Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főzzünk jázmin rizst?

Hogy főzzünk jázmin rizst?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám a jazmin rizzsel.

Dietetikus javasolta fogyasztását, és kicsit meggyűlik a bajom a főzésével.

Én így csinalom:

-alaposan megmosom

-forrásban levő sos vízbe(2X mennyiség) teszem majd hagyom kb 10-15 percet főni lassú tűzön.

A problémám az hogy olyan állaga lesz mint a puding, tejbegríz, ragad és nehéz.

Van valamilyen technika amivel pergos jazmin rizst lehet főzni?


2020. máj. 9. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Mennyire alaposan mosod?

Mert az szokta ezt okozni, ha nincs lemosva róla főzés előtt a külső réteg. Addig kell áztatni/mosni, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.

2020. máj. 9. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ajánlom ezt a videót, épp jázmin rizst főznek benne:

[link]

2020. máj. 9. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Csináld úgy, ahogy a hagyományos magyar rizst...

Nem kell megmosni! Szárazon kis olajon megfuttatod, felöntöd a dupla mennyiségű vízzel, és fedő alatt kis lángon szépen megfő. Ne kevergesd, ne bántsd ezalatt. Gyönyörű pergős lesz.

2020. máj. 9. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Én még nem vettem olyan rízst, amit kb 1,5 szeres vízben 3-400 W-on a mikroban ne lehetne pergősre főzni
2020. máj. 9. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Normálisan le kel piritani
2020. máj. 9. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Pirítás nélkül is lehet? Első... sajnos próbálom, 10szeri átmosás után is fehér a víz sajnos
2020. máj. 9. 17:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kell agyonmosni, teljesen felesleges. Ha nem akarod pirítani akkor egyszer leöblíted aztán 4-5-szörös vízben megfőzöd 10-15 perc alatt attól függ milyen állagúra szeretnéd és leszűröd a maradék vizet. A basmati és jázmin rizst ha nem pirítod akkor bő vízben érdemes főzni.
2020. máj. 9. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem fozni kell a rizst, hanem parolni.


Mosod/nem mosod, szokas kerdese (iskolaban ugy tanitjak, hogy nem mossuk) ... pici zsiradekon (ki mit hasznal) megpiritod ... felontod 2xes mennyisegu vizzel ... fuszerezed (so, petrezselyem es egy pici voroshagyma) ... felforras utan a langot takarekra venni es az edenyt ugy lefedni, hogy a goz picit tavozni tudjon.

Nem kevergeted kozben, bekenhagyod!


A zacskos rizseket kell fozni es amugy azzal sincs semmi baj. Azt siman bo vizben fozod 10 percig, lecsepegteted es kesz is.

2020. máj. 9. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Pirítsd meg a hagymát olajon, tedd rá a rizst, hagyd amíg teljesen megfehéredik, majd öntsd fel vízzel, majd párold, amíg kész nem lesz.

Nagymamám így szokta, az ő rizsénél még finomabb rizst nem ettem :)

2020. máj. 9. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!