Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha sajttortát csinálok, de...

Ha sajttortát csinálok, de csak a recept 2/3 részéből, akkor a sütési idő ugyanannyi marad, vagy valamivel az is kevesebb, mert kisebb az alapanyag mennyisége?

Figyelt kérdés
2019. nov. 8. 15:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Azért nincs különösebben jelentősége, mert ha nem pont olyan sütőben sütöd mint a recept írója, akkor máris elfelejtheted a pontos sütési időt, szóval az alapból egy hozzávetőleges dolog, mindenképpen neked kell kontrollálnod hogy mikor sül meg.


Egyébként ez a maghőmérséklettől függ, tehát ha pl ugyanolyan átmérőjű tortaformában sütöd, akkor vékonyabb lesz a tészta, tehát ugyanolyan felületen kapja a hőt , de vékonyabb, így értelem szerűen hamarabb éri el a maghőmérséklete a kívánt hőt, röviden hamarabb sül meg.


De ha kisebb a forma, kisebb a felület, ugyanolyan vastagságot érsz el, mint az eredeti receptben, akkor maximum egy picit sül meg hamarabb, mert alapvetően a tömege kevesebb, ez némileg befolyásolja, de nem annyira, mint az alakja, illetve a tömegéhez viszonyított felület nagysága, hiszen a felületén kapja a hőt.

2019. nov. 8. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2019. nov. 12. 14:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!