Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Más lesz-e a kristálycukor...

Más lesz-e a kristálycukor ahhoz képest, ha "nyers", vagy ha kekszben megsütöm, vagy megfőzöm lekvárban, vagy péksüteményben vagy karamell lesz belőle?

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom megfogalmazni a kérdést, de hátha valaki érti mjd mire gondolok.

A "nyers" kristálycukor-kockacukor megváltozik-e akkor, ha megsül a süteményben, kalácsban stb. Vagy akkor is ugyanúgy lórugást eredményez? Mert az világos, hogy mit okoz ha kanállal megeszi valaki, de ha azt a mennyiséget előbb feldolgozza, feloldódik, megsüti, elpárolog a lé, vagy karamellt készít stb akkor azzal mi történik utána?

Erről nem találok sehol leírást.


2022. jan. 7. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
64%
Hogy érted a lórúgást? Cukorbeteg vagy, vagy esetleg oda kell figyelned a cukorfogyasztásra? megdobja-e a cukorszintedet?
2022. jan. 7. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem az a kérdés, hogy nekem mire kell figyelni vagy cukorbeteg vagyok-e.

Maga a hozzáadott cukor másképp viselkedik-e ha megváltozik a szerkezete. Mert az egy dolog, hogy papíron tartalmat mondjuk fél kiló cukrot valami, de ez ugyanolyan hatású mintha azt a fél kiló cukrot "nyersen" enné meg valaki vagy már feldolgozottan?

(A fél kiló csak egy érthetőségi példa volt.)

2022. jan. 7. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem, mit értesz lórúgás alatt ebben a tekintetben.

Kalóriára pont ugyanannyi lesz, akár karamell, akár nyers, akár oldott formában eszel meg X mennyiségű cukrot.

2022. jan. 7. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
A különbözö CH-féleségek lassú vagy gyors felszívódása nem változik hökezelés hatására.
2022. jan. 7. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
92%

Nem változik különösen semmi, ha feldolgozva eszed meg. Maximum annyi, hogy amit készítesz a segítségével, annak az összetevői felhígítják, ahhoz képest, hogy töményen ennéd.

Tehát egy dolog megenni 10 deka cukrot töményen (nyersen, a te szóhasználatoddal) és ha ugyanebből a 10 deka cukorból 1 kiló liszt segítségével kalácsot sütsz, és azt mind megeszed - akkor a cukor szempontjából ugyanott vagy mind a két esetben. De nyilván az 1 kiló lisztből készült kalácsot nem bírod megenni egyszerre. De ha mind megeszed végül, akkor csak a cukrot tekintve nincs különbség a feldolgozott termékben és a "nyersen" elfogyasztott cukor hatása közt. De a 10 deka cukorral készült forraltbor esetleg még egyben is lecsúszhat. A bor hatásától eltekintve a cukor szempontjából mindegy, hogy borral együtt vetted be, vagy bor nélkül csak a cukrot etted.

2022. jan. 7. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
77%

Semmi különbség nincs.

"Mert az világos, hogy mit okoz ha kanállal megeszi valaki,"


Ezen kívül ennek is érdemes lenne több helyen is utána járnod, hogy mit okoz, mert a leírtak alapján talán mégse annyira világos (ez se).

2022. jan. 7. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!