Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek bubis ásványv...

Hogyan készítsek bubis ásványvíz nélkül tk. Lisztből palacsintát?

Figyelt kérdés
2020. márc. 24. 11:10
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ki is próbálom!
2020. márc. 24. 12:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem edes palacsintát készítesz, akkor sort is használhatsz szodaviz helyett.
2020. márc. 24. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
Az is segithet ha a tojas feherjet felvered laza habba es ugy kevered bele a palacsintatesztaba.
2020. márc. 24. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

200g TK liszt

500ml tej

2db tojás

Só, 1KK porcukor

Az összetevőket egybekeverjük, amivel egy ritkább állagú tésztát kapunk.

Kis időt pihentetjük, utána újból átkeverjük és szokásosan megsütjük.

2020. márc. 24. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 A kérdező kommentje:
12:09es válaszadónak! Köszönöm tökéletes lett!
2020. márc. 24. 13:30
 16/22 anonim ***** válasza:
51%

Egy palacsintát nem nagyon lehet elrontani.

A liszthez, annyi folyadék kell, hogy jó legyen állagra.

Az elsőt megkóstolod.

Ha elsóztad, akkor még egy kis liszt és folyadék mehet bele.

Én is tejjel szoktam csinálni és legtöbbször szódabikarbónával, de volt, hogy ez utóbbit kifelejtettem és az is ehető volt.

Van, hogy teszek bele egy kis vanília aromát.

2020. márc. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:

"Egy palacsintát nem nagyon lehet elrontani.

A liszthez, annyi folyadék kell, hogy jó legyen állagra.2


Ez így teljesen értelmetlen, a palacsintát igencsak el elhet rontani, mert az, hogy "jó az állaga" egy kezdönek semmit sem mond, majd a 20. palacsintasütés után kezdi érezni.

Emellett közel 50 éves tapasztalattal is elöfordul, hogy a liszt minösége vagy egyéb valami miatt a megszokott recept és a megszokott állag mégsem lesz jó, és nem úgy sikerül a palacsinta, ahogy szokott.

2020. márc. 24. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
70%

Válasszuk külön a jó palacsintát és a szép palacsintát.

Attól, hogy elszakad, de ízre jó, akkor az jó palacsinta.

Én férfi létemre egyszer láttam, hogy milyen állagúra kell készíteni, azóta rossz palacsintát még nem tudtam csinálni.

Korábban acél serpenyővel csináltam, ott volt, hogy leégett, de egy mostani márványos bevonatúakkal képtelenség nem jóra csinálni.

Ha kezdőként az ember egy kicsit topáskodik, hát nem dől össze a világ.

2020. márc. 24. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 mustafa33 ***** válasza:
20 deka sima liszt, 2 tojás, 1/2 liter tej, csipet só, lehet fél zsacskó vaníliás cukor. Jól elsodorva. Talukenővel olaj a palacsinta sütőre, forró p.sütöre öntve egy közepes szedőkanál massza, átsül, feldobod, megfordul, másik oldalát is megsütöd, lecsúsztatod egy tányérra és megismétled addig amíg van massza. És semmi víz, sem bubi sem babi... Egyébbként mi a búbánat az a bubi? Ja a szódavíz csak azért volt, hogy spóroljanak a tejjel és diétásabb. Ez vékony magyar palacsinta, ha amerikai vastagot akarsz, akkor több liszt és kevés sütő por is lehet.
2020. márc. 27. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 mustafa33 ***** válasza:
És sütés előtt a keveréket 20 percig pihentetem.
2020. márc. 27. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!