Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van kishazánkban olyan kagylóf...

Van kishazánkban olyan kagylófaj ami elméletben emberi fogyasztásra Alkalmas?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok azzal hogy tavi és folyami kagylóink nem éppen a leghigénikusabb dolgok a világon, meg többségük védett.

De ez leginkább csak elméleti kérdés



2019. okt. 2. 10:30
 1/2 anonim válasza:
Már kérdezték. "Én szerintem igen,mivel pár évvel ezelőtt a Dunparton vietnámi munkatársaim ették többször is, és nem haltak bele,még csak hasmenésük sem volt.Raktak egy tüzet és amikor jól parázslott egyszerűen bele rakták a folyami kagylókat,amit a sekély vízben öszeszedtek,és egy idő múlva,ugy 25-30 perc elteltével,már ehető is volt.Akkor mutatták melyik része ehető, de sajna nem nagyon figyeltem meg,és..nem is kóstoltam meg.Most azonban már bánom,lehet hogy nem is olyan rosz,sőt.Úgy láttam,hogy az izomzatát ették,amivel nyitogatja a házát.Egyet azonban megjegyeznék.Ha valami miatt gyomorbántalmakat okozna,az valószinű a víz szennyezetségétől lenne,mivel ők kicsit több anyagokat szívnak magukba, mint a halak.Ezért talán jobb az óvatosság,ott ahol intenzív szennyezésnek van kitéve a élőhelyük."
2019. okt. 7. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Egyik kagylófaj sem mérgező. Nálunk azért nem terjedt el a fogyasztása, mert más fehérjékhez sokkal könnyebb hozzájutni.
2019. nov. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!