Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz a kenyér héja ropogós?

Mitől lesz a kenyér héja ropogós?

Figyelt kérdés
Mit kennek a pékek a kenyérre, amitől olyan szép csillogó és ropogós, vastag héja lesz? Hiába kentem le vízzel, nem olyan, mint a bolti.

2012. aug. 24. 08:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Vízzel kenik le ők is, de nem csak ennyi a titok.A titok a kemencében van.Otthon magas hőmérséklettel, és gőzös sütővel tudod ezt elérni.Vagy egy nagy jénaiban süsd a kenyeret aminek a tetejét bepermetezed vízzel, vagy pedig a sütő aljába egy edénybe forró vizet teszel.Kisülés után rögtön permetezd be a kenyeret és tedd rácsra hülni.
2012. aug. 24. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hogy z összetevők is számítanak.Pl az a kenyér amibe tejet, joghurtot, olajat, margarint, krumplit tesznek, kevésbé lesz ropogós, és fényes héjú.A liszt minősége is fontos.Az igazi kenyér kenyérlisztből van:BL80 lisztből.
2012. aug. 24. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszi. A vizet sütés előtt, vagy után kell rátenni?

Olaj vagy margarin nélkül is lehet csinálni, nem hiányzik belőle?

2012. aug. 24. 08:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Mielőtt beteszed a sütőbe meg miután kiveszed. Olaj nem feltétlenül kell bele, de nem árt neki.
2012. aug. 24. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom a sütőbe a vizet.
2012. aug. 24. 08:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem.Én csak lisztet vizet sót pici élesztőt icipici ecetet, és öregtésztát(ez egy túlkelt, és túlérett többnapos kenyér tészta, a kovászt helyettesíti)teszek a kenyérbe

Vízzel sütés után permetezd be, de egy kicsit a sütőbe rakás előtt is lefújhatod,én erre a célra egy vadi új pumpás virág permetezőt használok, sütés közben a gőz kell neki.

Ha jobban szeretnél belemélyedni a kenyérsütésbe akkor javaslom keresd fel Limara blogját, én is ott tanultam meg mindent.:)

2012. aug. 24. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, akkor most nem teszek bele semmi zsiradékot.
2012. aug. 24. 09:02
 8/12 mustafa33 ***** válasza:
0%
Jénaiba és permetezd vízel. és tuti többet abba jénaiba nem sütsz semmit. ☻
2012. aug. 26. 02:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

mustafa33 mi van?? Már miért ne sütne benne utána? Én 1 éve használok egy ilyen nagy jénait, és hol kenyeret sütök benne hol rakott krumplit, káposztát..stb.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna te troll!:S

2012. aug. 26. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 mustafa33 ***** válasza:
0%
Lehet hogy használod, de akkor biztos, hogy nem permetezed be vízel a forró jénait, mert annak akkor annyi.
2012. aug. 27. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!