Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel pótolható a süteményben...

Mivel pótolható a süteményben a cukor ahol a cukor mint szárazanyag szükséges és megadja a tészta sűrűségét?

Figyelt kérdés
2020. dec. 1. 02:59
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Édesítőszer pl xilit, eritrit. Esetleg kókuszvirág cukor.

De olyat is csinálhatsz hogy lisztből raksz bele többet. Pl 100 g liszt, 100 g cukor helyett 150 g liszt és 50 g cukor. Csak kérdés hogy így milyen íze lesz.


De konkrétan miről van szó, miért akarod helyettesíteni?

2020. dec. 1. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
14%
Lökjél hozzá egy ki cementet
2020. dec. 1. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
9%
De a cukor mitől ad sűrűséget? A cukor elolvad.
2020. dec. 1. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Valamikor kipróbáltam mézzel egészséges süteményt akartam készíteni de aztán rájöttem hogy a cukor mint szárazanyag meghatározza a tészta sűrűségét,és nem igazán lett jó sütemény köszönöm a tanácsot

ki fogom próbálni az édesítő szereket.

2020. dec. 1. 11:26
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Maltitol,xilit,eritrit.
2020. dec. 1. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a glukonon is (és nem olyan drága, mint a xilit, eritrit.)
2020. dec. 1. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Eritrit, kb úgy viselkedik, mint a cukor és úgy is lehet adagolni.
2020. dec. 2. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!