Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Palacsinta sütés problémák?

Palacsinta sütés problémák?

Figyelt kérdés

Ezer éve sütök palacsintát, de így még nem jártam.

A szokásos tejes, szódavizes összetételtől eltérően ma csak tejjel , vízzel és szódabikarbónával csináltam a tésztát.

Képtelen voltam egy normálisat összehozni.

Hamar odakapott, de fordítani még nem tudtam, mert a teteje és a belseje nem szikkadt meg annyira.

Kérdésem, hogy nálatok is fordult elő már ilyen ?

Tejből volt benne több a megszokotthoz képest, illetve az étolaj amit használtam a tésztába sokkal hígabb volt a szokottnál. Most először vettem ilyen olajat.

A tejre gyanakszom, talán a tejcukor miatt ég meg hamar ?



2019. febr. 2. 16:13
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja, ami kimaradt, hogy a tésztába külön cukrot nem is szoktam tenni, csak némi édesítőt. Mindenki jobban szereti ha a sósabb jelleg dominál.
2019. febr. 2. 16:20
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Én meg a szódabikarbónára. Sose teszek bele, csak tejjel csinálom. Néha adok hozzá olajat, akkor nem kenegetem a tepsit(csak így szárazabb), ha meg nem, minden sütés előtt kikenem olajos libatollal. A csajok imádják amit csinálok. 64f
2019. febr. 2. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
46%
A tejben lehet valami oda nem való. A múltkor alig tudtam kikeverni a tésztát, gusztustalanul nyúlt. Anyukám is panaszkodott, hogy mindent ugyanúgy csinál, mégsem olyan az állaga. Szódabb-t nem teszünk bele, a többit igen.
2019. febr. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a liszttel van gond, sokat romlott a minősége, újabban kevés keményítőt teszek hozzá, vagy kevés tojást tettél bele.
2019. febr. 2. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:

Félretettem a tésztát. Holnap megpróbálom több buborékos vízzel, plusz még egy kis liszttel.

Ha javul a dolog, akkor a tej lesz a gond.

A szódabikarbónával csak a hiányzó széndioxidot gondoltam helyettesíteni, de az nem hiszem, hogy gond lenne.

2019. febr. 2. 16:52
 6/19 anonim ***** válasza:
19%

Azt írod, hogy szeretitek, ha a sósabb jelleg dominál.

Ajánlok egy megoldást:

Zsiradék helyett kenjed ki a palacsintasütőt füstölt szalonnával! Ehetitek töltelék nélkül, de ehhez illő töltelékkel is. Ha kételkedsz, próbáld ki magadnak egy darabbal. (Nekem még baracklekvár-töltelékkel is ízlik, de hát - ízlések és pofonok...

2019. febr. 2. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
A szódabikarbóna nem helyettesíti a széndioxidot és szerintem az a gond, emiatt egész más lesz a tészta állaga. (Ez kb olyan, mintha sütöport tettél volna bele!)
2019. febr. 2. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
93%
Na most én csak azért írok, hogy lepontozhassatok. Mert úgy látom itt ez a lényeg. A tepsi a hibás(minden más volt már)
2019. febr. 2. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
94%

Tehát gyakorlatilag mindent teljesen műsképp csináltál a megszokottól, a hagyományos palacsintarecepttől is eltérően, egy újfajta olajjal és nem érted mi lehet a gond.

Hát esetleg:

1)

Öntsd ki a fenébe az egészet és készítsd úgy, ahogy 15 évig bevált!

2)

Ne tegyél a tésztába ismeretlen olajat, hanem a serpenyőt kend csak ki!

2019. febr. 2. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindig csak tejjel csináljuk, az nem lehet a baj.

A szódabikarbóna viszont simán ellágyíthatta a tésztát.

2019. febr. 2. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!