzel bajom, de a barátsága kezd nagyon terhes lenni a számomra, nagyon"sok" a srác. Állandóan hívogat és számomra tök érdektelen dolgokról beszél. sztorizgat számomra idegen huszonéves ismerőseiről, ki mikor mit csinált, hogy járt, képzeljem el, hogy így meg úgy, meg XY szakított szegény(soha ezeket az embereket nem láttam, nem is fogom) Máskor az élet nagy dolgairól filozofál órákig akár (van, hogy az egész beszélgetés alatt alig szólalok meg, de nem zavarja). Én GYED-en vagyok épp a kisebbik gyerekkel, semmi közös témánk igazából nincsen (ő független frissen végzett egyetemista) Bármikor felhív, van benne 1,5 óra vágatlan. Ha szólok, hogy bocsi, nem érek rá/ főzök/ altatom a gyereket, bármi, akkor megkér, hogy hívjam majd, ha végeztem, vagy megkérdezi mikor hívhat vissza és hív is óramű pontossággal. Azt hiszi, mivel GYED-en vagyok, semmi dolgom nincs, szívesen hallgatom órákig a monológját és gyakran elmondja, milyen jó, hogy ilyen jó barátra talált bennem. Én nagyon békés, konfliktuskerülő ember vagyok, nem szeretek senkit megbántani, de már nagyon kezdek tőle kiakadni. Hogyan tudnám tapintatosan leépíteni?
2016. febr. 25. 09:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"számomra idegen huszonéves ismerőseiről, ki mikor mit csinált, hogy járt, képzeljem el, hogy így meg úgy, meg XY "

Állítsd le közbe s mond neki, téged ez nagyon nem érdekel.

Kommunikáld le ezt vele.

"Miért másokról beszélsz akiket nem ismerek? Ha felhívsz, legyen valaki aki meghallgat és tanácsot ad, magadról, te problémáidról beszélj."

Ezzel már nagyon leredukálod.

Jó közbeszólással letudod zárni témát. Pl mondasz egy "hát ja ilyen sajnos előfordul"-t és rákérdezel valami másra amiről 1 percig is nehezen lehet beszélni.

Ilyenekkel egyébként nem bántanád meg ha logikus.

Ha igazán jó barátságnak tartja, főleg..., egy barátságban mindent meglehet beszélni 100%osan nyíltan, tabuk nélkül. Tedd ezt.

2016. febr. 25. 15:30
 12/12 anonim ***** válasza:
Ez nem zaklatás. Nem szólítottad fel, hogy hagyjon békén. Inkább csak teszed a lovat alá ezzel a hozzáállással, hogy nem mondod meg neki az igazat. Ilyen idióta hazugságokat beadni, hogy lekoptasd.. Én nem értem mit kell nyalni a seggét és miért nem tudod egyszerűen megmondani neki amit gondolsz, elvégre te vagy az idősebb. Attól, hogy megmondod neki az igazat még nem leszel tapintatlan. Szerintem hazudni sokkal rosszabb még a saját lelkiismeret okán is. De ha te lelked ettől lesz nyugodt, hát hajrá..
2016. febr. 25. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!