Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kovászos kenyér tésztáját...

A kovászos kenyér tésztáját hűtőben kelesztettem. Sütés előtt hagyni kell melegedni vagy rögtön mehet a sütőbe?

Figyelt kérdés
Rozsos kenyér
2019. aug. 30. 08:03
 1/9 anonim ***** válasza:
5%
Ez a "hűtőben kelesztés" valami új technológia? Valamiről megint lemaradtam?
2019. aug. 30. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Vedd ki sütés előtt egy órával. Jobb lesz, ha szobahőmérsékletű, amikor sütni kezded.
2019. aug. 30. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

"Ez a "hűtőben kelesztés" valami új technológia? Valamiről megint lemaradtam?"


Igen, valamiröl lemaradtál, habár annyira nem új technológia.

Ha hütöben kelesztesz kelt tésztát, akkor ugyan lassabban kel meg, de sokkal egyenletesebben, és sokkal jobban formálható a tészta. Emellett ha este teszed a hütöbe, akkor reggel csak sütni kell, aminek a legtöbbször nagy elönye van.

2019. aug. 30. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 alletta ***** válasza:
0%
szerintem vedd ki a hűtőből, szoba hőmérsékleten süssed.
2019. aug. 30. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. aug. 30. 11:36
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Elképzeltem, mit mondott volna nagyanyám, ha valaki rá akarja venni, hogy a kenyértésztát rakja ki a hóra kelni!
2019. aug. 30. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
28%
Én rögtön teszem a hideg sütőbe. Így szuper lesz. Szobahőn túlkelhet.
2019. aug. 30. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
68%
A hűtőzött tészta rögtön mehet a sütőbe, nem szükséges megvárnunk, míg felenged!
2020. ápr. 19. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 pitchman válasza:
100%

"Elképzeltem, mit mondott volna nagyanyám, ha valaki rá akarja venni, hogy a kenyértésztát rakja ki a hóra kelni!"


Nagyanyáink még nem tudták, hogy a hosszú idejű hideg fermentálásnak mennyi hasznos élettani hatása van. Ez a módszer nem újkeletű, de sokaknak a rohanós napok miatt nem mindig megoldás. És nem csak a formázás utáni második kelesztésnél szokták alkalmazni van aki a hajtogatások után is hűtőzi. Plusz egy nagy előnye, hogy a hideg tésztát egyszerűbb sütés előtt bemetszeni mivel a hideg tészta jobban tartja a formáját és a penge is jobban viszi.

2023. márc. 18. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!