Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zselatin elkészítése, hogy...

Zselatin elkészítése, hogy egyszerű, sima zselé legyen önmagában, vízzel. Miért nem sikerül??

Figyelt kérdés

Tehát az előírás szerint próbálkoztam: lapzselatint percekre hideg vízbe áztattam, majd alaposan kinyomkodtam, ezután forró, de nem forrásban lévő vízbe tettem, folyamatosan kevergettem, majd hagytam kihűlni. Órák múlva is csak víz volt ott.

Hogyan lehet zselét csinálni? Porból is érdekel a megoldás.

Nem szeretnék adni hozzá semmit, csak max pár aromát, én zselét akarok ömagában. Gondolom, így is kellene működnie, csak én rontok el valamit. Segítsetek, kérlek! Köszönöm.



2020. okt. 18. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi volt az arány? Egy lapot mennyi folyadékhoz használtál?
2020. okt. 18. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű túl híg lett.
2020. okt. 18. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a következőképp csináltam zselatinporral (ami darált zselatinlapka elvileg). Narancszselét csináltam. Felmelegítettem a narancslevet (de igazából az se ártott meg neki, ha forrt), beleszórtam a port, kevertem míg feloldódik, aztán átöntöttem a formába. Mikor kihűlt, beóvatoskodtam a hűtőbe. De csak másnapra lett zselé belőle. 2 dl narancsléhez használtam egy 6 g-os tasak darált zselatint, mert elég kemény zselére volt szükségem.
2020. okt. 18. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy zselatinlapot kb. 1,2 dl vízhez adtam. A leírás szerint 1,5-höz elég, tehát túl híg nem lehetett.

Nem tudom, mit csinálhattam rosszul.

Porból hogyan készítsem? És pontosan mennyi idő kell neki ideális esetben, hogy zselé legyen belőle?

2020. okt. 18. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem a lappal mindig tökéletesre sikerülnek a túrótorták és hasonló édességek. A zacskóssal nem volt jó tapasztalatom.
2020. okt. 18. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
82%

Az a mennyiség nem zseléhez van megadva hanem krémek szilárdításához.


Itt egy német recept, gumimaci házilag. 6 db lapot használ 1 dl gyümölcsléhez!


[link]

2020. okt. 18. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!