Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Ha sajttortát csinálok, de csak a recept 2/3 részéből, akkor a sütési idő ugyanannyi marad, vagy valamivel az is kevesebb, mert kisebb az alapanyag mennyisége?


  nov. 8. 15:40  Privát üzenet  

A válasz

Azért nincs különösebben jelentősége, mert ha nem pont olyan sütőben sütöd mint a recept írója, akkor máris elfelejtheted a pontos sütési időt, szóval az alapból egy hozzávetőleges dolog, mindenképpen neked kell kontrollálnod hogy mikor sül meg.


Egyébként ez a maghőmérséklettől függ, tehát ha pl ugyanolyan átmérőjű tortaformában sütöd, akkor vékonyabb lesz a tészta, tehát ugyanolyan felületen kapja a hőt , de vékonyabb, így értelem szerűen hamarabb éri el a maghőmérséklete a kívánt hőt, röviden hamarabb sül meg.


De ha kisebb a forma, kisebb a felület, ugyanolyan vastagságot érsz el, mint az eredeti receptben, akkor maximum egy picit sül meg hamarabb, mert alapvetően a tömege kevesebb, ez némileg befolyásolja, de nem annyira, mint az alakja, illetve a tömegéhez viszonyított felület nagysága, hiszen a felületén kapja a hőt.



A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/2Időpont nov. 8. 20:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszi:)

# 2/2Időpont nov. 12. 14:03 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mit csináljak sütés elött/közbe/után hogy a sajt ne essen le olyan könnyen/ne mozduljon el az ételek tetejére pl pizza esetén?
1 kisebb pizzához milyen arányokat használjak a tésztához?
A mochit el lehet készíteni barna rizslisztből is?
Hol érdemes torta- és süteményrecepteket keresni, amikben valódi hozzávalók vannak? (Semmi Hulala, pudingpor, vaníliás cukor, margarin, stb. )
Vaj helyett mit használjak?
60-főre mennyi alapanyag kell a csülkös töltött káposztához?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!