Milyen zöldséget, gyümölcsöt lehet még befőzni vagy más módon eltenni?
Ezeken kívül: gyümölcsökből lekvár illetve befőtt készítése, paradicsomszósz, lecsó, aszalt gyümölcsök.
Mit lehetne még télire tartósítani akár befőzéssel, akár más módon?
Szeretnénk minél többféle tartós élelmiszert elkészíteni, de nem lehet egész télen lekváros tésztát és paradicsomlevest enni, úgyhogy kellene még ötlet, hogy mit és hogyan lehetne még eltenni.
Görögdinnyehéjbefőtt, zölddió cukorszirupban,mézes-fűszeres
diógerezdek.
Az aszalt paradicsom, és sült fokhagyma ügyben tudok segíteni, de a többinél inkább fogyasztó vagyok :D
A paradicsomot vastag karikára vagy negyedekre vágod, és megaszalod.A napon aszalás a legolcsóbb és állítólag a legjobb is.rácson vagy tüllön kiteszed a napra.Még bőven van rá jó idő.2-3 nap mulva szép üvegbe rakod közé dugdoshatsz pár gerezd pucolatlan fokhagymát és színig öntöd olajjal.Jó a napraforgó olaj is.A paradicsomot felhasználhatod salátába, tészta ételekben...különlegesség, szóval nem több kilós mennyiséget használunk belőle. Természetesen az olajat is elhasználhatod.
A sült fokhagyma is nagyon egyzserű: csomagold be a fokhagymafejeket alufóliába, süsd sütőben 15-20 percig, hagyd kihűlni és mint egy tubusból nyomd ki a pépet.sósd, borsozd, kicsi, sőt pici üvegbe töltsd bele és önts a tetejére annyi olajat hogy legalább egy ujjnyi legyen rajta.Ha nem akarsz tartósítószert használni akkor dunsztold 30 pecig.Nagyon finom grillezett húsra kenni, vagy pirítósra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!