Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell tésztát gyúrni?

Hogy kell tésztát gyúrni?

Figyelt kérdés

Sajnos már nem él mamám,hogy elmondhassa

A gyakorlati tanácsok is érdekel a hogyan része.

Rengeteg tojás van itthon így akarom hasznosítani.



2019. okt. 18. 07:47
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Elöször is tésztát gyúrni nem egyszerü, föleg nem nagy mennyiségben.

A technikát meg tudod nézni a youtube-on, vannak videók, de megcsinálni sokkal nehezebb, mint aminek látszik.

Nemrég olvastam egy ötletet, hogy valaki a késes aprítóba teszi a hozzávalókat (1 tojás + 100 g liszt) és addog forgatja, amíg összeáll - én még nem próbáltam, de müködhet.

Másrészt, ha sok tojás van otthon, akkor azt nem kell egyszerre/hamar elhasználni, le is lehet fagyasztani.

Lehet egyben a tojásokat (természetesen feltörve:)!), meg külön a fehérjéket/sárgájákat is.

Mindenképpen kisebb adagokban fagyaszd, és írd rá, hogy hány darab van egy csomagban. Én erösebb fagyasztós zacskókba szoktam tenni, egybe kb 3-4-5 darabot.

Hütöben egy éjszaka alatt kiolvad és utána ugyanúgy használható, mint a friss. Viszont felolvasztás után még aznap célsezrü elhasználni.

Így adott esetben a sok tojásból készitett tésztákat el tudod osztani több napra, és nem lesz annyira megeröltetö.

Viszont a meggyúrt tésztát utána nyújtani meg darabolni is kell, ehhez mindenképpen jó egy tésztanyújtó gép, de feltétlen márkás, a noname gépek többsége nem ér semmit.

2019. okt. 18. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket de fagyasztás nem jöhet szóba sajnos,egy kis fiók a fagyasztó részem összesem :( így se férek benne úgymond 😂
2019. okt. 18. 09:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor tényleg csak ez marad, meg esetleg egy részét megfözheted, ha nem pucolod meg, akkor hütöben több he´tig is eláll minden gond nélkül.
2019. okt. 18. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
2019. okt. 18. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok, bocsi, hamarabb elküldtem.

Szóval valahogy így kell ezt csinálni, nem ördöngős.

Úgy tanultam, hogy:

- ha leves tésztát akarunk, pl. cérnametélt, akkor 1 kg liszthez 8 tojást + sót adunk, és akkor egy viszonylag kemény tésztát kapunk

- ha száraztésztát akarunk (pl. krumplis tésztának, stb) akkor 1 kg liszthez 4 db tojást adunk + annyi vizet, hogy könnyen kezelhető minőségű = se nem ragadós, se nem túl kemény tésztát kapjunk.


Persze először célszerű lenne pl. felezni a mennyiséget, és akkor majd ráérzel, hogyan is kell. Menni fog az, ne félj. Vágj bele bátran.

2019. okt. 18. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!