Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell órákig beáztatni a...

Miért kell órákig beáztatni a lencsét főzés előtt?

Figyelt kérdés
Én ezt nem tettem és már nekiálltam főzni, hogyan kompenzáljam a főzés során az előtte elmulasztott áztatást. Egyáltalán minek áztatni ? Nem teszek bele húst, hanem kolbászt, paradicsomot, zöldségeket, hagymát.
2011. jan. 1. 16:35
1 2
 11/17 anonim válasza:
83%
Szia.Én sose szoktam beáztatni így is hamar megfő...
2011. jan. 5. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
Gyorasabban fő ha be van áztatva ha van vörös lencséd áztatás nélkül is gyorsan megfő. bár a sima lencse is megfő 30 perc alatt ázatás nélkül is.
2011. febr. 18. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Már megint a jó öreg lencse kérdés. Hát NEM, NEM kell beáztatni.
2011. febr. 19. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

Szia!


Sosem áztatom a lencsét, eddig mindig hamar megfőtt. De anyukámnak van egy praktikája, ha babot, vagy lencsét főzne, és az nem akarna megpuhulni. egy kis szódabikarbóna a vízbe a főzés végén, és valamennyit segít a dolgon.

Amúgy azt hallottam egy főzős műsorban (talán Sthal-tól), hogy a vörös lencse jobb, mert hamarabb puhul.


Üdv!

2011. febr. 19. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
33%

és a vöröslencse ötször annyiba kerül, mint a hagyományos.

akinek megéri, egészségére.

2011. febr. 19. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 szederpiros válasza:
100%

Az áztatás csökkenti a lencse fitiksav tartalmát. A fitiksav megköti a cinket és a vasat, vagyis csökkenti ezek felszívódó mennyiségét. Erre azoknak érdemes figyelni, akik egyébként is alacsony ásványi anyag tartalmú ételeket esznek, például a vegetáriánusok.

A Wikipédián (angolul) találni részletesebb leírást és a különböző magok, gabonák és hüvelyesek fitiksav tartalmát:

[link]

ps. magyarul nem tudom hogy nevezik, lehet hogy nem fitiksavnak.

2016. máj. 16. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim válasza:
NEM KELL!!!!! Áztatni csak a babot sárgaborsót és a ruhákat kell.
2019. nov. 1. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!